Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

like puzzle pieces in your hand; [del 18]

Fredagen kom i rasande fart. Efter fikan med Mike hade något socialt behov väckts i Aaron igen, och han hade spenderat onsdagen med Lily, och torsdagen med tv-spel hemma hos David.
Det verkade som att Lily skulle stanna hemma ikväll, men Jake hade efter lite övertalning gått med på att komma. Utan Lily var det inte i närheten av lika roligt att förfesta med Jossa och hennes kompisar, så Aaron övervägde faktiskt att dricka i sin ensamhet innan han tog sig till den riktiga festen.
Han behövde inte fundera särskilt länge förrän Jake och ingen mindre än Olivia, Davids flickvän, ringde på dörren. Aaron hade inte väntat sig att se de två i sällskap.
”David är på bio med sin lillasyster”, förklarade Olivia när hon sett Aarons frågande blick. ”Han kommer till festen senare.”
Hon var liten, knappt längre än Set, och hade brunt tjockt hår som hon samlat i en fläta över ena axeln. Trots att hon inte delade något annat band med Jake än att de gillade att klämma på samma kille, David, hade de fasligt lik ögonfärg. Ljust grön.
”Har du något att bjuda på?” Jake hade redan hunnit ut i köket för att inspektera innehållet i Aarons kyl. Det fanns inte mycket mer märkvärdigt än en herrans massa redbull, som Aaron tänkt blanda groggar på senare ikväll. Utan Sebbe att utnyttja för systemet hade han fått plocka ihop det han haft kvar hemma när det kom till alkohol.
”Du kan få ta en red bull om du vill”, erbjöd sig Aaron, och Jake såg trött på honom vid sidan av kylskåpsdörren.
”Ska jag klara av den här kvällen så behöver jag något starkare än red bull…”
”Menar du för..?” Aaron tystnade, insåg att det kanske inte var så bra om han pratade om Mike om inte Olivia redan visste vad som försiggick. Olivia lutade sig mot diskbänken med en burk cider i handen och höjde ögonbrynen. Hennes ansiktsuttryck tydde på att Jake redan berättat. Aaron blev mer och mer säker på att de två varit bättre vänner än vad han någonsin registrerat.
”Mike kommer vara där.” Jake stängde kylskåpsdörren och öppnade sin egen tygkasse, där han hade flera klirrande glasflaskor. ”Han kommer vara snygg och full. Jag kommer också vara full, och jag har inte träffat honom på länge. Han kommer säkert gå på någon brud, och jag känner inte för att råka göra bort mig ikväll.”
”Vi får hitta någon annan kille till dig istället för Mike. Jag tycker du och Olivia borde starta polygamiskt förhållande med David”, sa Aaron med rynkad panna. Olivia bara skrattade, och Jake log uppgivet. Han hoppades för Jakes skull att Mike skulle vara hanterbar trots fylla och sexighet, för han såg verkligen fram emot att de alla skulle ha det trevligt ikväll.

Samuel bodde i en lägenhet en gata bort från Set, på Bagerivägen 3. David hade skyndat direkt från bion för att göra Aaron och gänget sällskap när de tillsammans promenerade till festen. Bussarna gick med dåliga mellanrum och ärligt talat var det inte långt att gå, särskilt inte när man redan var full. Aaron hade inte haft mycket lättdricka, men han hade jägermeister som David tillåtit sig själv att ta en klunk av direkt ur flaskan. För att komma ikapp, förklarade han.
Lägenheten var en tvåa med stort vardagsrum där folk trängdes både i soffan och på golvet. Mike satt nedklämd i hörnet bredvid en stor svarthårig kille med vansinnigt ljusa, blå ögon, och på andra sidan av honom satt en tjej som tittade på honom med glittrande ögon. Jake höll sig förvånansvärt sansad när han gick fram för att hälsa på honom.
Aaron hade fått en cider av Olivia tidigare som mest av allt gjort honom illamående, så han tog med sig sin dricka ut i köket och fann en plastmugg att blanda grogg i. Precis som vanligt blev det redbull jäger. Han såg till att gömma flaskan bakom gardinen i ett litet fönster, så att ingen klåpare kunde dricka upp den för honom. Ikväll var han ärligt talat mest av allt ute efter att ligga. Först hade han tänkt att han kanske kunde ha turen att få med sig Jake hem igen, men han tänkte inte räkna blint med det. I sin sorg över Mike kunde han lika gärna hitta någon annan stor, biffig kille att ta på, och Aaron föll definitivt inte in i den kategorin. Med muggen i handen tog han sig tillbaka in i vardagsrummet och svepte blicken över folket. Han hade redan några blickar på sig, och han hade reserver att ta till i värsta fall, men han kände inte för att ringa något booty call ikväll.
Efter att ha samtalat snällt med Mike för en stund slöt Jake upp vid hans sida och tog Aaron arm.
”Har du jäger till mig?” väste han. ”Jag behöver bli mycket fullare om jag ska lyckas övertyga mig själv att någon är ens i närheten av lika snygg som han är…”
”Jag kan avvara jäger till dig”, flinade Aaron. Egentligen var det ganska sorgligt, men Jakes självdistans var roande, och det minsta Aaron kunde göra var att erbjuda honom alkohol.
Det tog kanske en timme innan Jossa och vännerna från hennes förfest dundrade in i hallen. Vid det laget hade Jake och Aaron hunnit till Statoil och tillbaka, och stod nu på en liten balkong och rökte sina nyinköpta cigg. Det där med att Aaron skulle sluta fick han ta tag i senare. På fest ville han röka, och så var det med det.
”Har du hittat någon med potential än då?” frågade Jake och andades uppgivet ut röken genom näsan. Hans blonda hår låg i ett enda rufs efter att han strukit fingrarna genom det, och egentligen såg han på tok för ung ut för att röka.
”Jag vet inte.” Aaron ryckte på axlarna. ”Du då?”
”Jag vet inte heller. Alltså jag hatar att jag är så löjlig, men när Mike är med har jag liksom ingen ro att spana på någon annan.” Jake knäppte av glöden på cigaretten. ”Jag tror jag är för nykter fortfarande. Eller så finns det ingen som är tillräckligt snygg.”
”Jag tror Jossa kom nu”, sa Aaron, som spanat in genom glasrutan i dörren. Han såg hennes färgglada hår, och den röda frisyren som tydde på att även Rebecca kommit. ”Ajdå…”
”Vad? Är det Mike, eller? Hånglar han med någon?”
”Nej, men Jossa tog med sig Rebecca. Kommer bli fett stelt mellan henne och Mike.” Aaron lutade sig tillbaka och tog ett bloss på sin cigarett. ”Han berättade att det blivit awkward för att hon fått känslor för honom, även fast hon sagt att det var lugnt.”
”Rätt åt honom”, muttrade Jake. Han såg in genom fönstret, svepte blicken över människorna som rörde sig där inne. ”Men jag tycker synd om Rebecca. Vi kanske kan starta klubb.”
”Gör det. Vad jag tänkte säga var i alla fall att Jossa verkar ha med sig Simon. Honom kan du ju ta.”
Jake spanade mer vaksamt in genom rutan. Jossa hade kommit in i vardagsrummet nu, för att hälsa på alla kompisar. Rebecca och Simon kom efter, och något tycktes trots allt tändas i Jakes blick. Simon var lång och bred över axlarna, men inte alls lika vältränad som Mike. Däremot hade han mörkrött, rufsigt hår och snygga ögonbryn, vilket verkade vara tillräckligt för att väcka Jakes uppmärksamhet. Han lutade sig tillbaka med en nöjd nick.
”Han blir det.”
”Grattis”, skrattade Aaron. Hade Jake bestämt sig för Simon, så betydde det att han måste leta flitigare till sig själv. Kanske var det lika bra. Han hittade en överfull syltburk som han tryckte ner sin fimp i. Egentligen hade han tänkt gå in, men Jake avbröt hans tankar.
”Har du pratat något mer med Set?”
”Mm. Jo, faktiskt.” Aaron rynkade pannan. ”Hur kom du att tänka på det?”
”Jag började bara tänka på det när du sa det där om Rebecca. Att hon fått känslor för Mike… och så. Vet du om Set är kär i dig?”
Aaron svarade inte med en gång. Jake fimpade sin cigarett, såg sedan bara på honom. Kanske var det för att han hade samma problem med Mike som Aaron tyckte det kändes okej att svara.
”Han har inte sagt någonting. Men vi har skrivit nästan varje dag, så… jag tänkte prata med honom om det.” Aaron nickade mot dörren. Nu kände han inte för att prata om det här mer, och Jake verkade nöjd med hans förklaring, så han följde med honom in.

Klockan började närma sig ett när Aaron fann sig själv upptryckt mot en kaklad badrumsvägg. Det var längesedan han hittat en tjej som fallit honom i smaken. Han mindes inte vad hon hette, men hennes hår var svart och lockigt och hon hade mörka ögon och lika mörkt läppstift. Han njöt mer än lovligt av att se spåret av hennes läppstift ner över hans mage och höfter, för att inte tala om hur bra hennes läppar såg ut när de var slutna om honom.
Var hon tog vägen sen, när de skilts åt utanför badrummet, hade Aaron ingen aning om. Han såg Mike i köket med sin sjukt stora kompis, och Jake i soffan i knäet på Simon. För stunden kände han sig nöjd och konstaterade att det var lika bra att gå hem.
David och Olivia kramade honom hejdå när han tog på sig sina skor i hallen. Han lämnade festen med mobilen i handen och ett berusat leende på läpparna. För att ta den snabbaste vägen hem genade han via en liten stig i ett skogsbryn, och kom ut i bortre änden av Sets gata. Han stannade vid det första huset och tittade på fönstret med den lilla blå lampan. Sets fönster, förstod han, när han såg bitar av väggarna med alla posters på. Även fast Aaron stod utanför trädgården, såg han topparna av ett litet rufs till hår. Set måste sitta i sin säng.

Aaron Lind
jag ser dig

Set Andersson
va? o.o

Aaron Lind
borde inte du sova?

Det dröjde inte länge förrän det syntes en liten figur i fönstret. Varför Set var vaken vid den här tiden hade Aaron ingen aning om, men han la ingen större energi på det. Han vinkade fånigt till honom. Set vinkade tillbaka.

Set Andersson
är du full? (x

Aaron Lind
lite kanske

Set Andersson
gå hem och lägg dig

Aaron Lind
jag är på väg
jag skulle bara vinka

Set Andersson
snällt av dig :)

Aaron Lind
godnatt

Set Andersson
God natt :)
*
har rättat ganska slarvigt, så ser något konstigt ut får ni gärna säga till.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
ilenna - 2 feb 17 - 23:27
åh jake är tillbaks :´D (hur töntig är jag inte som ler jättefånigt så fort hans namn nämns? -.- -.-)
men okej till kapitlet, tyckte för det första att du fick till ett jättebra festkapitel, vet ju själv hur krångligt det är ibland, och stämningen kändes verklig liksom. men jake som olyckligt kär- vet du hur olycklig det gör -mig-? haha D: älskade såklart jake&aaron-scenen ute på balkongen, och en liten favorit var: ”Vad? Är det Mike, eller? Hånglar han med någon?” - kan verkligen se framför mig hur han bara snabbt tittar upp och typ ´va, va vad händer?!´ så söt. och är så glad att han i alla fall fick som han ville med simon. (även om jag tycker att det hade varit ännu bättre om han haft hett sex med aaron i badrummet heheh.)
och aaron som sms:ar set och vinkar!! (favorit: va? o.o och ´jag skulle bara vinka´) så otippat men så gulligt kul haha!
älskade kapitlet rakt igenom!
Vapor - 2 feb 17 - 17:17
,Vi får hitta någon annan kille till dig istället för Mike. Jag tycker du och Olivia borde starta polygamiskt förhållande med David, Detta var tydligen jättekul tyckte jag?
Simon lät assnygg, hej...
Jake är sjukt charmig tycker om honom jättemycket, tycker synd om honom att han trånar så hemskt efter Mike som inte fattar nått.
Var gulligt med att Aaron gick förbi Sets hus och de vinkade till varandra.

Skriven av
arbok
2 feb 17 - 12:46
(Har blivit läst 232 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord