Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Omstart

Jag stänger igen dörren bakom mig. Hör hur haspen glider in i låset och sedan tysnad. Jag halar upp den skrynkliga ciggen ur fickan. Rasp rasp puff. Elden från min rispiga tändare möter tippen på min rizzla och snart så låter jag tjock rök välla ut mellan mina läppar. Kvällen är kylig men frisk. Fukten från dagens regn hänger i luften som ett tunn myggnät. Jag drar in ett djupt bloss och låter nikotionet skjuta ut i mina ådror. Låter mitt hjärta galoppera iväg på giftet och pustar nöjt ut. Inget slår detta.
Jag kikar ut från räcket och ser ett par promenera längst gatan nedanför. Hand i hand, huvud mot huvud. Smått mummel som avbryts titt som tätt av svaga fnitter. Jag höjer ögonbrynet och skakar stilla med huvudet. Första dejten? killen lägger en öm arm kring tjejens midja och drar henne närmare när ett killgäng möter de på trottoaren. Nä, definitivt veteraner. Jag lyfter huvudet och spanar ut ´över husen mittemot. I några fönster skymtas halvnakna män och kvinnor som är påvög till säng. I några andra är det redan släckt. Jag drar ett sista bloss och skjuter iväg det sista av fimpen. Den seglar igenom luften som en fallen stjärna. Jag ser den brinna ut sakta när den närmar sig marken för att sedan helt slockna när den landar på den våta marken. Bortom min gata hörs sirener från polisbilar och pustande stånk från några bussar som rullar fram. Ett fåtal bilar susar förbi som brinnande blixtrar och om jag stänger ögonen kan jag höra svaga skratt från glada människor som är påväg hem från pubarna några kvarter neråt. Jag tar ett steg tillbaka och lutar mig mot husväggen. 9 månader. 27 veckor. Otaligt många cigg och glas med öl. London. Jag har varit här, levt här, hatat och älskat det i snart ett år. Jag flinar och drar upp dörren brevid mig. Stapplar försiktigt in i hallen för att sedan ta mig upp till mitt rum. Låter tystnaden från mina flatmates rum fylla mina öron. Slänger av mig kläderna och dimper ner i sängen med fortfarande samma flin på läpparna. 9 månader. Vad har skett på den tiden? Jag sluter ögonen och låter tankarna falla tillbaka till början, till mitt forna jag. Till den tjejen som landande här och inte visste vad som skulle ske.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
MyBlackBird - 29 dec 15 - 16:27
Bra användning av ord, intressant story. Forsätt så :)

Skriven av
Linneamaria
29 dec 15 - 00:01
(Har blivit läst 182 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord