Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Tvåhundra ord

Jag ligger bland tillstökade bomullslakan och trassel och rummet luktar tobak, och det luktar som oss. Fönstret står på glänt. Du sitter på fönsterbrädan och röker, på grammofonen spelas en skiva på låg volym. Du blåser nonchalant ut röken genom springan i fönstret och jag hatar att du röker men säger ingenting. Jag är mest bara glad att jag kan se dig härifrån, om så för en kort stund, innan du går igen. Utanför skymtar en gryning som satts i brand av orange och blått och jag förstår inte hur en natt kan passera så snabbt. Jag längtar efter sömn men vet att du är borta när jag vaknar, så jag håller mig vaken. Vill säga något. Vet inte vad.
”Sov.” Din röst är mjuk när du kommer fram till mig och stryker mig över håret, över kinden och vidare till min axel. ”Jag ser hur trött du är.”
Jag tillåter mig att blunda en stund. När jag öppnar ögonen igen är fönstret stängt och musiken har tystnat. Solen värmer nu och jag ser dammet i rummet när jag tittar mot fönstret. Lakanen doftar av sköljmedel med jasmin och jag tänker att jag vill byta till det som doftar äpple.


.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
arbok - 17 okt 15 - 13:59
jag tycker det är fint att så mycket lämnas till fantasin, och att det väcker så många frågor. det går att läsa in jättemycket eller bara se texten som den är och jag tycker jättemycket om sådant. vilka är de, hur länge är de ifrån varandra, osv.
älskar dofter som beskrivning för det ger ett helt annat sorts djup. jättevackert.
Megabitchchan - 17 okt 15 - 03:11
Oj, ja, det har du helt rätt i. Fixade och gjorde om så mycket att jag måste gjort något knasigt där, men tror jag fixade det helt okej ändå.
ilenna - 17 okt 15 - 02:56
(och för att kanske ställa till något med orden nu så har det slinkit in ett ´är´ för mycket här tror jag:När jag öppnar ögonen igen är fönstret är stängt och musiken har tystnat.
*dryg*
men jag tycker om den väldigt mycket ändå heh.)
ilenna - 17 okt 15 - 02:26
men åh. vad fint ._. så mycket känslor på så få ord. Det här gillade jag väldigt, väldigt mycket! :D

Skriven av
Megabitchchan
17 okt 15 - 02:16
(Har blivit läst 203 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord