Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Tisdagsvägen - [prolog]

Noel var i en personlig kris.
I nästan ett år hade han bott hemifrån och samtidigt pluggat på universitet. Att klara av hyran på studielån var kanske inte så svårt om man bodde i studentkorridor, eller hade en liten etta med kokvrå. Noels lägenhet däremot, bestod av tre rum och kök, och låg i ett tegelfärgat hus på Tisdagsvägen. Det var helt ologiskt för en ensam pojke och hans katt att bo i en trea, men det var det enda som funnits tillgängligt, och Noel hade inte stått ut med att bo hemma hos mamma längre.
När han haft sitt extrajobb på posten hade han klarat av hyran helt okej, även fast det kostat honom några timmar sömn då och då. Men när dagen kom, dagen då posten inte kunde förlänga hans tjänst mer, slog verkligheten Noel i magen. Antingen måste han flytta hem till mamma, eller flytta till en mindre lägenhet. Problemet var dock att det var omöjligt att få tag i en mindre lägenhet utan att köa i kanske ett år först.
Därför satt han nu, hemma i sitt kök, med ett tjugotal papper i händerna där rubriken löd: RUM UTHYRES. Rummet bredvid köket var fullt av gamla böcker och möbler han inte orkat bära ner till sitt förråd, men det skulle enkelt kunna rensas ur. Om det fanns någon som ville hyra hans rum, kanske en annan fattig student, skulle det lösa alla hans problem. Nu var det bara att hänga upp lapparna på alla anslagstavlor han kunde hitta, och helt enkelt hoppas på det bästa.


*
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Megabitchchan - 14 okt 15 - 22:16
Wait for it...

Skriven av
arbok
14 okt 15 - 22:07
(Har blivit läst 175 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord