Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Presentation på engelska

Hej!
Jag ska ha en presentation på engelska nu på tisdag och börjar bli riktigt nervös. Jag har inga som helst problem att ha presentationer eller tal på svenska, men nu när jag ska ha det på engelska så känner jag mig så låst. Mitt uttal är inte perfektion och jag tycker att det är väldigt jobbigt eftersom att jag då snubblar på orden. Vad har ni för tips? Jag har ett manus, men jag märker att jag inte riktigt kan hålla mig till det. När jag går utanför manuset så låter jag mycket mer "mänsklig", men min grammtik och uttal blir något sämre. Jag ska bli betygsatt på mitt uttal och grammatik så jag kanske borde hålla mig till manuset ändå? Vad tycker ni? Kom med tips som stillar mina nerver! Obs! Presentation ska endast vara för 4 stycken.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Intermezzo - 23 okt 14 - 17:13
Tack för alla tipsen!
Intermezzo - 23 okt 14 - 17:12
Det gick jättebra på presentationen! Jag hade övat in ett manus och var upp till 02:00 kvällen innan för att få det att sitta. När det väl var dags för presentationen, gjorde jag något som var typiskt mig. Jag la manuset åt sidan och började tala fritt istället. Läraren tyckte att jag gjorde jättebra ifrån mig och att min grammatik satt som en smäck! :-)
Safir - 20 okt 14 - 20:02
Skriv manuset så att det känns naturligt för dig, så att det ändå känns bra att prata på det sättet. Försök kombinera ditt mer "mänskliga" talsätt med bättre grammatik.
Undvik ord som du vet att du har svårt att uttala eller som är lite för långa. Du kanske kan säga precis samma sak med andra ord, även om det kanske blir några fler så är det bra sålänge du känner dig bekvämare.
Läs upp texten för dig själv innan - och läs högt. Om du övat på att säga allt kan det bli lättare att göra det igen.
Tänk inte för mycket på det, sådant stressar bara upp extra. Är du nöjd med ditt manus så låt det vara. Om du är nöjd så kan du nog inte göra så mycket mer, och det viktigaste är ändå att du gör så gott du kan.

Lycka till!
nattblick - 20 okt 14 - 02:42
1. Försök göra avstressande saker, typ yoga, meditation eller gå promenader
2. Öva regelbundet men med korta pauser OFTA
3. Om du nu ska bli betygsatt på grammatik och uttal så tycker jag nog att du ska hålla dig till manuset.

Skriven av
Intermezzo
19 okt 14 - 19:22
(Har blivit läst 115 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord