Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Oneshote - Grabben som fick nog

Detta är bara en sak direkt från tankarna.
--
Oneshot - Grabben som till slut fick nog!
--

Han var den bråkigaste i klassen, han var killen som alltid slogs. Som alltid skolkade och som alltid rökte. Han var den grabben som fick nog.

Han hade det tuffare än vad många trodde, även om han var den irriterande grabben i klassen. Han rökte, retades och var otrevlig mot både elever och lärare.
Ingen förstod varför, för ingen ville inse faktum bakom hans val. Varför rökte han egentligen? Varför slogs han mot alla? Han hotade att bli reglerad från skolan. Han brydde sig inte, det var vad folk trodde. Hna brydde sig inte om andras känslor, om sina betyg eller vad andra trodde om honom.
Han var ju en kille som slogs och rökte som hobby. Det finns alltid en sådan i klassen. Men han orkade inte mer, han fick nog!
Plötsligt blev han tyst på lektionerna. Plötsligt så slutade han att röka och sedan valde att ignorerar de som muckade gräl med honom. Han blev artig. Det var efter flera månader som de insåg att han hade tränat. Då, berättade han. Inför hela klassen. Ett svar på varför han inte deltog i ett slagsmål.

Han var trött på livet. Han var så irriterad, utan anledning. Hans pappa slog honom, hans syster ingen visste att han hade på sju år. Han var så trött på sin familj. Trött på att slåss i skolan för att dölja de sår han fick hemifrån. Han fick nog!
Han ställde sig upp, framför sin syster. Framför sin pappa. Han hade fått nog!
Han slog ner sin egen pappa, framför sin lillasyster som brutit armen. Han slog ner honom så illa att han inte kunde resa sig upp själv.
Han hade tre olika jobb, han hotade sin pappa och han försörjer sig själv och sin syster.
Han fick nog!

"Ingen rör min lillasyster" hade han sagt. "Ingen ska behöva slå ner sin pappa" hade han lagt till.
"Döm aldrig, när ni inte vet bakgrunden till varför", avslutade han med. Men innan han lämnade skolan, innan han gick därifrån så kom han på en sak att säga.
"Jag har fått nog!"
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
Nirvana_ophelia - 29 nov 15 - 19:17- Betyg:
mkt välskrivet loved it

Skriven av
MyBlackBird
19 jun 14 - 05:11
(Har blivit läst 100 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord