Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

blir trött på fixeringar..

att det kan spela så stor roll för många att 'status' är mycket viktigt
man får ej se ut hur som helst
du måste ha ett speciellt utssende
du måste helt enkelt passa in

jo det är tråkigt mycket tråkigt må jag säga!!

spelar ingen roll hur du ser ut hur en barnslig,osmart,smart,gullig,söt,

det fulaste ord jag vet är
snygg,sexig,het

det finaste som finns är vacker

för vacker står för insidan

och alla är lika mycket världa..

det är en synd att inte världen har kommit på det än..

man ska bli gillad för den man är och inte hur man ser ut..

att lära sig älska sig själv för den man är
att människor ska lära sig älska deras personligheter och inte utseendet

alla borde inse att alla är lika mycket speciella och unika för hur dom är på insidan
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Annasarah - 21 nov 11 - 21:12
bluesky : jag skriver detta för att det är många många som känner så här,som jag har erfarenhet av..bara att det är jag som skriver det
bluesky - 21 nov 11 - 17:15
Annasarah: Vill man vara sig själv så är man det. Du kan inte säga att andra ska tänka så här när inte ens du agerar på det. De flesta känner så här, men har liknande situationer som du verkar ha, så tycker det är lite elakt mot andra att säga att "världen inte kommit på det än" som om du är den enda med dessa tankar.
Annasarah - 21 nov 11 - 15:46
bluesky :precis men det är int emånga som accepterar det speciellt inte släkten
bluesky - 21 nov 11 - 15:25
Man behöver inte acceptera att man måste se ut på ett visst sätt. Det är minst lika accepterat nu att INTE se ut enligt normen etc. Klä dig som du vill och du kommer accepteras av andra, också. Visst, det är svårt att bryta sig från normen, men du är början på att bryta den. Klä dig som du vill, agera som du tycker andra bör agera. Ingen kommer ändra på sig om inte du är villig att ändra på dig, heller.
Annasarah - 21 nov 11 - 15:19
ProstheticHead: ja du har en poäng där kanske
ProstheticHead - 21 nov 11 - 14:16
Annasarah: Och nu bevisade du just min poäng. Utan psykologer hade du inte vetat något om behaviorismen och du hade inte vetat hur man ändrar på sitt sätt att tänka. För övrigt så finns det nog inte många människor som kan ändra hela sitt tankesätt själva, de allra flesta av oss behöver hjälp med det.
Annasarah - 21 nov 11 - 13:52
ProstheticHead = det behavioristiska beetendet ändra sättet att tänka kanske?
ProstheticHead - 21 nov 11 - 13:21
Annasarah: Psykologer är annorlunda från terapeuter. Det finns de som fokuserar på samtalsterapi, visst, men många är vetenskapsmän. Om man inte gillar hur någon pratar så är det en smaksak eller så handlar det om personkemi.
Om man har en kemisk obalans i hjärnan (inte en inflammation) och är svårt deprimerad så hjälper antidepressiva faktiskt. Jag tycker inte att de borde skrivas ut lika ofta som nu, det finns många fall där det som behövs inte är medicin. Tänker då mest på många tonåringar som har väldigt milda depressioner och ändå får medicin. Där behövs istället t ex terapi eller motion.
Hur kan man hjälpa sig själv utan någon psykolog? Och då menar jag inte psykolog som i terepeut, utan jag menar någon som studerar hjärnan och sinnet. Hade du verkligen vetat vad du skulle göra utan dem?
Sedan så kan man kanske hjälpa sig själv om man inte har något större problem, men det finns många fler som behöver hjälp än de som kan klara sig själva.
Annasarah - 21 nov 11 - 00:12
ProstheticHead : inget elakt menat till psykologer men jag har aldrig gillat dom
för att , de är så faschinerade över att hjälpa folk som mår dåligt och sitter där och lyssnar och försöker hjälpa en
men har de tänkt på att de dom säger eller hur lugnt dom pratar?! är irriterande jag får panik..
sen med det där med att robotar jo för allt handlar om substanser i hjärnan alltså att vi har en inflamation i hjärnan som gör så att vi kan bli i deppiga..
de går till psytriaktiker för att få hjälp på traven men man kan faktiskt hjälpa utan medicin och man kan också hjälpa sig själv utan någon psykolog på nått sett iaf..

kavasha: ja det var det jag menade men man behöver inte döma folket för det..
Kavasha - 20 nov 11 - 23:57
annasarah - det finns inget "men ändå". Vi blir dömda efter vårt utseende, eftersom det som man "ska göra" är att visa vem man är genom sin stil, och då blir vi dömda.
ProstheticHead - 20 nov 11 - 23:52
Annasarah: Jag läser också psykologi men jag hävdar inte att jag vet sådant här då jag inte är en utbildad psykolog. Förstår inte riktigt vad du menar med att "dom e robotar som letar in i hjärnan". Kan du förklara mer?
Annasarah - 20 nov 11 - 23:46
ProstheticHead : jag läser florist men en extra kurs jag har så läser jag psykologi..
Annasarah - 20 nov 11 - 23:45
ProstheticHead : om jag ska vara ärlig hatar jag psykologi dom e robotar som letar in i hjärnan
Kavasha : men endå..
ProstheticHead - 20 nov 11 - 23:34
Ja, för man vet allt när man läser gymnasiepsykologi. /sarkasm
Kavasha - 20 nov 11 - 23:26
annasarah - men det är så folk väljer att se ut och visa sig, så vi dömmer dem efter sitt utseende.
Annasarah - 20 nov 11 - 23:05
citronkakan:ja man blir ganska trött på det...

rebecc: jag läser psykologi och det är faktiskt inte vi som skapar dom utan andra som nedvärderar

Kavasha : jo men alla behöver inte vara 'farliga' även om de ser ut så

Anne65 : tack så hjärtligt!!!!
Jakktar - 19 nov 11 - 21:28
rebecc: förstår hur du menar men... nej
citronkakan - 19 nov 11 - 20:05
Visst blir man trött på utseendefixeringen. Jag är en person som gärna ger komplimanger till folk, både för deras personlighet och deras utseende, men så är jag inte heller utseendefixerad. Det finns inget "måste" på hur man ska se ut. Den som skapar utseendefixeringen är ingen mer än en själv.
Jag tycker sällan att någon är direkt ful, tycker faktiskt att väldigt många är väldigt vackra, och det kan vara folk som enligt dagens "ideal" kanske inte klassas som de mest attraktiva.
Men jag personligen har en stor bredd på vad skönhet är, och den kommer absolut först och främst inifrån. Det finns en viss utstrålning. Sedan tycker jag som sagt att det finns ett brett spektrum av skönhet.

Jag ser lika många människor med stora näsor, som med små, som är vackra. Lika många som har tunna läppar, som har feta osv.

Men jag gillar inte ANDRAS utseendefixering, speciellt då omogna killar i åldern 11-23 (men det kan ju fortsätta hur långt som helst), och liksaså tjejers.
Om jag är ute och någon börjar prata med mig för att jag är "fin" så är det inget jag diggar precis. Det ska väl finnas fler faktorer än en människas utseende för att gå fram och socialisera sig med dem.

NÅJA
osvosv

bara take a chill pill typ och skit i vad alla andra tycker, oavsett om det är hit eller dit.
PEACE!
rebecc - 19 nov 11 - 17:12
Blir trött på att folk påstår att andra påstår att man måste se ut på ett visst sätt. Det är ni själva som skapar dem reglerna.
Dufwan - 19 nov 11 - 02:30
Allmänt ond X)
Kavasha - 18 nov 11 - 23:59
Annasarah - utsidan är viktig, sättet man ser ut drar till sig / stöter bort folk. Personligen skulle jag ALDRIG gå fram till en kille som ser ut som en rasist, nazist, ser allmänt ond ut eller så. Vi bestämmer över vår utsida, och väljer då vad vi visar av oss själva för dem som inte vet vilka vi är.
Kavasha - 18 nov 11 - 23:55
Asbra tanke, men jag hakade mig lite en grej..

snygg, sexig och het är vackra ord. jag förstår hur du menar, dem är inte så vackra om man följer "skönhetsidealet" som en slav, men om man har självförtroendet att vara den man är och blir kallad sexig så känns det äkta.
Samtidigt så ändrar man uppfattning om hur folk ser ut beroende på hur man uppfattar dem, jag kan tycka att någon har ett mindre attraktivt utseende, men om dem är trevliga och får mig att skratta så blir dem söta och snygga, gissar att det är så du tänker med ordet vacker?
Annasarah - 18 nov 11 - 20:02
svampar - nja det skulle jag nog inte heller men det jag menar är att många folk får komplex och fixeringar pågrund av att det är oroliga på hur dom ser ut i den personens ögon
svampar - 18 nov 11 - 18:56
Annasarah- ja, fast hur vanligt är det? Jag skulle inte börja dejta någon jag tycker är ful. Om jag först var väldigt bra vän med en kille som man bara gillar mer och mer, kommer man ju till slut se bortom det "fula" och se personligheten även på utsidan, och inte förrän då kan han bli vacker i ens ögon. Men att börja dejta någon man är helt otänd på, bara för att han kanske möjligtvis har en fin insida, skulle jag aldrig göra.
Annasarah - 17 nov 11 - 23:47
svampar: jo men det kan också vara så att man först kollar hur personen är på insidan innan man bedömmer den
Annasarah - 17 nov 11 - 23:46
Dufwan : du har en poäng, det är inte många som tänker på det
Bluesky94 - 17 nov 11 - 22:33
yes indeed.
svampar - 17 nov 11 - 21:05
Isidan kan är ju det viktigaste, men det är oftast utsidan som ger insidan en chans :p
Dufwan - 17 nov 11 - 17:28
Jag menar alltså att det senaste heta är att man ska påpeka att utsidan inte spelar någon roll. Det finns en fixering vid att man inte ska fixera sig! Ändå så klär många upp sig innan skolan, sminkar sig, fixar håret. Folk som säger att insidan är det viktigaste!
Annasarah - 17 nov 11 - 17:21
Dufwan: det är så dumt..
Annasarah - 17 nov 11 - 17:21
svampar: jo det är välklart,men på något sett tycker jag att det är fel
Annasarah - 17 nov 11 - 17:19
ProstheticHead: jo det är väl delvis viktigt, men jag tycker väl att man inte ska gå på utsidan först
ProstheticHead - 17 nov 11 - 02:13
Visst, man borde inte döma efter utsidan, men det finns rätt bra evolutionära anledningar till varför man är mer dragen till attraktiva människor.
svampar - 17 nov 11 - 01:27
är väl inget fel med att vara sexig? Är väl inte ens fel om någon gillar ens kropp. Blir bättre när du slutat grundskolan, då slutar alla dessa fixeringar också..
Dufwan - 17 nov 11 - 01:23
Det är så inne att vara fixerad vid... fixeringar.

Skriven av
Annasarah
17 nov 11 - 01:07
(Har blivit läst 321 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord