Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Kär i fel person (9)

- Sådär. Nu har jag fixat ihop en del. Jag förvarnade er att det skulle dröja, men jag hoppas att nästa inte kommer göra det. Har ingen inplanerat imorgon, så kommer väl skriva lite då kanske. ^^ Har precis upptäckt att Avantasia är en jävligt bra grupp! Kolla upp låtarna 'Lost in space' och 'Scarecrow'.
OCH OMG JAG TRODDE JAG SKULLE DÖ I FREDAGS NÄR ROBIN ERICSSON HÄNGDE LÖST I IDOL.
Jag är inget stort idol-fan i vanliga fall, men Robin E, han är helt underbar. Så fort han åker ut så dissar jag idol.
Nä, nu ska jag ta och bädda i ordning min säng, så att jag äääntligen får sova. God natt, och glöm inte att kommentera! :D

Linnéa
Efter att jag hade kommenterat hans mjölkmustache kändes det som att det blev lättare att prata. Vi pratade på om allt möjligt – allt förutom Ella.
Efter att vi hade ätit gick vi in i vardagsrummet där Emil satt och kollade på något barnprogram.
”Sååå…” sa Elias och började trumma lite lätt på sitt ben med fingrarna. Jag kollade på klockan. Mamma och Marie skulle komma om ungefär tre timmar.
”Hur länge har du tänkt och stanna?” frågade jag, och insåg hur fel det lät.
”Ja, jag kan gå nu om du vill” sa han och skrattade.
”Det var inte så jag menade” förklarade jag. ”Men min mamma kommer vid halv tio typ…”
”Ja, inte vet jag… Egentligen hade jag ju bara tänkt att…” Han harklade sej. ”…lämna kläderna…” Jag drog på munnen.
”Jo, visst” Han kollade på mej och log.
Plötsligt började det vibrera i fickan på mej. Jag slet upp mobilen, gav Elias en ursäktande blick och kollade på displayen.
Ella
Jag spärrade upp ögonen och visade det för Elias.
”Jag är tyst” sa han. Jag nickade och torkade diskret av mina handflator mot byxbenen. Det kändes som att hela jag skulle dränkas i svett.
”Hallå?” sa jag.
”Hej, det är jag!” sa Ella glatt.
Egentligen förstod jag inte varför jag var så nervös – hon kunde ju knappast se igenom mobilen, så hon kunde varken se mitt ansiktsuttryck eller att Elias satt bredvid mej i soffan.
”Vad gör du?”
”Eh… Vad jag… gör?” Jag började ofrivilligt stamma. ”Eeh, jooo, jag, eh, är barnvakt”
Gud, varför var jag tvungen att vara så dålig på att ljuga?!
”Ja, just det ja… Jag hör det”
”Jaså?”
”Ja, det är ju typ, barn program eller nåt i bakgrunden!”
”Åh, jaha…”
”Men jag skulle bara höra efter om du vill göra nåt imorgon?”
”Um, jo…” Jag sneglade på Elias. Han satt och kollade på teven, men efter en stund vände han blicken mot mej. Plötsligt fick jag en väldig lust att upprepa det som hänt i hallen.
”Jag hör av mej då!” sa hon.
”Jo, gör… det”
”Hej då!” Innan jag han säga hej då tillbaka klickade det till i örat på mej. Jag lade ner mobilen på bordet och stirrade rakt fram, på teven.
Jag hade nyss pratat med Ella i telefonen, och när jag hade pratat med henne, hade jag velat kyssa hennes pojkvän.
Jag måste vara sjuk i huvudet! Ingen normal människa kan väl vilja ha sin bästa kompis (sen tretton år tillbaka) pojkvän! Det var ju förbjudet, bara tanken…
”Vad sa hon?” avbröt Elias.
”Hon eh, frågade om vi skulle göra nåt… imorgon” Han nickade. Jag reste på mej. ”Jag kommer snart” sa jag och skyndade mej till toan där jag låste in mej.
Känslan av att vilja kyssa honom blev bara starkare. Jag satt kvar inne på toan tills jag trodde att jag hade ’lugnat ner mej’.
När jag kom tillbaka var han inte där. Jag kollade förvånat på den tomma soffan, och Emil som satt på golvet. Någon spolade vatten ute i köket, så jag gick dit.
”Jag blev törstig” ursäktade han sej och tog en klunk vatten ur glaset han höll i handen.
”Det finns annat att dricka” sa jag.
”Det är lugnt” sa han. Jag ryckte på axlarna och satte mej i soffan igen. När han kom tillbaka drog han först upp mobilen ur byxfickan och lade den på bordet. Sen satte han sej på samma sida om mej som tidigare, fast närmre.
Tio minuter senare försvann Emil ut ur rummet. Han sa att han skulle gå upp på övervåningen, där han hade de flesta av sina leksaker. Jag blev med ens osäker och… spänd igen.
”Vi kanske ska byta?” frågade Elias och nickade mot barn programmen.
”Jo…” sa jag, böjde mej framåt för att nå dosan och började zappa runt. ”Vad vill du se på då?” frågade jag.
”Spelar ingen roll” svarade Elias. ”Bara jag slipper se på barnprogram, jag slutade med det för ett tag sen”
”Jaså?” flinade jag och bläddrade över till fyran där Pearl Harbor just hade börjat.
”Det där blir bra” sa han. Jag lade ifrån mej dosan. Jag hade sett filmen hur många gånger som helst innan, men jag orkade inte bry mej. Just nu kunde jag inte få ut ur huvudet att Elias satt bredvid mej. Visst, lite dåligt samvete hade jag – jag hade kysst honom, och han var trots att min bästa väns pojkvän!
Jag kände hur någon, Elias, trevade efter min hand som vilade på soffkudden. Jag lät honom hållas. Jag kunde inte låta bli, för jag gillade den där pirriga känslan som uppstod i min mage varje gång han rörde vid mej.
Först nu förstod jag varför hon var tillsammans med honom; inte nog med att han var snygg, två år äldre och vältränad – hans sätt att prata var helt underbart, hans leende var hur gulligt som helst, och det gick inte att tänka klart när han var i närheten. (jag försökte så gott jag kunde i alla fall)
Han började stryka sin tumme på min handrygg, och jag rös ofrivilligt till. Dock misstolkade han det.
”Fryser du?” frågade han. Innan jag hann svara hade han flyttat närmre och lagt armen om mej.
Ellas pojkvän, Ellas pojkvän, Ellas pojkvän…
Tanken for runt i mitt huvud, och jag försökte slå bort den, tänkte att det inte alls var hennes pojkvän.
Jag vände så diskret jag kunde upp blicken mot honom. Han satt och kollade på filmen.
Han var verkligen perfekt…
När jag satt där och kollade på honom vände han plötsligt ner blicken mot mej, och jag stirrade in i hans mörkbruna ögon.
”Vad är det?” frågade han.
”Ingenting” svarade jag och vände bort blicken. Fast Elias vände mitt huvud mot sitt igen, och så kysste han mej, fast med mer självförtroende den här gången verkade det som.
Jag knäppte mina händer bakom hans nacke och lutade mej emot honom. Hans händer rörde sej vant fram över min kropp, som om han hade gjort det här hur många gånger som helst innan – vilket han säkert hade – vilket resulterade i att jag ville ha mer. Jag hade aldrig velat ha någon så mycket som jag ville ha Elias, och det värsta var att jag inte visste om det bara var för att jag visste att jag inte kunde få honom.
”Linnéa, snälla, jag… gör slut med Ella, jag säger att jag inte är kär i henne” mumlade Elias.
Det var inte det jag ville höra, inte nu, så jag tystade honom genom att trycka mina läppar mot hans. Han drog sej ömt ifrån mej.
”Snälla, jag gör det! Det är ju sant, jag är inte kär i henne” Nu lät det mer som att han bad om min godkännelse, något som jag aldrig skulle gå med på.
Jag skakade lätt på huvudet och lät mina läppar ännu en gång nudda Elias, men som han gjort tidigare, drog han sej ifrån, fast mer bestämt denna gång. Innan han hann säga något så började det vibrera på bordet. Jag vände på huvudet och han gjorde detsamma. Jo, det var hans mobil. Han kollade på mej, böjde sej mot mej och trevade med handen efter mobilen samtidigt som han kysste min hals. När han fått tag i den tryckte han på svara-knappen utan att kolla på displayen. Med läpparna bara ett par centimeter från mina sa han ett kort hej.
”Hej det är jag!” hörde jag Ellas röst säga. Hans ögon, som nyss varit så lugna, såg helt panikslagna ut nu. Jag bet mej i underläppen.
Fan.
Han drog tillbaka huvudet som nyss varit så nära mitt, och nu kunde jag inte längre höra vad Ella sa, men jag kunde nästan gissa mej fram till det.
”Ne, inget särskilt” sa Elias. ”Njaa, jag tror inte det. Nä, precis”
Han lät i alla fall inte lika osäker som jag hade gjort, tänkte jag och kollade på teven. Evelyn och Danny hade precis fått syn på varann efter en väldigt lång tid, och satt nu inne på ett fik eller nåt. Danny pratade om Rafe, och Evelyn skrattade.
Då hände det som inte fick hända. Snabba steg i trappan, och så skrek Emil så högt han kunde:
”LINNÉA, LINNÉA!”
Elias och jag kollade på varann och inombords svor jag.
”Linnéa!” sa Emil när han kom in i vardagsrummet.
”Va? Ne, jag är inte hos Linnéa” sa Elias i telefonen.
”Det är en jätteäcklig spindel där uppe!” sa Emil.
”Ne. Det är, öh, min kusin…” ljög Elias. ”Ja, min kusin. Hon heter Linnéa. Dom är här och hälsar på, hon och hennes familj. Dom bor i Göteborg, ska vara här över helgen. Va? Nej. Emil är hennes lillebror” Han var tyst en lång stund. Emil drog i min arm. Jag reste sakta på mej, utan att slita blicken från Elias.
”Trodde du att jag var hemma hos Linnéa, din kompis?” frågade han med en snabb blick på mej. ”Varför skulle jag vara det?” Tystnad igen.
”Linnéa, kom nu!”
”Jaja” muttrade jag så tyst jag kunde och följde med honom upp för trappan. När vi kom in i vardagsrummet på övervåningen där han hade suttit och lekt var det mycket riktigt en spindel där, och stor var den. Jag, som hatade spindlar, backade ut ur rummet, rakt in i någon som stod bakom mej. Jag vände mej om, och där stod Elias med ett konstigt uttryck i ansiktet.
”Jag hatar spindlar” sa jag.
”Jag fixar det” sa Elias och föste ut mej ur vardagsrummet. ”Jag kommer ner sen” Jag nickade och gick ner för trappan och satte mej i soffan.
Det dröjde inte länge innan han kom tillbaka, och när han gjorde det satte han sej tyst ner i soffan. Avståndet mellan oss hade ökat igen.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
J_love - 11 nov 08 - 21:58- Betyg:
WoW fyfan asså jag är ordlös jag vet inte
vad jag ska skriva..asså du skriver så jävla
superduperunderbartbra :D:D
Ska läsa del 10 nu^^
sandruskapuska - 10 nov 08 - 22:45- Betyg:
Bra, dock inte lika bra som innan. lite osamanhängande i hans telefonsamtal det siste
Men bra annars. Mejla nästa (a) <3
_MaAaLiN__ - 10 nov 08 - 21:07- Betyg:
jag har inte kommenterat något av dina verk tidigare men jag har läst dom allihopa, jag kan bar asäga enda sak. du har talang och jag hoppas att du kommer att fortsätta skriva länge till
miijha - 10 nov 08 - 19:30
SKRIV NÄSTA NUUU! :O :D
woops - 10 nov 08 - 17:24
Som jag längtat efter denna! :D Och så sjukt bra är det.
ellan_7 - 9 nov 08 - 19:38- Betyg:
super bra asåå ;D helt sjukt man blir helt tagen av berättelsen ;D, mejla när nästa del kommer;D
11augusti - 9 nov 08 - 19:28- Betyg:
Super bra, det var riktigt nära ögat där innan :P
Maila när nästa del kommer? (a)
EnJulia - 9 nov 08 - 17:22- Betyg:
säger som polly ;D dom får skylla sig själva nästan xD meeeeeeeeejla om du har tid? (a) <33
Hundiz - 9 nov 08 - 16:29
braaaaa mejla ? <3333
sorgen - 9 nov 08 - 16:10
Jätte bra!
Niz0 - 9 nov 08 - 16:01- Betyg:
Så jäääävla bra. Mejla när nästa kommer
DracoLove - 9 nov 08 - 15:49- Betyg:
Otroligt bra :D
Det var ju inte bra att Emil skrek,men Elias och Linnéa får ju skylla sig själva som de håller på ... xD
// Polly
tjoh - 9 nov 08 - 13:22
åååh så bra !!!!! :D
jag undrar hur det kommer att sluta bara :O
Rosapapper - 9 nov 08 - 12:43- Betyg:
Fy så bra:D skynda dig med fortsättningen!:D
because - 9 nov 08 - 12:40- Betyg:
omg JAG fick tillomed panik när han skrek X''D
iaf skiiit bra skrivet! fortsätt :)<3
BlackDream - 9 nov 08 - 12:26
Typiskt att han skulle skrika ^^
Jättebra skrivet i alla fall =)
Mejla när nästa del kommer x)
wow_93_ - 9 nov 08 - 11:11- Betyg:
hahahahah, jag 'är skit nöjd med denna del!
helt spännandde och den var lagom lång!
mycket bra-som vanligt men denna del gillade jag skit mycke
mer än många andra! hhaha :D super
/Woowi
Diskret - 9 nov 08 - 10:24
Gah! Jävla lilla skitunge! (Emil) Barn är bara söta på avstånd, kommer de nära eller börjar prata är de bara jobbiga, och Emil är inget undantag. Det var riktigt nära att Ella kom på dem. Jag fattar ärligt inte hur det här ska kunna fixas på ett sätt så att alla blir glada.
Men det var så helvetes dåligt att Lars åkte ut! Han var så jävla bra! Men det hade varit skitkul om Johan Palm åkte ut. Tänk bara på alla gråtande fjortisar och på hur överspammad hans bdb skulle bli av dem! *evil laugh*
Mizz_andersson - 9 nov 08 - 09:53
Jätte bra(= Maila nästa del. (:
SoakedInLuxury_ - 9 nov 08 - 02:04
allså hoppas det kommer en del imorgon, lr idag rättare sagt ,,

hoppas hoppas är ju så bra
eviigheet - 9 nov 08 - 01:46- Betyg:
Sjukt bra !
Fortsätt <<33
MEjla nästa
RIKTIGT BRA
JessicaKarlsson - 9 nov 08 - 01:29- Betyg:
sjukt bra (y) håller med dom under, :D haha (a)
mejla nästa del :D
PsychicPlay - 9 nov 08 - 00:20- Betyg:
åh, så sjukt bra.
elias och linnéa - så skare ju vara. :D
WhyJustMe - 8 nov 08 - 23:58- Betyg:
Jätte bra :)
Alltså jag förstår båda personerna men dom måste ju göra något åt de och inte ha de som det är nu :O Men det är ändå förjävligt att ta sin bästis ex :(
Men du.. du skriver asbra

Skriven av
SilverAndCold
8 nov 08 - 23:49
(Har blivit läst 464 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord