Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Små rosa elefanter, prolog

Läraren pratar om politik och ledarskap medan jag ser de små färgglada tomtenissarna dansar ringdans på katedern.
"...Ja då har vi Centerpartiet..." Maler läraren på medan de färgglada tomtenissarna klänger i rep upp till min bänk. Jag följer dem blicken och ler lite förstrött åt deras påhitt och jag måste bita mig i läppen för att i börja fnittra. Om jag skulle göra det så skulle Agneta få världens utbrott på mig.
Agneta är alltså våran SO-lärare och minsta lilla sak som ser ut att man är det minsta oengarerad i vad hon pratar om får henne att flippa ut totalt.
":...till vänster...."
Agneta hade börjat rita upp ett träd, eller ja något som skulle föreställa ett träd i alla fall på den svarta tavlan. Men jag kunde inte slita blicken från de små tomtarna som hade börjat dansa CanCan på min bänk. Plötsligt försvann en av tomtarna och jag böjde mig framåt över kanten på bänken och för att se vart den lila tomten hade tagit vägen. Då var jag nära att trilla av stolen för framför mig på golvet stod det tre små rosa elefanter.
"Danielle, vad hela fridens namn håller du på med?!" Jag tittade upp och den här gången var det inga färgglada tomtenissar jag såg utan Agnetas ihopsnörpta mun.
"Oj...oj då" Svarade jag och satte mig tillrätta på stolen igen.
(Ska, jag fortsätta?)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
Ciissii - 30 jul 08 - 11:39
Fortsätt! :)
prickigthallon - 30 jul 08 - 11:22- Betyg:
Ja, gör det :D

Skriven av
dimalim
30 jul 08 - 11:11
(Har blivit läst 139 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord