Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

14 - Hata är ett starkt ord [TH fic]

Del fjorton – Frankensteins släkting uträttar sina mycket aggressiva behov

(Sofia)

Den middagen var nog något av det segaste jag har varit med om i hela mitt liv. När klockan var halv tio hade vi just börjat på varmrätten (som för övrigt smakade skrämmande likt hundmat och inte alls så ”fantastiskt gott” som min mamma påstod gång på gång) och jag kunde vid det laget vara helt säker på att missa konserten som skulle vara slut tjugo minuter senare. Hur sent var det tillåtet att äta middag egentligen?
Jag såg på de andra runt bordet som alla skrattade högt åt någonting som någon just hade sagt. Jag hade inte varit delaktig i ett enda samtal under kvällen. Hade inte ens brytt mig om att lyssna och ingen av dem verkade intresserad av att höra på mig. Frågan var om de ens var medvetna om att jag satt där och faktiskt fanns. Antagligen inte.
- Jag har inte sett till Gustav på ett tag, sa André när det senaste skrattet dött ut och ingen annan kom på något att säga. Fast hans ord motarbetade ju inte direkt tystnaden då ingen visste vad de skulle svara. Dock verkade det inte vara något som störde André då han fortsatte.
- Nej, varken igår eller idag. Man undrar ju vart han har tagit vägen.
Jag kunde inte låta bli att le lite elakt. Det var väl för fan hans eget problem om Gustav inte ville umgås med honom för att han själv knappt var hemma. Gustav övergav i alla fall inte dem som han gillade.
Jag såg upp från min hundmatstallrik eftersom det kändes som om någon betraktade mig. Och mycket riktigt, när jag höjt blicken mötte jag Jessis frågande blå ögon direkt. Hon hade höjda ögonbryn och såg nästan trotsigt på mig. Jag svarade henne med en nedvärderande blick på grund av att jag fortfarande inte riktigt hade förlåtit henne för vad hon sagt dagen innan, och jag blev bara ännu mer irriterad av hennes uppkäftiga blick. Det var som om hon trodde att vi var bästa kompisar eller något. Hon betedde sig ju som om ingenting hade hänt. Nej, nästan värre. Men plötsligt fanns det något lite mer ondskefullt i hennes blick och jag kände på mig att det inte bådade gott.
- Sofia har sett honom, sa Jessi och flinade illvilligt mot mig. Alla de andras blickar vreds mot mig och jag kunde riktigt känna förvåningen som blandades med nyfikenheten hos dem.
Jag ville genast bara flyga på Jessi och säga åt henne att hålla käften (sånt där man får göra när man är stora syster vet ni) men eftersom jag är ytterst snäll och rar att ha till syster, så behärskade jag mig och bet ihop.
- Vad vet du om det? fräste jag surt och spetsade köttet som låg på min tallrik med gaffeln. Jessi vek inte av med blicken utan såg mig rakt in i ögonen.
- Jag har öron att höra med vet du. Och ni två var ju inte precis tysta inatt, sa hon med ett litet fejkat fnitter i slutet. Jag kunde känna hur mina ögon automatisktdrog ihop sig till smala springor. Vad hade hon för rätt att sitta där och skämma ut mig? Eller skämma ut mig… men… LÄMNA ut mig på det där sättet. Vad jag och Gustav hade gjort hade ingenting med resten av familjen att göra. Och förresten så hade vi ju inte ens gjort något!
- Konstigt, för vi såg bara en film, fnös jag och började skära i köttet, även om det blev en aning våldsammare än vad det var menat.
- En högljudd film då, sa Jessi och tog en klunk av sin Coca-Cola som var upphälld i glaset framför henne.
- Om du inte tror mig, så är det ditt problem, fräste jag.
- Ursäkta Sofia, men menar du att du och Gustav har tillbringat natten tillsammans? frågade Anna och lät nästan bestört vid det sista ordet. Jag öppnade munnen för att protestera eller i alla fall komma med någon sorts bortförklaring, men hann inte ens framkalla något läte innan Jessi hade fått ur sig två hela meningar.
- Ja, det gjorde dem. I Sofias rum, det ligger precis ovanför mitt.
Anna, André och mamma såg förvirrat på mig, men Anna visade nog mer avsmak än något annat.
- Vad? Vi har inte gjort det om det är vad ni tror, snäste jag irriterat.
- Inte? sa Anna så högdraget att jag bara fick lust att slå till henne.
- Nej, men vi är fullt kapabla till det om det nu är vad ni vill, sa jag så lugnt jag kunde. Jag tänkte inte sjabbla bort det här. Och det gjorde jag inte heller. Jag kunde lugnt sitta där och njuta av paniken som spred sig i deras ansikten.
- Sofia! sa mamma förfärat och slog demonstrativt ner handen i bordet, vilket bara gjorde mig ännu mer förbannad. Vad ville dem egentligen? Bara sitta där och vara allmänt snobbiga?
- Men jag står fan inte ut med att hon ser så jävla äcklad ut vid tanken på att jag skulle kunna göra det med en kille.
- Gustav är faktiskt inte bara en kille, han tillhör familjen… började mamma i myndig ton och ursäkta då, men jag kunde inte annat än himla med ögonen åt henne.
- Sen när då? Fyra dagar? Fem? Seriöst, han känner sig ju inte ens välkommen här! Ni snackar ju knappt med honom! sa jag ilsket. Jag hade nu bytt ögonkontaktsoffer från Jessi till Anna, som verkade otroligt nervös, men inte heller hon bröt ögonkontakten. Jag kände på mig att hon skulle säga någonting, och mina mordiska blickar verkade inte riktigt hjälpa henne.
- Jag tycker inte om att Gustav bara kommer hit för att utnyttja oss, sa Anna i alla fall till sist, lite nervöst men hon verkade bestämd i det hon sa ändå.
- Gustav utnyttjar oss inte, sa André lågmält.
- Jo, det gör han. Han kommer hit och bor här för att han påstår att lära känna dig, men i själv verket så är han knappt här. Ser ni det inte? Han och det där bandet han spelar i utnyttjar oss för att vi har pengar, sa Anna och riktade sig mest mot André som bara stirrade ner i sin mat.
Jag blev så arg att jag på riktigt hade kunnat spärra in dem på dårhus eller vad som helst just då. Det var Gustav som hade tagit initiativ och ringt för att lära känna sin pappa han inte visste om att han hade haft. Det var han som hade föreslagit att de skulle träffas. Det var han. Gustav. Och det var ingen av idioterna vid middagsbordet tänkte på hur jobbigt det måste ha varit för honom! I och för sig var det väl inte så konstigt eftersom de aldrig någonsin borde kunna få in någonting i sina minimala hjärnor. Hur kom det sig över huvud taget att jag tillhörde familjen. Med tanke på min hjärna så borde jag komma någon helt annanstans ifrån. Från en smart familj åtminstone.
Men tanken på att min idiot till moster satt och påstod att Gustav utnyttjade familjen, fick mig tillbaka till verkligheten.
- Jag är faktiskt inte säker på att det är så det… började André, men Anna gav ifrån sig ett högt, kallt litet skratt.
- Du tar väl ändå inte hans parti nu? Förstår du inte vad han gör?! sa hon och fick mig att se ursinnigt på henne.
- Hur i helvete kan du påstå en sån sak?! väste jag mellan sammanbitna tänder.
- Sofia jag tror inte riktigt att det är din sak att… började mamma men blev avbruten av mig.
- Och hur fan kan du bara sitta där och höra på?! Gustav är din son och du försvarar honom inte ens! skrek jag och hade då vänt mig mot André som fortfarande satt och såg ner i sin tallrik.
- Det är inget som angår… försökte mamma igen, men den här gången sket jag fullkomligt i vad hon hade att säga. Jag brydde mig inte det minsta, jag ville bara få ur mig allt jag tyckte var viktigt.
- Förstår du ens hur jobbigt det här måste vara för Gustav? Fattar du inte hur svårt det måste ha varit för honom att få reda på allt det här? Att få reda på att han hade en pappa som inte brytt sig om honom på nitton år?!
- Sofia! Nu sätter du dig ner och äter din mat! sa mamma bestämt, men jag vägrade göra som hon sa.
- Nej, det tänker jag inte! Förstår ingen av er hur mycket han måste tvivla på sig själv bara för att du, skrek jag och pekade på André. Bara för att du låg med hans mamma!
- Nu räcker det! sa André högt och ställde sig upp. Du har ingenting med min och min sons relation att göra!
- Ni har ingen jävla relation eftersom ni inte snackar, för att du drar dig undan dill ditt jobb hela tiden. Ditt jobb betyder mer för dig än vad din son gör!
Jag var väl… kort sagt, rosenrasande och fick knappt tillräckligt med syre. Jag blängde surt på André som blängde lika ilsket tillbaka.
- Dessert? sa Anna klent i ett försök att rädda situationen, men för mig var det droppen. Jag reste mig häftigt upp, dängde ner servetten på bordet och sköt ut stolen så att stolsbenen skrek ilsket i protest.
- Ni är fan inte riktigt kloka någon av er, sa jag med darrande röst innan jag vände på klacken och gick därifrån.

Hahaha, okej, det här var typ det sämsta mina fingrar har skrivit på mycket länge. Det bästa var väl namnet, och det var faktiskt snällaste Mp3 som kom på det då jag fick total brist på fantasi. UUUUUSCH för den här delen, meen den behövs för historien kan man väl säga (löögn, jag orkar bara inte komma på något nytt just nu) men jaja, förlåt förlåt förlåt mig sååå mycket så älskar jag er och så kan vi låtsas som om ingenting har hänt? *blinkblink* btw så vill jag säga förlåt igen för att det tar så lång tid, men seriöst. Jag har aldrig känt mig såhär värdelös på att skriva innan. Ursäkta. Men jag bara... orkar inte just nu. jaja, mer kommer iallafall. Har redan börjat på fortsättningen så, håll ut. och kommentera är ni snälla.
Kramar Jamie <33

Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sandruskapuska - 20 jul 10 - 04:06- Betyg:
wonderbra =D
sandruskapuska - 2 dec 08 - 05:11- Betyg:
ahhhh skitbra. gillade utbrotten<3<3
kaitox - 30 mar 08 - 19:46- Betyg:
Jättebra
foreversacred - 22 mar 08 - 12:05- Betyg:
yea bra gjort tjejen du e duktig på stt dkriva man känner sig som en i berättelsen bra gjort
BlodRosen - 29 jan 08 - 15:52- Betyg:
Så jävla bra!;)
turbo001 - 24 jan 08 - 17:10- Betyg:
ssssååååååååååååå himlaaaa brrra
eddra - 14 jan 08 - 19:46- Betyg:
Super bra som vanligt :D
ThisIsJustMe - 5 jan 08 - 20:16- Betyg:
men det var ju INTE dåligt!!!! fattta1!!!!! det va otroligt bra!!!!! som vanligt!!!!!
JennnyJ - 5 jan 08 - 19:34- Betyg:
*Jenny leka Jack Sparrow* VIDARE TILL NÄSTA! <3
tjoh - 5 jan 08 - 18:48
iiiiinte dåligt. jag tyckte om det ! asusual :D :D <333
svikmejinte - 5 jan 08 - 16:36- Betyg:
:O dåligt?! den här delen var verkligen skitbra ju! fnys... dålig... INTE DÅLIG!
MuppJenny - 5 jan 08 - 12:50- Betyg:
Hahaha xD, Hund mat xD Hahaha xD Jag och min tråkiga humor e igånr igen YAY!! :D Haha, nein, usch nu ska jag int tråka ut dig och läsa vidare istället ;) Jätte bra skrivet :D
Mangasagan - 5 jan 08 - 12:07- Betyg:
Men snälla du, SLUTA säga att det här är det sämsta du skrivit!!! För det är det INTE!!! Det är ju hur himla amazing som helst<3
Älska<3<3<3<3
TokioHotelFreak - 5 jan 08 - 00:21
s¨å dåligt var det då inte. C:
chulia - 4 jan 08 - 23:52
woops: haha, du satte fingret på spiken. Början var jäävligt framtvingad. ooh, hehe. Tack <3 men jag måste säga att du skriver otroligt bra själv. men tusen tack iallafall. hur gick det med gungplanen idag btw? :) haha
woops - 4 jan 08 - 23:47
Början kändes lite framtvingad, eller någonting >.< Men sen flöt det på jättebra och åååh, vill också kunna skriva som du :O
chulia - 4 jan 08 - 23:45
Fortess: *lat igen* haha, vilken tur. jag var också arg idag. Är... vet inte riktigt x) haha, men nää eller hur. typ "låt mig byta plats med sofia" men iallafall: Tack så mycket! :D
mikaelanystrom: Okej, haha. Tack så jättemycket iallafall!
prickigthallon: Dina kommentarer behöver inte vara roliga. dom är underbara att läsa ändå. Tack!<3
Mp3: HAHA jag är en hygglig sak x) OCH det finns redan en till del! *stolt* tack så jätte mycket (för hjälpen också)!
Sirius: Haha, tjaa, den där delen blev en viss del flummig x) var lite på galet humör då. men kul att du gillar det :D blir så glad av att läsa det xD
etsigav: Tacktack!:D:D somsagt, blir glaad<3
solstorm: okej, *rädd* jag känner mig nöjd. xD Tack så mycket. Och.. läs nästa del! så kommer nästa snart snart snart! tack<3
Solstorm - 4 jan 08 - 23:26- Betyg:
Men eeey, klaga inte på denna delen *vifta förmanande med pekfingret*
den är ju HUR BRA SOM HELST, som allt du skriver! Så känn dig nöjd 'beordra* :D x)

Synd bara att det inte var något om min Bill i den här delen (är som sagt EN ANING fixerad, tror jag xD <33), men, som sagt.. så är det skitbra iaf<33
etsigav - 4 jan 08 - 23:20
hahaha.
Nej DEN ÄR BÄST.
Älskar den <3
Mp3 - 4 jan 08 - 23:10- Betyg:
Du din myckt hyggliga sak, denna del tycker jag att visst är bra :D (inte lika bra som det brukar vara , men ändå) Sjukt bra ! <3<3<3<3 Fortsättnin snart + )(A) und bara för att tillägga så "namnet" var ju då sämst i detta verk :P ^¨¨ men weeeiiii jag fick bli kallad för "snällaste" PAHAH ^^ , men aja. du skriver riktigt bra, det gör du. men själva berättelsen i just denna del var ju som sagt inte den bästa. men men ^¨ :) <3<3<3<3 MEEEER NU!!!!! <3<3<3<<3<3<3<3<3<3& lt;3<3<<3<3<3<3<3<3<3&l t;3<3<33
prickigthallon - 4 jan 08 - 23:09- Betyg:
Helt underbart bra, sötast! :D:D :*
Men det var smart att säga till mig, jag blev typ glad <3333
SEPEbra var vad det var (var? är!)
Och eh. Ja. Bra, sa jag det? (kan inte skriva roliga kommentarer :'()
mikaelanystrom - 4 jan 08 - 23:08- Betyg:
Nejnej! den här delen behövdes verkligen! Tycker den var skit bra som allt annat du skrivit :D!
klar 5:a (som alltid där med då xD) (!)
FortessOfTears - 4 jan 08 - 23:06- Betyg:
Som jag trodde, det är lika bra som alltid :)
Och allvarligt talat är jag ganska agressiv idag, så jag blev minst lika arg som Sofia där xD
Haha, joo, här är man normal alltså ^^
Fast det skulle ju inte vara helt fel att vara Sofia, och få Gustii *drägla* :D <33
Nu ska jag sluta skriva innan jag får raseriutbrott på dig, för att jag borde få det på min mamma istället.
Så nu ska jag sitta lugnt och vänta på nästa del :) (A)
prickigthallon - 4 jan 08 - 23:04
Jag som ville vara först. :@ Men ja. Jag läser nu :*
FortessOfTears - 4 jan 08 - 22:57
YEEEY! Fatta hur glad jag blev nu?! :D
Ska bara läsa den också xD

Skriven av
chulia
4 jan 08 - 22:52
(Har blivit läst 375 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord