Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

12 - Hata är ett starkt ord [TH fic]

Del tolv – Tiden går långsamt när man har tråkigt, vääldigt långsamt

(Sofia)

Den dagen kändes mer som en evighet än bara ynka tjugofyra timmar, så när jag stod i mitt rum och gick igenom hela min resväska för att hitta kläder som satt bra, blev jag riktigt förvånad när jag insåg att klockan var närmare sju och det faktiskt var dags att göra sig i ordning till konserten. Fast det var ungefär vad jag redan gjorde.
Jag drog fram den sista tröjan ur min väska, och höll upp den framför mig. Ett rosa linne med texten ”Naughty” Kunde jag ha den på en konsert? Vad hade man egentligen på sig på en konsert? Vad spelade de för sorts musik? Rock? Hardcore? Pop? Dansband? Country?
Varför hade jag inte frågat? Fast jag tvivlade på att Gustav spelade i ett dansbandsband. Det stämde på något sätt inte riktigt överrens med honom.
Och varför hade jag inte packat ner några snyggare kläder ifall att jag skulle gå ut? Som nu!
Jag suckade och tog upp en annan tröja som låg under ett par jeans på golvet. Jag drog på mig den och granskade mig själv i helfgursspegeln. Det var bara en tajt svart t-shirt med v-ringning. Den fick duga. Så var det bara byxorna kvar. Kjol var uteslutet. Jag ville inte ha kjol på en konsert plus att jag inte hade någon snygg. Och ett par jeans skulle bli alldeles för varmt, det var ju varm sommar. Jag hade ju mjukisbyxor och annat, men det skulle också bli för varmt. Så det fanns inte så mycket annat att välja på än shorts. Jag letade fram ett par fransiga jeansshorts som satt helt okej över min rumpa, och orkade inte hålla på mer så jag nöjde mig med det. Sen, äntligen, var det dags för sminket.
Jag drog på ett rätt tjockt lager foundation. Jag ville ju inte se helt finnig ut inför Gustav. Även om jag faktiskt inte hade så mycket finnar, så kändes det bra att täcka över porer och andra ojämnheter i ansiktet. Och alla vet det ju. Ju mer smink, desto snyggare blir man. Det var mitt motto.
När jag var klar med det, målade jag säkert på trettio lager svart mascara och tänkte sen att jag skulle lägga ögonskugga bara för att det skulle se lite ”extra” ut.
Jag valde mellan rosa och guldig, men bestämde mig tillsist för guldig. Rosa var för vardagligt. Det fick bli ljusrosa läppstift istället.
Efter det ansåg jag mig vara klar med sminket och jag var ändå inte riktigt nöjd med resultatet. Och bara för att jävlas med mig så skulle jag ju självklart ha en dålig hårdag också. Det ville inte se bra ut i någon frisyr alls, så det slutade med att jag gav upp och satte upp det i en slarvig hästsvans, ganska högt upp på bakhuvudet.
Missnöjd och irriterad, gick jag ut ur mitt rum och nerför trappan. När jag kom ner i det så kallade husets (för mig var det mer ett… palats utan någon som helst charm) gigantiska hall, mötte jag Anna och mamma som stod och pratade om något som jag aldrig uppfattade.
- Hej, sa mamma så fort jag kommit nerför trappan och hon fick syn på mig. Jag svarade henne inte utan gav dem båda två irriterande blickar.
- Oj vad sminkad du var! Ska du ut? frågade Anna förvånat, men lyckades bara göra mig ännu surare.
- Stör det dig att jag använder smink?
- Nej, men du blev ju… fin, sa hon besvärat och såg på mamma som om hon ville be om hjälp.
- Varför låter du så jävla förvånad? Är det något som är helt omöjligt eller? fräste jag, nu ännu argare. Fy fan för den dagen jag fyllde fyrtio. Bli gammal och äcklig och… nej usch! Tur att jag bara var sexton än så länge.
- Sofia! Anna menade det ju inte så, och vårda ditt språk… sa mamma i en uppfordrande ton.
- Det var ju hon som sa till mig att… började jag till mitt försvar, men Anna avbröt mig genom att som vanligt lägga sig i.
- Se så, det gör inget. Jag är säker på att Sofia bara har en dålig dag. Nej nu tycker jag att vi äter, eller vad säger ni? sa Anna hurtigt och slog ihop händerna.
- Utmärkt idé, sa mamma som verkade mer än glad över att slippa bråka med mig, innan hon och Anna lämnade mig ensam i hallen.

Jag suckade högt och gick in i matsalen, efter ett kort toalettbesök.
Anna hade redan börjat duka fram maten (hur snabb var hon egentligen?!) och de andra hade satt sig till bords. Mamma satt och samtalade med André, och de verkade redan vara helt inne i diskussionen. Vid kortsidan av bordet satt Jessi med huvudet i händerna och såg nästan ut som om hon hade somnat. Jag satte mig så långt ifrån de andra jag kunde, men jag tyckte inte att bordet var tillräckligt stort. Det fanns alltid en tryckande känsla av att de var för nära.
Shit, vad jag hatade min familj just då.
- Vad blir det för mat? sa jag till Anna när hon kom och ställde ner vitlöksbröd bredvid min tallrik. Hon sken genast upp när jag ställt frågan och jag ångrade mig genast. Jag ville inte göra henne glad. Jag ville få bort hennes otroligt irriterande och fula leende.
- Åh! Till förrätt har jag lagat en soppa gjord på…
- Äh, skit samma. Bara det är klart snart, för jag är så jävla hungrig, sa jag och fick en impuls att göra en segerdans när jag förstod att Anna väldigt gärna hade velat berätta om sin ”fantastiska mat”.
- Det är klart nu, sa hon sårat innan hon försvann ut i köket igen och sen kom tillbaka med en kastrull med en, tro det eller ej, rätt så väldoftande soppa.
- Åh, Anna det doftar underbart! suckade mamma och lät som om hon just luktat på den nya Gucci parfymen.
- Åh, den är lätt att laga, sa Anna lite generat och ställde ner kastrullen på mitten av bordet.
- De frågade inte hur man gjorde den. Dom sa att den luktade gott, sa jag uttråkat. Hur dum fick man bli? De andra blev tysta. Det verkade inte vara någon som brydde sig om mig. Jag önskade mig bara därifrån, bort till Gustav eller någon. Jag ville vara var som helst men inte här. Inte på en trerättersmiddag med Frankensteins fyra nya monster

Förlåt att det blev kort och inget bra alls, men jag har tydligen komit ner i en svacka nu för ingenting som jag skriver blir bra känns det som. Har försökt skriva en Bill del hela dagen men det vill bara inte stämma. Så det här var det bästa jag kunde åstadkomma och jag hoppas ni förstår mig. Det finns liksom inte så mycketjag kan göra åt det just nu, om ingen har ett überbra tips på hur man kommer upp ur en sån "svacka"... Hr som helst, kommentera nu, så ska jag försöka skriva så bra jag bara kan nästa gång.
Tack på för hand <33 Jamie

Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 4.7)
sandruskapuska - 2 dec 08 - 04:58- Betyg:
tke hon e lite väl taskig. kort del, händer inget. 3a, sorry :S<3
foreversacred - 21 mar 08 - 22:27
haha den e superbra
TokioHotel4ever - 28 jan 08 - 17:03- Betyg:
superb!! :D
BlodRosen - 28 jan 08 - 16:57- Betyg:
Jätte bra!^^
ThisIsJustMe - 5 jan 08 - 20:05- Betyg:
detta var ju visst bra ju!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ifos95 - 31 dec 07 - 20:13
Fii would looove Chulia om hon skrev
mer nu...^^
<3 /Kitty
woops - 31 dec 07 - 13:20- Betyg:
Har också en "svackgrej" för tillfället, men skillnaden mellan dina och mina svackor verkar vara att dina blir omåttligt bra ändå >.<
MuppJenny - 31 dec 07 - 11:05- Betyg:
GAAH!!! Skriv bara mer så slipper du mina blodtörstiga kuddar und mitt spöke undersänge, knutte :D
chulia - 31 dec 07 - 09:31
Ciissii: Åh, tack tack <33 Jaa, som jag så många gånger har sagt tidigare. Dina kommentarer värmer ngt otroligt<3 tack <3

Prickigthallon: Haha, lilla sötunge. Tappa tuggummit x)<3 Tack så jättemycket gumman <33

Fortess: Nytt smeknamn antar jag. o.O x) Jaa... de e galet jobbigt, men nu är jag iallafall frisk så nu ska jag försöka skriva lite och se om det går bättre. Men tack tack, och du vet vad jag tycker om din skrivning. Bäääst<33

Ifos95: Tack!<3 Alltså, ja. Om jag inte redan har sagt att dina kommentarer betyder galet mycket, så gör jag det nu. Dina kommentarer betyder galet mycket, ska du veta.<3
Ifos95 - 30 dec 07 - 23:13- Betyg:
Fii gillar denna även om du inte gör det...
Alla andra här nere verkar också gör det.
<333 /Kitty
FortessOfTears - 30 dec 07 - 22:31- Betyg:
Hm, jag tycker att det var bra endå :)
Men förstår dig, jag skulle VERKLIGEN också behöva tips om hur man kommer ur en "svacka" x)
Menmen, det var ju sketabra endå ^^
Du skriver helt underbart människa :) <3
prickigthallon - 30 dec 07 - 22:07- Betyg:
Känner igen det med svackan x( Precis just nu faktiskt ;(
Men du, jättebra.
och när jag såg att både du och Sirius lagt ut nya delar (precis ovanför och under varandra på listan) tappade jsag mitt tuggumi xD
Sepe bra :D
Ciissii - 30 dec 07 - 21:26- Betyg:
Fan va bra du är på att skriva. Gillar denhär novellen som jag
säkert har sagt innan ^^ Jag vet hur det känns när det inte
blir som man har tänkt sig men det blev jätte bra iallafall :)
Fortsätt! En klar 5:a, du skulle fått mycket mer om det nu
hade gått ;)
chulia - 30 dec 07 - 20:49
JennnyJ: vilken bra idé! Eller så går man på TH konsert med sin syster och bollar ideer och får inspiration och typ dör av lycka x) (iaf jag) Tack gumman <33

Selleberg: Japp, jag håller med. Ganska bra. Tack iallafall<3 ;)

TokioHotelFreak: Wie, jättebra kommentar tycker jag. Den gör mig glad.<3

Mangasagan: Tack... ja... jag vet inte riktigt vad mer jag ska säga mer än tusen tack .Allt ert stöd betyder så mycket, ändå är det ju egentligen bara jag som vet hur de första meningarna blir och så, men skönt att ni gilla de här iallafall. <3 Tusen tusen tack
Mangasagan - 30 dec 07 - 20:32- Betyg:
Okej, så här är det; Du påstår att du är i en såkallad "svacka" nu, MEN du skriver ÄNDÅ lika bra som vanligt (om inte bättre) Och jag ÄLSKAR dina noveller<3<3<3<3<3<3
Längtar till nästa del:D
TokioHotelFreak - 30 dec 07 - 20:31
Jag kommer med en bra kommentar. ;> (känner mig tråkig) men jag gillar den här ff:en) :D:D:D
Selleberg - 30 dec 07 - 20:26- Betyg:
ganska bra, fortsätt
JennnyJ - 30 dec 07 - 20:17- Betyg:
mkt bra! :D
Hmm, jag tror att jag själv e i en svacka, har varit det i evigheter.... förut (tro det elr ej) så kunde jag skriva hur mkt som helst på en dag, och fick det otroligt nog att bli ganska bra... dock så var det ett bra tag sedan =/
Men enda lösningen är att träffa en syster eller två i uppsala och bolla ideer medan man intar en tallrik fylld med olika delikatesser ^^ x) Kram på dig systra mi som skriver som en gudinna! (även om hon själv tycks tvivla :) ) /Remi
chulia - 30 dec 07 - 19:08
M-424: Japp, lite händelselöst, men som sagt. Nästa del blir lite mer händelsefull, för hoppningsvis. tack iallafall (:
chulia - 30 dec 07 - 19:07
Sockervaddsmoln: Ååh men gud, tack så underbart mycket <3 OKej, filt glass strössel KEnt näsa. (älska kent!<3) tusen tack för kommentaren och tipset!

Sirius: Evve.. alltså jag kan inte säga annat än <3333 till dig. Du har hjälpt så otroligt mycket att jag inte vet vad jag ska säga / göra i gengäld. Tacvk än en gång för kommentaren, dina kommentarer känns alltid speciella <3

Solstorm: Nej inget om Bill :( Jag försökte som sagt skriva om hhonom, men de gick inget bra så jag tänkte att det var bättre att inte skicka in någonting med Bill och vänta lite tills det kommer något som verkligen blir bra, istället för att skicka in något helt värdelöst. Skriva sentbrukar hjälpa för mig också i vanliga fall, men problemet är att jag har feber + huvudvärk och blir galet trött på kvällarna, så jag somnar oftast innan :/ Hur som helst, tack <333

Mp3: naaw, tack så jätte mkt, det värmer verkligen verkligen att höra. och nästa del får komma nr den kommer, men inte alltför länge ska ni behöva vänta, har kommit på lite ideer redan som kanske gör den lite mer händelserik, men jag hade fantasibrist idag. Tack för tipsen, ska väl pröva det för jag är i akut behov av hjälp :S

Lillen94: ÅÅh, Tom är såå snygg och rolig x) Jag kan typ skratta i evigheter åt honom, men rligt talat tycker jag bäst om tvillinarna tillsammans *omåttlig* Jag får väl bli galen vetenskapsman och uppfinna något så att jag kan exprimentera lite och poff, en människa som är blandning mellan Bill och Tom! (= Min nya pojkvän) X'D vilken fantasi jag har hur som helst, tack! <33
M-424 - 30 dec 07 - 19:05- Betyg:
Ruskiigt bra ;) Lite händelselös men det spelar ingen roll. Ser fram emot nästa del (: <33
Mp3 - 30 dec 07 - 18:47
Såg Solstorms kommentar, und jag håller med henne , till 100% Det går alltid bäst att skriva på kvällen , myckt sent =bäst :D ^^ Und för mig , så hamnar jag oxå väldig oftai de så kallade "svacka" ..Men du Jamie, det ända tips jag har till dig är att lyssna på Tokio Hotel und samtidigt läsa nån annans verk ^^ :P Aja.. fortsätt med denna del, snart :D ! <3
Mp3 - 30 dec 07 - 18:42- Betyg:
"Inte på en trerättersmiddag med Frankensteins fyra nya monster" Alltså du Jamie, när jag läste den delen trodde jag allvarligt att jag skulle dö av skratt ^¨ x'D Du har så sjukt underbar humor ^^ x'D Älska! <3 Und du din myckt roliga filur, när kommer nsta del av denna underbaraa novell? :) (A)
Und du, jag tycker att denna del var bra, kanske lite händelselös.. men det gör absolut ingt. Det kan inte bli perfekt i alla delar.. ^^ :P
Sjukt bra und underbar novell :) <3<3<3<33 >MEEEERA NO!!
Solstorm - 30 dec 07 - 18:37
Lite kort, som du sa.. och ingenting om min älskade Bill<3 x)
Men, jättebra ändå, förstås!

Vet förresten hur det känns att vara i en "svacka", då inget blir bra som man skriver, usch.. det är en så hemsk känsla O_o
Fast, det brukar gå lite upp och ner för mig.. oftast går det bäst att skriva på kvällarna, sent -.O Men, jajja, vet inte om jag har något tips hur man botar det? humm.. du får väl bara typ, vänta tills skrivarförmågan kommer tillbaka?

Men jaja, blabla xP Jättebra skrivet, iaf<333
sockervaddsmoln - 30 dec 07 - 18:34
vadå svacka? jättebra skrivet, hörru
hm, det där med svacka känner jag igen alldeles för bra, själv brukar jag gömma mig för världen under min filt med en skål glass och en massa strössel och drunka lite i kent.

Skriven av
chulia
30 dec 07 - 18:21
(Har blivit läst 387 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord