Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

"Horan" Del 1.

Tidigt på morgonen en vacker dag i augusti,solen sken redan och det hördes fågelkvitter.Jag stod framför spegeln och borstade igenom mitt långa ljusbruna hår.
Medan jag borstade var jag nervös,för att jag skulle börja i en ny skola.Min syster Evelina kom fram med lite klädesplagg åt mej,hon höll upp en vit urringad topp och några mörkblåa tajta jeans.
- Domhär kan du ha första dagen i skolan,det blir snyggt!Sade hon ivrigt.
- Okej,det ser snyggt ut.Sade jag och log tacksamt.Jag sminkade mej och lade extra kajal och mycket mer rosa läppstift än vad jag brukade lägga.
Jag lånade Evelinas mörgröna ögonskugga och tittade i spegeln.Sminkningen var klart.
- Väldigt snyggt Paulina!Sade Evelina åt mej när jag kom fram med toppen och jeansen på mej,jag snurrade i spegeln för att se så att allting satt perfekt.Jag var otroligt smal och alla kläder passade perfekt på mej,Evelina var ibland avundsjuk på mej.
- Tack!
Vi kramade om varandra och jag började cykla till den nya skolan,den låg inte långt från mej och efter några minuter svängde jag in på den stora gårdsplanen.Jag lade cykeln bland de andra cyklarna och tittade på den stora skolan,den var med vit tegel,och så fanns stora fönster lite överallt.Jag började med darriga ben gå in i skolan,alla eleverna tittade nyfiket på mej.
- Kom in kom in!Sade en lång smal kvinna åt mej när jag knackade på en klassrumsdörr.Jag steg in i klassrummet och det var fullt med elever där,mest pojkar.
- Detta är fjortonåriga Paulina,som ska börja i vår klass.Presenterade kvinnan mej som hette Nina.
Jag fick sitta brevid en tjej med blont kort hår,och gröna ögon.Vi log mot varandra,och jag tänkte att det kanske inte var så farligt att börja i en ny skola trots allt.
Nervositeten var borta och jag kände mej istället glad och ivrig.Det fanns nio pojkar och sju flickor.Så vi var 16 elever i klassen,i min förra klass hade vi varit 18.Jag började i en ny skola när vi hade flyttat,för pappa hade fått ett nytt jobb och behövde flytta så att det blev närmare för honom.
Jag saknade fortfarande mina två bästa kompisar,men jag skulle säkert få några kompisar i denna skola också.

I matsalen var det stökigt,alla elever trängdes och en fällde en tallrik med mat i golvet.Det var en stor matsal men när en hel skola skulle äta på samma gång,så blev det fort trångt.
Jag satte mej ner brevid den kortblonda flickan som jag hade suttit tillsammans med i klassen,hon tittade på mej och log.
- Hej.Sade jag och rörde om i den varma gröten.
- Hejsan!Sade hon glatt,och vi började småprata lite.Hon sade alla namnen hon kunde från skolan,och det var många.Skulle ta länge för mej att lära alla de namnen.
Jag tittade på ett killgäng som satt vid ett bord,de hade långa byxor som släpade i marken och som var alltför stora åt dem.De såg coola ut och var mycket vältränade,och snygga.
Jag kom på mej själv att stirra och tittade ner i gröten och åt lite till.Det brände på tungan och jag drack den iskalla mjölken.
- Vill du vara med mej på rasten?Vi kan gå till ett kafé som vi brukar få fara till på rasten.Sade den kortblonda flickan som presenterade sej som Malin.
- Okej,men hur länge har ni rast?Frågade jag och kikade på klockan.
- En hel timme,så du behöver inte oroa dej.Vi har gymnasie matrast.Kom!Sade hon ivrigt och drog med mej bort från matsalen.
Jag fick reda på att gymnasiet och högstadiet var i samma byggnad,så nu hade högstadie eleverna lika länge matrast som gymnasiet.

- Här är kafét. Sade Malin och drog in mej till ett kafé.Det var litet men mysigt,vi beställde varsin milkshake och satte oss ner i ett litet hörn.
- Vad lyxigt allting verkar vara!Sade jag och log brett,Malin fnissade och nickade med huvudet.
- Men det kommer du inte att tycka det om några dagar.Mumlade hon lågt,jag rynkade på pannan men hon sade inget mer.
När vi hade druckit upp våra milkshakes så gick vi tillbaka till skolan,det var ännu en halvtimme kvar av rasten men vi gick ändå tillbaka.Vi satte oss på en storsten utanför skolan och tittade när några pojkar rökte.
- Vad menade du,med att jag inte kommer tycka det om några dagar? Frågade jag nyfiket.
- Du kommer att tycka att dagarna är för långa,och du kommer kanske bli trött på att matrasten är en timme hela tiden.Svarade hon kort.
Jag ryckte på axlarna och njöt av solen som värmde i ansiktet.
Matrasten gick ändå fort fast det var en hel timme,det ringde in och vi gick upp till andra våningen för att ha matematik.

Efter första skoldagen kände jag mej ännu ivrigare av att få börja i den nya skolan,min mamma och pappa ville veta alltihopan när jag steg in i huset.
- Hur var det?
- Fick du någon ny kompis?
- Är alla trevliga?
Frågorna vällde fram mot mej,och jag skrattade.
- ta det lugnt mamma och pappa.Jag ska berätta,men låt mej få komma in först.Sade jag skrattandes och vi gick in i köket.
Mamma ställde fram en kopp te åt mej och jag log mot mina föräldrar.
- Det var en underbar skola,och jag har redan fått en bra kompis.Hon heter Malin och berättade jättemycket om skolan.Jag tror att jag kommer trivas jättebra i den skolan!Berättade jag och log stolt,mamma och pappa log brett mot mej och det syntes att dom tyckte det var roligt att höra.
Jag gick till mitt rum efter att ha berättat och druckit te,jag satte på datorn och loggade in på msn.Men ingen var online,med en suck stängde jag av allt,tog min mp3 och lade mej ner i sängen.Jag kände mej trött och glad,och somnade med musiken i öronen och ett leende på läpparna ..Vill ni ha en del 2? :)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 4)
MoparEttaN - 22 sep 08 - 14:43- Betyg:
Skit samma hur hon skriver hon får vell skriva som hon vill!!!
Faan de är inte så jävla noga. Fast vissa försöker vell vara helt
perfekta!!!!! Jag tyckte det va bra iaf.. :)
Alvinnea - 19 jul 08 - 09:11- Betyg:
Superbra!!
Dikterager - 17 okt 07 - 13:04- Betyg:
Bra början mycket bra ska läsa del 2, 3, 4, 5och om det kommer en del 6
Zophie - 17 okt 07 - 12:15- Betyg:
Seriöst, lär dig skriva ordentligt. Det ska vara mellanrum efter punkt och du skriver som talspråk. Det ser förjävligt ut. Stroyn är säkert bra men jag trode att man skulle kunna skriva i din ålder? Tydligen låg standard på skolorna nu för tiden och seiöst, du blandar ju hela storyn. Sorgligt.
LoverOlivia - 17 okt 07 - 12:00
Skit samma vf den heter! Skriv mer :D
LittleHoney - 17 okt 07 - 10:47
Läs de andra delarna så kommer det fram varför den heter "horan"
CanYouKillMe - 17 okt 07 - 10:29- Betyg:
SKITBRA men jag fattar inte vrf den heter "Horan" ?
LittleHoney - 17 okt 07 - 09:37
kommentarer tack ..

Skriven av
LittleHoney
17 okt 07 - 09:09
(Har blivit läst 498 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord