Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Kärleken går aldrig att glömma - Del 24

De gick ut ur rummet. Nästan alla hade dragit hem. Linus smög sig ut i köket, medan Hassan gick vidare in i vardagsrummet. Linus tog några öl och kastade en blick på klockan. Den var snart tre på morgonen. Det var ett under att morsan inte kommit hem än. Han tog med sig ölen ut i vardagsrummet där, Hassan, Benjamin och Caspar. Nanna satt i Christians knä och på golvet satt Martina och Julia. Julia gapskrattade åt något som Hassan sagt.
”Vad skrattar du åt då?” frågade Linus och satte sig ner i soffan, bredvid Hassan. De såg inte på varandra. Men båda två kände vad den andra tänkte. Linus lyssnade när Julia babblade, fast egentligen hörde han inte på. Han bara log. Han kände Hassans fingertoppar mot sina, och kände hur värmen spred sig i honom. Mer rörde sig ingen av dem. Det räckte så. De rörde varandra, mer behövdes inte.
”Linus, var är Bella? Skulle inte hon komma?” frågade Caspar. Värmen rann genast av Linus. Han skakade på huvudet.
”Hon kunde inte komma”, sa han. Caspar nickade. Linus såg på Nanna och Christian. Christian nästan låg över henne.
”Lugna ner er va”, sa Linus efter en stund, men han fick inget svar. Benjamin kastade sig över honom bara för att retas med dem.
”Åh, Linus!” ropade han och låtsades pussa honom i ansiktet. Linus knuffade honom ifrån sig samtidigt som han skrattade falskt.
”Jävla bög, Benji”, sa han samtidigt som någonting genast kändes fel. De andra i rummet skrattade. Men han själv kunde inte skratta. Varför… Han sneglade på Hassan. Han log. Men var det äkta? Linus tänkte efter. Han och Hassan hade inte strulat men… Det hade känts så äkta och samtidigt bekant… Precis som med Elina. Han suckade. Åt helvete med Elina. Han vände på huvudet mot Hassan och log brett mot honom. Leendet han fick tillbaka värmde upp hela honom och han var säker på att det skulle ha räckt till att värma upp ett helt hus.

Klockan var tjugo över sex när Linus hoppade upp på cykeln för att åka till träningslokalen nästa dag. Han var riktigt glad. Även om natten hade tagit ut på honom, så kände han sig laddad. De hade vart vakna till klockan halv fem på morgonen kvällen innan. Han, Hassan, Nanna och Christian hade suttit länge i vardagsrummet och snackat. Ända tills morsan kom och började tjata om vilken jävla röra det var. Linus lyckades bortförklara det hela och Christian och Hassan sa att de nog skulle gå hem. Nanna hade smygit in på sitt rum och Linus hade fått städa undan alla ölburkar och spritflaskor innan morsan skulle hitta de också.
Han var snart framme och sprang ner till omklädningsrummet. Han blev lite besviken när han insåg att Hassan inte var där. Han drog snabbt på sig träningskläderna och värmde upp med hopprep. Tjugo i sju såg han Hassan komma nerför trappan och gå in i omklädningsrummet. Linus la ifrån sig hopprepet och följde efter honom.
”Hej”, sa han. Hassan vände sig om.
”Hej”, sa han och drog av sig linnet.
”Läget?” frågade Linus.
”Bara bra”, svarade Hassan med ett mystiskt leende på läpparna.
”Vad är det?” frågade Linus.
”Ingenting”, svarade Hassan, fortfarande leende. Linus gick och satte sig bredvid honom.
”Säkert”, sa han. Hassan log och närmade sig sakta. Linus blundade och flyttade sig de sista centimetrarna så att deras läppar pressades ihop.
”Vi borde nog träna”, sa Hassan efter några minuter. Linus nickade.
”Jo… kanske det.” Han flinade och reste sig upp. De gick ut och började några timmars träning.

Veckorna gick och det var snart veckorna innan höstlovet. Det var onsdag och Linus satt längst bak i klassrummet och räknade minuterna tills de skulle få sluta. Deras trötta och fula SO-lärare stod längst fram och predikade om hur viktig media var för allmänbildningen. Ingen i klassen lyssnade på honom. Tjejerna som försökte vara inne och vara som Julia och hennes kompisar, satt och snackade nytt smink, Benjamin låg och sov på bänken, klassens plugghästar, jämförde vem som kommit längst i matte. Resten av killarna skrattade åt något som de hade gjort dagen innan. Julia och co. satt och snackade skit om tjejerna i de andra klasserna, och själv satt Linus och tittade på alla andra. Fast egentligen hade han inte gjort det hela tiden. Han hade tänkt på annat också. Först hade han tänkt på Hassan. De skulle träffas och träna efter skolan, även om träningarna hade krympt och mest gick åt till hångel. Men det sköna med Hassan var att de kunde snacka om vad som helst. Det var inte som det hade vart med Bella, att dom bara satt och hånglade. Istället satt de ofta och pratade. Linus hade till och med överraskat sig själv, och vart nära att berätta om Elina för honom, men han hade i sista stund kommit på sig själv och svalt orden.
Ingen i skolan visste om det. Om honom och Hassan alltså. Ingen i hela skolan visste att han var bög.
Linus tänkte efter. Egentligen var han ju inte riktigt bög… eller? Nej, skulle han vara bög? Han hade ända sen mellanstadiet ansetts vara tuffast och snyggast i skolan. Inte kunde han vara… Han hade svårt att tänka sig själv som bög. Han var inte bög. Fast allt med Hassan… det kändes så äkta.
Resten av lektionen satt han och bollade med tanken. Inte förrän Benjamin (som hade vaknat under den sista minuten) knackade honom på axeln, vaknade han till liv. Han följde efter Benjamin ut i korridoren och fram till skåpen. Han kunde bara inte vara bög. Det gick inte. Han hade ju haft mängder med tjejer. Och Elina… Han var säker på att det hade vart äkta. Om inte hans känslor för Elina hade vart äkta, så fanns det ingenting som var äkta. Förutom det han kände för Hassan. Han lutade sig mot skåpet. Vem var han egentligen? Var han bara en vanlig player som skaffade sig tjejer för att vara cool och inte tappa sin titel som skolans populäraste kille, eller var han homosexuell?
”Linus?” sa Benjamin. Linus såg upp på honom.
”Va?”
”Jo, jag frågade vilken sal vi är i nu”, sa Benjamin, tämligen irriterad. Linus kollade på schemat han satt upp i skåpet.
”E300 korridoren”, sa han. Benjamin gav ifrån sig en ljudlig suck.
”Det är fan längst bort i hela skolan”, sa Benjamin. Linus tog fram sina böcker.
”Ja…” sa han och lät genast tankarna flyga iväg igen. Benjamin sa något, men han lyssnade inte. Han visste inte vart han gick, fötterna förflyttade sig av sig själva. Vad var han? Bög? Bisexuell? Nej, han var bara Linus.

Elina klev upp ur sängen. Klockan var halv åtta och hon borde gått upp för länge sen, för hon skulle vara i skolan om tre kvart. Hon drog på sig linnet hon fått av Julia på sin födelsedag. Det var rosa och hade en djup urringning. Hon gäspade stort. Det var en vecka sen nu. Exakt. Hon drog på sig de låga jeansen som hon suttit och förstört på mattelektionen för några veckor sen. Hon hade suttit hela genomgången och dragit med sin skåpnyckel på samma ställe och tillsist hade hon lyckats göra hål på jeansen. Precis som hon velat. Hon gick in i badrummet och mötte sin hemska spegelbild. I alla fall enligt henne själv. Hennes nyss blonderade hår var kritvitt mot ljuset i badrummet, men hon tyckte att det såg gult ut i skolan. Ändå var hon nöjd med den nya hårfärgen. Allt det mesiga hade försvunnit tillsammans med hennes bruna hårfärg. Hennes status hade höjts enormt och hon kunde inte förneka att hon numera var en av de tuffaste i åttan. Hon umgicks med de hon förra året både hade avskytt och samtidigt sett upp till. Nu kunde hon inte förstå varför hon hade avskytt dem. Malvina och Nathalie var hur schysta som helst. Nadja kände hon inte särskilt bra eftersom Malvina och Nadja hade börjat bråka strax efter den där kvällen hemma hos Malvina. Nadja hade tydligen sagt att Malvina bara brydde sig om Elina och Nathalie och struntade i henne. Malvina hade skrikit tillbaka att om hon var så jävla sjuk i huvet kunde hon dra åt helvete och skita i dem.
”Bara för att du knullar varenda jävla kille i hela Stockholm!” hade Nadja skrikit. Malvina hade rest sig upp och gråtande sprungit ut ur matsalen, där allt hade skett, och Nathalie hade sagt åt Nadja att hon var dum i huvudet innan hon följde efter Malvina. Och ensam hade Elina stått kvar med Nadja.
”Du är en jävla falsk bitch som snor andras kompisar bara för att du inte har några egna”, hade Nadja skrikit åt henne.
”Men du är en jävla pussy som sprider ut rykten om andra som inte är sanna, bara för att ingen orkar ha dig som kompis längre”, sa Elina tillbaka. Det hela hade slutat med att Nadja försökt kasta sig över Elina, men några killar i nian hade kommit och hjälpt Elina. Allt det hände några dagar innan Elinas födelsedag.
Elina suckade och kletade på massa smink i ansiktet. I morgon var det fredag. Äntligen. Hon hade lagt upp planer för hela lovet. Hon skulle bara vara med Nathalie och Malvina och de skulle inte göra något annat än att spendera pengar på onödigheter och snacka skit om andra.
Efter en kvart var Elina klar med sin sminkning och gick ut i köket för att äta frukost.
”Hej gumman”, sa mamma. Hon satt med tidningen på bordet och en stor kopp te i handen.
”God morgon”, sa Elina och satte sig ner. Hon hällde upp ett glas mjölk och bredde en macka.
”Vad händer idag?” frågade mamma. Elina ryckte på axlarna.
”Inte så mycket. Jag kommer nog hem efter skolan, vi har så jävla mycket läxor nu”, sa Elina. Hon såg i ögonvrån hur mamma himlade med ögonen. Det hade hon gjort allt oftare på sista tiden.
”Vad är det?” frågade Elina, ganska surt fast det inte var meningen.
”Jag är bara så trött på ditt tonårsspråk”, sa mamma.
”Vaddå ’tonårsspråk’?”
”Ja, men du säger ju ’ba’ och ’liksom’ och svär och låter som om jag är dum i huvudet hela tiden”, sa mamma. Elina såg på henne med öppen mun.
”Vad fan snackar du om?” sa hon.
”Det där”, sa mamma lugnt. Elina skulle just säga emot henne igen, när mamma avbröt henne.
”Imorgon åker vi till Norrland.” Elina tappade all luft. Norrland?
”Va?”
”Ja, vi ska hälsa på Julia, Mona och Helene”, sa mamma.
”Varför då?” frågade Elina. Mamma fortsatte att läsa tidningen och såg inte upp, när hon svarade.
”Därför att det är höstlov och jag gärna vill umgås lite med min syster”, sa mamma. Elina visste inte vad hon skulle göra. Hela hennes kropp var stel och hon kunde inte röra sig. Norrland. Det betydde att hon för det första var tvungen att träffa Julia igen. Och… Linus. En blandad känsla av värme och kyla spred sig i henne. Hon ville inte, det visste hon.
”Jag följer inte med”, sa hon.
”Jo, det gör du”, sa mamma, fortfarande utan att se på henne.
”Nej, men varför då?”
”Du tyckte ju det var så roligt sist du var där, dessutom får du ju umgås med Julia”, sa mamma igen.
”Men seriöst, jag ska ju vara med Nathalie och Malvina hela lovet. Vi har ju bestämt det!” skrek Elina.
”Det är inte säkert att vi ska vara där hela lovet. Du vet ju hur jag och Helene är. Helt plötsligt ryker vi ihop, men det skulle vara skönt att slippa det för den här gången”, sa mamma. Elina såg ilsket på henne.
”Jag vägrar följa med!” sa hon.
”Du har inte mycket val, vi åker i morgon”, sa hon.
”Va? Imorgon?!!”
”Ja, och du följer med. Jag vill att vi ska träffas hela familjen”, sa hon.
”Du förstör mitt liv, du vet det va?!!” skrek Elina. Mamma såg för första gången upp på henne.
”Det gör jag inte alls. Varför har du sån ångest att åka dit nu helt plötsligt?” sa hon, men Elina svarade inte.
”Jag vet att Julia alltid har sett ner på dig, men kan du inte försöka visa henne nu då?”
”Visa henne vad?” fräste Elina.
”Visa henne att du inte går med på det”, sa mamma. Elina ryckte ilsket på axlarna.
”Jag måste till skolan”, sa hon. Hon gick ut i hallen och drog på sig skorna och en jacka.
”När kommer du hem idag?” ropade mamma.
”Jag vet inte, och jag bryr mig inte!” skrek Elina tillbaka. Hon smällde igen dörren och sprang nerför trapporna. Varför skulle de åka till norrland helt plötsligt? Vad hade de där att göra? Det enda som skulle hända var att Elina skulle hamna i skuggan av Julia igen och hon ville inte vara med om det igen. Samtidigt visste hon inte riktigt vad hon kände för det där med Linus. På något sätt ville hon inte alls träffa honom. Det skulle riva hela den mur hon byggt upp. Men samtidigt skrek någon i henne att hon måste träffa honom. I flera månader hade längtan efter honom växt i henne. Men hon hade bara skjutit undan det. Hon hade vägrat att visa sig så svag. Han var bara en kille i hennes ögon. Inget mer. I alla fall hade hon försökt att intala sig det.
Hon var strax framme vid skolan. Utanför entrén stod Agnes. När Elina bara var någon meter ifrån henne öppnade hon munnen för att säga något.
”Nina…” Men Elina gick bara förbi henne, utan att ägna henne så mycket som en blick.

// Tack för era fina kommentarer. 17 kommentarer på en dag tror jag att jag fick, tack för det :) så, nu fick ni början på det nästan alla har bett om, att elina och Linus ska träffas... igen! ;) Jag hade tänkt ut det redan när jag började skriva, men jag var tvungen att ha med lite förändringar och så som ni kanske förstår. Förlåt om det blev tråkigt att läsa emellan dessa två möten men jag var liksom tvungen. Fortsätt kommentera så blir jag glad och sen är det bara att vänta på nästa del. Tack tack och ta hand om er! <33 // Chulia
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sandruskapuska - 30 nov 08 - 22:08- Betyg:
Stackars agnes :S <3
sandruskapuska - 15 jun 08 - 05:58- Betyg:
=O Aja <3<33
Ciissii - 20 sep 07 - 23:07- Betyg:
jättebra fortsätt
niinnii - 20 sep 07 - 16:03
Sååå späännande
FjOLaa__ - 10 sep 07 - 20:37- Betyg:
så underbart bra assåw, äntligen träffas dom igen :D undrar vad som kommer att hända, jag e helt besatt av att få läsa nästa del, skriv på :) Ta hand om dig & lycka till med ditt skrivande ( inte för att du behöver ett lycka till men de e ju tanken som räknas...)
stinamelin - 10 sep 07 - 19:26- Betyg:
asbra :D
ammi_ - 9 sep 07 - 18:24- Betyg:
det har inte vari ett dugg tråkigt mellan det!! det har varit hur bra som helst:D även den här.
prickigthallon - 9 sep 07 - 16:14- Betyg:
Ååååååh!! Det är allt jag säger <33
SilverAndCold - 9 sep 07 - 15:19- Betyg:
Jag vet inte vad jag ska skriva...
Varje gång jag kommenterar så blir det "jättebra" osv...
Men jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva! Det är så himla bra varenda gång,
man blir helt fast...! :D
Jag får väl skriva JÄTTEBRA igen, och hopppas att fortsättningen kommer snart! ;D
Hade bäst! <333
/M.K
Mp3 - 9 sep 07 - 12:39- Betyg:
jätte jätte bra, och det har inte varigt tråkigt att läsa "mellan deras möten" det har vara varigt roligt, hoppas verkligen attt nästa del kommer snart :) <3<3<3<3<3<3
redcard - 9 sep 07 - 12:30- Betyg:
JAAAAA!!! jag har längtat tills dom skulle träffas...igen xD
Men det har INTE varit trågkigt att läsa imellan du skriver så himla bra
man blir hellt fängslad.
Jag längtar tills näste del du måste skynnde och skriva på den!!!!
- 9 sep 07 - 10:28- Betyg:
Superbra!
jenny_t94 - 9 sep 07 - 09:02- Betyg:
Haha, vad braa:D:D
Emma_Mattias - 8 sep 07 - 23:20- Betyg:
den e aaas bra :O fortsätt längtar redan te nästa <3
loppan24 - 8 sep 07 - 21:52- Betyg:
Har sagt det förrut och säger det igen,, denna novell är skiiit bra!! Längtar såååå mkt till nästa del...
empalove - 8 sep 07 - 21:51- Betyg:
skit bra!! MER NU!!
ellan_7 - 8 sep 07 - 18:08
jätte bra fortsätt!:D:D:D <33
Eliiina_ - 8 sep 07 - 18:02- Betyg:
Åhh!! JAA!! Äntligen ska de träffas, jag har verkligen längtat. Hur bra som helst, du skriver som en gud :D... Skriv snabbt och snart!! Vill veta hur det går!
anchii - 8 sep 07 - 16:00- Betyg:
super! forsätt :)
bajsabajs - 8 sep 07 - 15:58- Betyg:
jaa äntligen ska de träffas ! jag har väntat aslänge på det ;D låt inte linus vara bög :( då kan ju nte han o elina bli tsm eller nåt :/ haha men iaf du skrivier riktigt bra :)
Selleberg - 8 sep 07 - 13:52- Betyg:
Jättenice^^fortsätt
Smultroon - 8 sep 07 - 13:17- Betyg:
Asså du skriver grymt bra !! Jag hade inte läst nån del förut och nu har jag sträck läst alla ! Dom e jättebra !! :D:D
iloveyouflipp - 8 sep 07 - 12:49- Betyg:
Ååh, äntligen ska Linus och Elina träffa varann :] Det jag gott och väntat så länge på :)
Du skriver skitbra !

// ILoveYouFlipp
tozzan93 - 8 sep 07 - 12:48- Betyg:
Jag vill ha mer !! den är hur bra som helst!
fanny_94 - 8 sep 07 - 12:39- Betyg:
det blir aldrig tråkigt att läsa dina noveller!!!! spelar ingen roll om det inte händer nånting de är ändå bra!!!!!!!!kram<33

Skriven av
chulia
8 sep 07 - 11:45
(Har blivit läst 380 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord