Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

en saga, som är sann

Du sa inget på en lång stund jag undrade vad det var.
"Willy vad är det?" " varför säger du inget??" Du var hellt tyst...
Du låg hellt tyst på min säng... Jag kännde att något var fel. Men vad var det?
Du tog dig tid att säga orden jag aldrig glömmer
" Jag är inte kär " Det tog mig tid att förstå orden, men jag visste att de skulle komma, men jag ville inte tro på det...Mina ögon fylldes med tårar medans jag såg på dig. " Vem är du kär i då?" frågar jag kort, "ingen"... men någon måste det la vara. " Var du någonsin kär i mig?" " jag har alltid gillat dig, men aldrig varit kär"
" så det har bara varit en lek då?" " nej, jag har aldrig velat såra dig... "
Jag grät mer, tårarana bara forsade, forsade ner för mina kinder. Du tog din hand mot min axel, och smekte den. Jag ville rycka bort axeln men gjorde det inte.. Jag orkade inte, jag var alldeles svag inommig. du lutar dig över mig och omfamnar mig, jag gråter, gråter , gråter och gråter tårarna bara forsar. jag kan inte få dom att sluta... Varför? Varför nu? Jag älskar dig ju... Kan du inte förstå det?
Jag kramar dig hårt... Alla minnen forsar upp i minnet. Första gången jag träffade dig... fler dyker upp.. när vi åkte rollerblades... Minnen som jag aldrig glömmer. när vi satt bakom ett stort företagshus och du kysste mig.
Jag vet att de aldrig kommer igen, jag vet att du aldrig blir min igen.
Du kollar mig i ögonen " vi förblir la vänner?, om vi båda vill och orkar så kan vi nog klara det "... " Jo, men det lär ta ett tag.. " Du ser mig i ögonen. Vi bara sitter där och kollar in i varandras ögon.. Jag vet inte hur länge men det känndes som en evighet som alla minnen dök upp... Jag har så många minnen med dig.
Jag undrar vad du tänker vill fråga. men kramar dig istället, kramar dig länge tårarna börjar rinna igen. "Vad händer nu?" frågar jag.
"Jag vet inte, vill du att jag stannar en stund?" säger du
"Helst så vill jag att du stannar" "Då gör jag det"
Jag vill bara att allt skulle vara ett skämt, ett stort skämt... att du snart skulle börja skratta och kyssa mig. Kyssa mig länge och kanske säga " Den gick du på va?" Jag hade nog blivit förbannad på dig, men jag hade nog sedan börjat skratta. Men det kom aldrig, du sa aldrig att det var allt ett skämt.
Utan du kramade mig bara. Länge...
Kajsa kom ner och såg att jag grät. " Vad har hänt frågade hon" Jag orkade inte förklara nu, så jag sa "Inget". Hon gick upp igen och jag kollade dig i ögonen.
Varför skulle det hända nu? jag hade anat att det skulle komma, nu när jag älskar dig som mest... Nu när jag älskar dig som mest så släpper du mig.. Du släpper taget om mig , nu när jag älskar dig som mest...
Varför? Jag vet inte hur länge vi satt där nere. Men jag bryr mig inte. Jag vet bara att det var den hårdaste tiden i mitt liv, det gjorde så ont.
efter en stund så säger du: " Vi kanske ska gå upp till Kajsa" Jag ville inte, jag ville sitta där med dig och bara vad man nu kan kalla njuta av den sista tiden med dig.
Men jag nickade och vi gick upp. Kajsa stod vid trappen och log emot mig. Jag ville le tillbaka men kunde inte... Du kom upp och såg på mig, jag kollade in i dina ögon snabbt innan jag gick in i badrummet för att tvätta bort sminket som runnit i ansiktet. du kollade på. När jag sedan var klar så stod jag dörröpningen och höll din hand. Ska du hem nu eller? Du kollade på mig och dröjde med ditt svar " Måste bara på toa först" också log du, du log emot mig. Med ditt underbara leende, det gjorde ont att se dig le. det känndes i mig någonting mer togs ifrån mig. Men vad? Minnen?
ett hål bildades i mig. jag kände hur någon skött mig i själen. Jag log försiktit tillbaka och bet mig själv i läppen för att inte börja gråta.. du stängde toadörren efter dig och jag gick ut i köket med kajsa efter mig. med tårfyllda ögon och blicken upp i taket sa jag " Han dumpade mig" "Dumpade han dig?" JA FÖRIHELVETE DET GJORDE HAN!! ville jag skrika men jag fick bara fram en nickning. Kajsa gick fram och kramade mig, jag ville gråta men kunde inte än... Du kom ut igen och jag gick ut i hallen. Du kollade på mig, och böjde dig sedan ner för att ta upp dina skor och satte dig i trappen och började knyta dom... Jag kollade på dig hella tiden. Hella tiden kollade jag på ditt ansikte som halvt var gömt under armarna som var i fullgång att knyta skorna. när du var klar reste du dig uppoch fixade Mp3n som var ihoptrasslad...Du tog tag i dörr handtaget, öppnade dörren och ett minne till kom upp i huvudet på mig, när du en gång tidigare sagt att du inte hade känslor för mig, innan vi var ihop... Då jag redan var bered på att släppa dig pga av att jag visste att du inte glömmt ditt ex. Jag kramade dig, en tår rann ner för kinden och jag släppte dig för att ta tag i din hand. Du såg mig i ögonen igen och medans du gjorde det sa du " Krama Petra nu Kajsa, hon behöver det" Jag hörde som svar ifrån Kajsa " det ska jag göra " Du släppte min hand, log lite och stängde dörren medans du sa " hej då " Jag vände mig om och gick in i tvrummet, där jag bara släppte ut allt, jag grät, grät och grät kajsa kom in och höll om mig medans hon också grät, grät och grät... där satt vi och grät.. Det känndes skänt att ha någon som tröstade mig, och hade medlidande. Medlidande i allt...
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
asa92 - 21 jan 06 - 22:02- Betyg:
braa skrivett :):)
sanna_yrsa - 7 dec 05 - 04:18
så jävla bra..
precis som om de var jag som hade skrivit ist för dej
han var en idiot som gjorde slut med en sån fin tjej som
dej
känndes som de när han gjorde slut med mej..åå efter de så
började helvetet
emma__1987 - 6 dec 05 - 08:43- Betyg:
Otroligt bra novell!.
Jag kände själv tårarar rinna ner för min kind.
Har jusst gått ur ett 4årigt förhållande. Så jag vet hur du känner dig.
Take Care
Emma
Allice - 2 dec 05 - 22:51- Betyg:
Några stavfel, men jättebra endå
nennie_84 - 2 dec 05 - 01:10- Betyg:
riktigt bra berättat, vet hur du känner dig.
det var en toppen novell!

Skriven av
Petraa
28 nov 05 - 02:56
(Har blivit läst 195 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord