Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

lkjhgfds

Om det skulle bli mer bilar i Stockholm så skulle det bli mer trafik och därmed såklart mer utsläpp av avgaser som kommer ifrån avgasrören på alla bilar när dom kör och när dom står still eller i en kö. I vissa bilar finns det en katalysator som gör att luften renas på vägen ut ur bilden. Men i vissa bilar finns det inte det och giftiga avgaser kommer ut. Från bilarna kommer det mest Svaveldioxid (S02) som släpps ut i luften och hamnar i koldioxidens (CO2) kretslopp. När SO2 kommer ut i luften kan det också hamna i vattnets (H2O) kretslopp. När den blandas med vatten så bildas det en försuring och vattnet blir surt. När SO2 är i luften kan det fastna på ett berg t.ex. och då fastnar det på snön. Om det inte är snö fastnar det på berget och sedan när det regnar så fastnar SO2 i H2O och bildar H2SO4. När H2SO4 kommer från ett berg så åker det ned till sjöarna och fastnar på botten på planktonen.
Anrikning
När sedan det kommer en fisk och äter massa plankton så får fisken i sig all SO2 som planktonen hade på sig, vi säger att fisken kanske åt 20 plankton. Sedan kommer det en stor fisk och äter upp fisken som ätigt planktonen och får i sig den fiskens SO2, vi säger att han åt 8 fiskar. Sedan kommer en jättestor fisk och äter den stora fisken och får i sig hans plankton, vi säger att han äter 3 stora fiskar. Sist i näringsväven kommer det en havsörn som äter den jättestora fisken och får i sig alla hans plankton och det blir för mycket för havsörnen som inte tål all den SO2 som han fått i sig och dör.
Soppor
I vårat vanliga sopppåse hemma finns det kanske metalburkar, fruktskal, kartonger, mat osv.
Vanliga soppor bildar stora höga soppberg och sedan bränns upp och fariga ämnen kommer ifån allt som vi slängt. Men alla soppor bränner inte vi utan vi ickar ned lite av våra soppor till Asien där dom bräner sopporna mycket ”ohälsosamare” än vad vi gör och det kommer mer farliga ämnen ut i luften som drabbas oss ändå.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
ironman - 18 nov 05 - 03:32
Otroligt vacker!
Det gick nästan för mig..
H2SO4..AAAHH!
Kranova - 18 nov 05 - 01:55- Betyg:
Roligt grymm

Skriven av
lillkillen
18 nov 05 - 01:52
(Har blivit läst 143 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord