Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Beviset är mitt blod..

Natten är åter här och tar hand om allt. Ännu en dag har försvunnit och mörkret har kommit. Jag ligger i min säng tittar upp i taket och bara stirrar. Tänker på hur dagen har varit… hände något speciellt? Nej allt var precis som vanlig.
Jag tar upp kniven… Stirrar på den. ”Nej du får inte!” Skriker en röst i mitt huvud. Men jag lyder inte. Jag måste bara se, se om jag har överlevt en dag till i helvetet…
Jag tar kniven drar ett snitt på min handled… Ser hur blodet börjar rinna ner… rinna ner för att komma till det kalla golvet. Jag kan inte känna något, kan inte tänka. Men nu har jag bevis, nu är jag säker på att jag har klarat mig ännu en dag i helvetet.
Efter en stund kommer ångesten. Vad är det jag har gjort? Nu kommer jag få ännu ett fult ärr på min hand. Nu kommer jag få höra hur egoistisk jag är. Att jag bara tänker på mig själv. Men det är ju det jag inte gör. Skulle jag ha varit tillräckligt egoistisk skulle jag ha gjort självmord. Då skulle jag ha sluppit kämpa, kämpa igenom varje dag. Men nu hjälper jag bara mig själv. Jag måste få bevis över att jag har överlevt ännu en dag så att jag kan orka kämpa vidare. Få bort alla tankar för bara en minut.
Det är både för min och er skull som jag gör det.
Ibland önskar jag att ni skulle ha fått veta hur jag mår. Bara få känna på det för en dag. Men jag vet. Det finns dem som har det sämre. Jag vet, jag vet och jag har hört det flera gånger.
Men därför vill jag inte berätta för er hur jag mår. Inte visa er mina ärr. Inte visa mitt svarta hål inom mig.
Ni tror att jag är den vackra lilla prinsessan som har allt. Men bara så ni vet så kan skenet bedra. Jag har inget av det ni tror. Jag har inte skönheten och jag har ingenting för djävulen inom mig har slukat allt vackert och allt värdefullt inom mig.
Innan var jag den lilla prinsessan. Hon som var lycklig. Hon som var så söt och snäll. Men något stod inte rätt till då heller. Men jag kunde ändå vara lycklig utanför det hemska.
Men nu har krafterna tagit slut och djävulen har tagit över min kropp.
Jag har ingen själ kvar längre och det enda jag lever för är er.
Jag väntar bara på att jag ska bli tillräckligt självisk för att en dag ta och gå vidare till andra sidan. För om detta är helvetet så måste man komma till en bättre värld. En dag ska jag göra det.. jag väntar bara på det rätta tillfället… Jag hoppas att ni kommer att förlåta mig. Att ni kommer att fortsätta era liv precis som vanligt. Jag kommer alltid finnas vid er sida… vad som än händer…
Jag kommer att få ett bättre liv där. Där kanske jag kommer att kunna känna den lyckan ni känner här. Förlåt ännu en gång !
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 4.8)
NeelyNelly - 19 jan 07 - 05:44- Betyg:
Jättebra!...men sorglig...
stella - 24 jun 05 - 03:19- Betyg:
hemsk, men håller helt med.
flickan - 22 jun 05 - 00:21- Betyg:
hemsk men ändå så fin!!
krissy_girl - 25 maj 05 - 22:30- Betyg:
vackert.. )(

Skriven av
lillaprinsessan
19 maj 05 - 07:46
(Har blivit läst 656 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord