Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

flaskan var min vän

Jag vaknade en morgon och alla drömmar hade spruckit… jag visste att tiden hade runnit ifrån mig och jag aldrig mer skulle kunna ta mig tillbaka. Jag öppnade flaskan tog en klunk och gick mot duschen. Strålarna var kalla och rann ut på min redan fuktiga kropp hur länge jag än stod i duschen så kände jag mig ändå inte ren. Hade så länge nu längtat efter att tiden skulle bli min, men nu 40 år gammal och vad hade jag åstadkommit? Ingenting under min tid hade helt enkelt bara drömt tiden bort. Tio minuter senare satt jag på bussen på väg till jobbet, blicken gled ut mot gatan där människor hade samlas runt ett kaffestånd. Klev av på samma ställe som jag nu gjort de senaste 22 åren. På jobbet var allt som vanligt allt tomsnack med kunderna rullade på, hur hade jag stått ut och friserat dem alla dessa åren. Nej livet hade helt enkelt bara försvunnit framför mina ögon. De fanns så mycket jag drömt om att få göra socionom, polis och vem vet vad mer? De var nu ett år sedan jag skilt mig från min man och de var sällan jag träffade mina två barn då de nu var vuxna och levde sina egna liv.
Jag rusade hem och öppnade åter min flaska, de fick mig att glömma alla minnen jag varje dag kämpade med för att glömma! Hur lycklig jag var en gång i tiden men de var länge sedan, önskade att jag bara kunde få dö. Gick ut i köket letade i skåpet och fann de jag sökte, min Citadone, tog en näve i handen och svalde ner de med flaskan. Kände hur rummet började snurra och sakta försvinna framför mig. Allt blev plötsligt helt svart, sen hörde jag klockan ringa. Jag drog handen över andra sidan sängen och kände min killes underbara kropp under mina fingrar! Jag öppnade sakta ögonen och log, ibland känns de skönt att veta att man kan vakna upp ur ”helvete” och inse att de bara var en dröm! Jag var ju fortfarande 20 år och har hela livet framför mig och nu vet jag hur mitt liv absolut inte ska bli!
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
gullboy - 19 okt 05 - 07:51- Betyg:
Oj oj oj... ja trodde för ett ögonblick att storyn va sann! ja vet int va ja ska skriva, storyn e ba sååå bra!! Det e nästan lite ironiskt på slutet :P Men du har en toppen sensmoral inbyggd och har dessutom en fin struktur för novellen e int fö lång men int fö kort heller :).
Bli alltså inte sådan du drömde om! Bra att de int e som din dröm, då skulle de ju vara hemskt!
Som sagt, toppen verk!! Du är klart en av dom bästa!

Skriven av
janet_mary
18 okt 05 - 07:34
(Har blivit läst 276 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord