Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

ENSAM ÄR STARK

Det är konstigt hur ens liv kan förändras på bara några sekunder. Bara en liten sak kan förändra resten av ens liv.

Kärleken är allt bra underlig, det har jag nog alltid tyckt. Den kan göra dig hel samtidigt som den kan slita dig i stycken. Värmen som kan bränna sig långt in i hjärtat, och kylan som kan etsa sig långt in i kroppens alla skrymslen.
Vad vill jag få ut av livet? Kanske borde jag släppa det och gå vidare? Allt är så svårt. Ibland är det alldeles för svårt. Du vet, när jag träffade dig så förändrades mitt liv, det förändrades på bara några sekunder. Det är absolut inget fel med det, kanske borde jag vara tacksam? Jag tror att någon ville att det här skulle hända. Gud? Kanske ödet eller jag själv? Även fast jag inte visste om det, så hade jag väntat på det här ögonblicket i hela mitt liv. Jag kan inte kalla det något annat än ödet. Du har lärt mig mycket, inte bara om mig själv utan om kärlek, om livet och om allt. Jag vill bara säga tack för allt. Utan dig börjar den brinnande lågan i hjärtat brytas ner av kylan som har etsat sig in i kroppens alla skrymslen. Jag vet att värmen kommer tillbaka till mig, även om det kommer att ta ett tag. Utan dig får jag ut något av livet. Jag orkar inte mer.

Emily

Han höll om mig samtidigt som jag smekte undan tårarna från hans blossande kinder. Han lade ner brevet jag hade skrivit till honom och frågade mig, - Vad vill du få ut av livet? Jag kunde inte svara honom. Jag visste bara att jag behövde mer än det här. Han vände sig om och gick. Det sista jag såg utav honom var hans svaga skepnad försvinna ut genom dörren. Det fick mig att fundera. När jag var ung trodde jag att kärleken han gav mig var det enda jag behövde. Första gången jag såg honom trodde jag att jag hade hittat rätt i mitt liv, det var som att hans ögon hade förtrollat mig och det enda jag kunde se var kärlek. Nu när hans förtrollande ögon inte längre finns kvar har jag börjat se att det finns så mycket mer än den kärleken. Virvelstormarna inuti mig har börjat finna sin ro för nu vet jag att jag har vuxit mig stark, stark utan honom.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)


Skriven av
humilis
12 sep 06 - 23:15
(Har blivit läst 299 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord