Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

vi borde inte, så låt oss göra det igen - del 4

här kommer ett lite kortare kapitel såhär mitt i (:

”Fattar inte att du var tvungen att köpa med dig kaffe när jag, till skillnad mot vissa andra, faktiskt har en fungerande kaffekokare.” Alexa skakade roat på huvudet men tog likväl emot sin Starbucksmugg. Hon var precis som vanligt snyggt klädd, idag i ett par tighta svarta höga jeans, en vit crop top och en stor rödsvartrutig skjorta utanpå. Och så kepsen förstås.
”Det är faktiskt en vaniljlatte med extra grädde”, upplyste Lucas med ett eget leende. ”Men det värsta är att jag har vant mig av med hemmakaffe fastän jag saknade det först. Var hem till en kompis för några dagar sen och kunde inte ens dricka upp hans nymalda kokkaffe.” Han tog en klunk ur sin mugg och slickade sig sedan om läpparna. Om han hade vetat hur dyrt det skulle bli efter att han testat caramel macchiato för första gången så skulle han nog ha låtit bli…
”Han var inte bara dålig på att göra kaffe då?”
”Killen specialbeställer särskilda kaffebönor, och när han backpackade gick han en kaffekurs i Colombia… Så nej det är mig det beror på”, flinade Lucas och tänkte på hur ont det måste ha gjort för Viktor att fått hälla ur hans knappt halvurdruckna mugg. Kanske hade han förlåtit honom efter att Lucas samma kväll bjudit honom på två Fireballs i baren.
Dom promenerade över gräsmattan utanför Alexas lägenhet och svängde därefter ner på en trädkantad liten väg som skulle fortsätta längs vattnet. Hade han varit familjekille med barn och vovve skulle han nog ha tagit sin vardagliga promenad här. Skulle han ha varit familjekille skulle han nog ha haft en flick- eller pojkvän också och därmed inte varit intresserad av andra, men han skulle säkert ha fått sin beskärda del av uppskattade blickar. En ung, tatuerad (och om klädd i t-shirt; med väl synliga vältränade armar), pappa med barnvagn var säkerligen sånt som gick hem hos många.
”Vad tänker du på?”
Lucas vände blicken mot Alexa och tog samtidigt upp sitt ciggpaket ur jeansfickan.
”Mitt alternativa universum där jag skulle ha varit en eftertraktad attraktiv småbarnspappa som promenerade här.”
Alexa skrattade till men hade också något nyfiket i blicken. ”Men va? Är det vad du går runt och tänker på? Är det något du vill?”
Lucas såg på henne med ciggen mellan läpparna och tände den innan han svarade. ”Nu? Nej. Sen? Inte heller troligt, men är lite kul att tänka sig hur ens liv kunnat se ut i olika alternativa världar. I en annan hade jag kanske just nu varit på väg till mitt temporära hem under bron där borta”, sa han och pekade. ”Ifall jag hade hoppat av skolan som jag var så nära att göra redan i 9an. Om jag hade hamnat i dåligt sällskap och sysslat med värre saker än cigaretter.”
”Shit vad mörkt. Men jag antar att det kan vara intressant att fundera över sånt.”
”Är ju inte vad jag gör varje dag dock”, flinade Lucas och drack av sin macchiato igen.
”Inte? Trodde det var nu du skulle avslöja vilken otroligt djup kille du egentligen varit hela tiden”, retades Alexa.
”Då skulle jag inte ha orkat umgåtts med dig”, sa han och tog i nästa sekund skrattade ett steg åt sidan när Alexa knuffade till hans axel.

”Hände det något kul igår då?” frågade han en stund senare när dom nästan nått bron som skulle ha varit hans alternativa universums hem. I deras bar-värld var helgerna verkligen flytande, och inte sällan placerade mitt i veckorna. Var man ledig onsdag, torsdag var det mycket mer helg än fredag, lördag om man stod bakom bardisken. Och den här veckan var det Alexa som haft mitt i veckan-helg.
”Hade väldigt kul faktiskt”, intygade Alexa. ”Du vet hon tjejen jag berättade om förut? Som jag träffade hemma hos David när han hade sin 25årsfest? Att vi flirtade hela kvällen men aldrig kom till skott?”
”Jag minns”, bekräftade Lucas.
”Vi råkade i alla fall träffa på varandra på Dystopia igår och vi hamnade hos mig sen…”
Lucas log snett och höjde frågande på ögonbrynen. Alexa himlade först med ögonen men flinade sedan till och höjde väldigt överdrivet tillbaks på sina egna ögonbryn.
”Nice!” sa han och satte upp handen för en high five.
”Väldigt faktiskt. Du då? Eller nej du jobbade väl igår?”
”Jo, men jag hade kul inatt ändå. Jag stängde ju inte.”
”Jasså?” flinade Alexa. ”Bra torsdag för oss. Tjej? Kille?”
”En kille”, sa han med en axelryckning och ett leende innan han tog ett nytt bloss på sin cigg.
Han trodde definitivt inte att Noah och Clarissa skulle komma till baren igen, men gjorde dom det så föredrog han att hans kollegor inte visste vad han och pojkvännen i paret sysslat med. Han skulle aldrig tro att Alexa eller någon av dom andra skulle out:a honom, självklart inte, men det kändes bara mer bekvämt att hålla det för sig själv.
Kanske gillade han hemligheten som han och Noah hade.

”Ska vi bada?”
Precis som Alexa skrattat till när Lucas berättade vad han tänkte på så var det nu han som skrattade likadant med ett ”Va? Här?”
Alexa nickade bekymmerslöst. ”Ja varför inte? Det är ju inte strömt eller något, och man lär kunna komma ner för slänten där.”
”Det är inte ens varmt. Och det är definitivt inte varmt i vattnet”, sa Lucas betydligt mer skeptiskt.
”Men hur känslig är du? Eller vågar du bara inte?” Alexa flinade. ”Kom igen nu.”
Lucas gav med sig ganska snabbt. Var man själv impulsiv brukade det inte vara särskilt svårt att låta sig övertalas till lite småknäppa idéer.
Fem minuter senare, efter att ha hasat sig ner för slänten som snarare var en liten brant, kunde han också medge att det var rätt kul att skynda att klä av sig innan några uppe längs vägen skulle få syn på dom.
”Jag tror visst det är strömt här?” Han såg sig roat om över axeln mot Alexa efter att han satt ner ena benet i vattnet.
”Är det?” Alexa gjorde honom sällskap och skrattade igen. ”Vi får hoppas på det bästa, tog du några simmärken när du var liten? Visst fanns det ett där man skulle kunna livrädda?”

”Fy fan vad kallt!” Lucas hävde sig upp på starka armar och vände sig sedan om för att fatta tag i Alexas hand och dra upp henne också. En liten eka hade precis passerat på vattnet och Lucas hade varit extra tacksam till att han valt svarta kallingar imorse – för att bespara sällskapet en alltför tydlig skymt av hans – förvisso ganska fina – rumpa.
Han drog båda händerna genom sitt blöta hår och skakade därefter på huvudet som om han vore en hund (en svart labrador kanske.)
”Skoja inte.” Alexa huttrade och plockade upp sin topp för att använda som en alternativ handduk innan hon började dra på sig jeansen. Lucas fick med mycket envishet på sig sina egna men struntade i strumpor innan han tryckte ner fötterna i sina smutsvita converse.
”Jag räknar med att du erbjuder dusch”, sa han medan han väntade på att Alexa också skulle bli klar.
”Hade kunnat bli kaffe också om du inte varit så snobbig”, retades hon och fångade kepsen han kastade till henne. Hon skulle definitivt ha glömt den om inte han plockat upp den. Efter att Alexa knäppt två av skjortans knappar började dom ta sig uppför branten till vägen igen och möttes där av två väldigt förvånande ansiktsuttryck tillhörande ett äldre par.
”Hej, hej!” log Alexa glatt och hakade sedan i Lucas arm. ”Superskönt i vattnet!”
”Du skrämde dom ju typ”, skrattade Lucas när dom var utom hörhåll igen och tog upp sin mobil ur fickan för att kolla om det hänt något av värde. Kanske ett samtal om en hemlig donation för att någon tyckte att han var värd att få dra utomlands eller något. Kanske inte.
Det skulle visa sig att det varken kunde bli dusch eller kaffe hemma hos Alexa, för när dom var tillbaks vid lägenheten var hennes nyckel spårlöst borta.
”Tog du med den ner i vattnet eller?”
”Jo men självklart.” Alexa suckade och kände efter i fickorna igen. ”Jag vet att jag hade den i bakfickan. Fast jag har den ju i och för sig lös istället för på en nyckelring…”
”Men då kan den ju lätt ha glidit ur när du slängde iväg jeansen högre upp. Fan vad smart du är”, log han brett.
”Skitkul”, sa hon men flinade själv väldigt snart. ”Men blir inte ens förvånad på mig själv ju. Jag har en extranyckel hos min kompis Vanja, men hon jobbar till fyra, så jag får ju våldgästa dig till dess alltså.”
”Det ska jag nog kunna gå med på, men utan erbjudande om kaffe då.”

Lucas hade absolut inte släppt gårdagsnatten än, för när han och Alexa gått uppför hans trappor hade han tänkt på hur betydligt snabbare han och Noah tagit sig upp. När han låst upp dörren och sparkat av sig skorna i hallen hade han också kastat en hastig blick mot den gråa tegelväggen och knappt kunnat hålla tillbaks leendet när han tänkte på hur jävla bra det hade känts att trycka upp Noah mot den, och hur han i sin tur hade greppat tag om Lucas hår och en kort stund senare styrt dom mot sängen.
”Duschar du först eller?” Alexa avbröt hans trevliga tankar och han nickade innan han begav sig in i just badrummet. Han hann dock inte mer än att dra av sig den fuktiga t-shirten förrän han insåg att det inte hängde några handdukar där inne, och han återvände ut igen för att hämta ur garderoben.
”Har du någon pincett Lucas? Jag har lyckats få någon sticka i foten.” Alexa satt på hans säng och inspekterade sin fotsula.
”Tror att jag borde ha en i sängbordet, undre lådan. Ska ligga någon Alsolsprit där också om du behöver.”
Lucas var inte alltid så jätteorganiserad av sig, men garderoben var något han hade väldigt bra ordning i och han drog snabbt ut ett par torra jeans.
”Oops, fel låda”, hörde han Alexa skratta.
”Men vad fan, jag sa ju undre”, flinade han och vände sig om mot henne. Det gjorde honom dock ingenting, det var inte så att han hade målat upp någon falsk bild av sig själv att han var en pryd och återhållsam kille.
”Lyssnade inte tillräckligt noga. Men vem var killen då?” frågade hon och la upp foten över sitt knä efter att ha öppnat rätt låda och hittat pincetten. ”Någon du träffat förut?”
”Ja…”, sa Lucas något dröjande och la två handdukar över armen. ”Har bara inte legat med honom tidigare.”
”Men du har velat?”
”Jag har velat göra både oskyldiga och inte så oskyldiga saker med honom”, medgav han flinande. Han hade uppskattat väldigt mycket att bara snacka med honom över bardisken också – särskilt när det varit andra samtalsämnen än Clarissa. ”Hittade du Alsolspriten också eller? Om du fick stickan i vattnet kan det ju ha kommit med någon smuts.”
”Jag hittade både den och andra flaskor…”
”Men fan lägg av”, skrattade han när han visste att Alexa bara försökte jävlas. Som att det varit han som sagt fel och inte hon som hört dåligt. ”Det är typ bästa uppfinningen någonsin, tänk vilken tid det skulle ha tagit om man skulle behövt använda sitt eget saliv till en hel rond. Och sedan kanske en till omgång. Testa själv och se hur blött du lyckas få ett finger bara genom att stoppa det i munnen. Det hinner torka innan man hunnit fram.” Han kunde jävlas tillbaks dubbelt så mycket.
”Gå och duscha med dig”, sa Alexa och kastade en hopknölad strumpa mot honom.
”Vill du höra andra bra uppfinningar?” fortsatte han på väg mot badrummet. ”Finns en liten vibrator som kallas humlan, sen-” En till strumpa kom flygandes och han stängde skrattande dörren efter sig.

förhoppningsvis tyckte ni någonting fastän det inte hände jättemycket, och jag vill gärna höra :D
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Vapor - 14 apr 18 - 15:09
Mysigt med sommar, vill ha det typ nu tack??
Tycker om deras relation, otroligt chill och det är najs!
Ser fram emot att läsa mer nu :D
(förlåt för dålig kommentar D:)
arbok - 25 mar 18 - 23:02
Fick ju en liten teaser för ett tag sen, och det är alltid roligt att få läsa den lilla biten i själva storyn sen efteråt och se hur det passar in! Verkar som att Alexa och Lucas har en rätt avslappnad relation haha.
(Hade fördomar om att Lucas köpte vanligt kaffe från Starbucks men om det är en macchiato varje gång så förstår jag nu vad det är han är ute efter... Alexas val med vanilj + extra grädde dock D: shit)

Ser fram emot att få läsa nästa del och hoppas att vi får veta mer om Lucas och Noah då, eller kanske egentligen vad Noah bestämmer sig för att göra med flickvänssituationen och sådär cc:

Skriven av
ilenna
25 mar 18 - 15:00
(Har blivit läst 651 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord