Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Gillar du vad du ser? [epilog]

För första gången kunde en påstå att försommaren kommit på riktigt. Solen värmde ordentligt, stadens björkar hade fått gröna musöron som prasslade i vinden. I SF-parken satt Yao med sina kompisar under ett träd och lapade sol. Henny försökte få dem alla att samla ihop sina honeycombs så hon kunde fota en bra bild. När hon kände sig nöjd så passade Yao på att fota deras vårhäng till snapchat. En solig parkbild med sina kompisar i bakgrunden och hans frusna yoghurt med en massa frukt och toppad med passionsfruktsröra i förgrunden. Han la upp den på sin story och högg in. Detta var något av det bästa på hela året, första parkdagen av många.
”Vad har vi för sommarplaner i år då?”, frågade Rick och knäppte ned solglasögonen på näsan.
”Du ska väl vara massa med Fanny?”, sa Henny i ett försök till en retsam ton där hon satt på bänken bredvid Yao, den misslyckades lite.
Yao och Sara hade pratat med henne tusen gånger. Det hade blivit bättre men det var såklart en process. Yao ville inte ställa sig på någon sida direkt men kände sig både förbannad och tyckte synd om Henny på samma gång. Det hade han inte sagt, det hade mest varit den förbannade biten som sagt med ett undertryck av att det skulle bli bättre med tiden.
”Öh, ja, men såklart ska jag hänga med er också?”, sa Rick och höjde ett ögonbryn. ” Och vad säger att hon inte kan följa med?”
”Strandfest”, sa Sara innan diskussionen om Fanny spann för långt. ”Brasa, gitarr, öl, marshmallow, hela köret”
” Men givet”, sa Rick och satte sig i det gröna gräset .”Ska vi hyra någon stuga på höga kusten?”
”Ja, vi kan se hur mycket det kostar ,men det skulle vara jättekul”, sa Henny som fått tillbaka sin entusiasm i rösten.
Yao såg att han fått ett svar av Johannes på snapchat. Det var en bild upp mot himmelen och en fråga vart de höll hus. Yao svarade med att fota den spinnande SF-skylten på bions tak. Därefter försökte han fokusera på sina kompisar olika planer. Tydligen hade deras planer med en stuga spunnit vidare till en sista minuten resa till Kreta. Yao deltog inte direkt, lyssnade med ett halvt öra undertiden han spanade runt på allt annat folk som satt och njöt av den varma dagen. Bland annat satt Kevin i skuggan av ett träd med sitt kompisgäng, de hade knäppt varsin öl och hade påsar från Max i mitten av sin ring av människor. Det fick Yao att inse hur mycket som egentligen hade förändrats sedan jul. Allting var verkligen så mycket bättre på så många sätt.
”Tja”, sa plötsligt en välbekant röst.
Mungiporna drogs upp och han kikade över axeln. Där i motljus stod Johannes iförd sin polisuniform och han styrde upp pilotbrillorna i det mörka rufsiga håret. Tydligen så smittade leendet av sig för snart visade han sina vita tänder. Egentligen påminde han väldigt mycket om sin tinderbild som Yao blivit arg på. Alla vännerna hälsade snabbt på varandra och Yao makade sig lite närmare Henny så att Johannes skulle få plats.
”Hur går det för aspiranten?”, frågade Yao och han var inte diskret med att spana på den nyanlände. Det var lika bra att ta in bilden av honom i polisuniform, den var för bra för att vara sann.
”Mycket intryck, men kul”, sa Johannes och satte sig bredvid Yao, med sin egen skål med frusen yoghurt och topping.
”Vilket barnkalas du ska ha då”, skrattade Yao och nickade mot Johannes stackars yoghurt som var överfylld av godis och strössel.
Ӏsch ska det vara, så ska det vara”, flinade Johannes och tog en stor tugga. ”Vet du var det här är förresten?”
Han pekade med skeden på små gröna kulor som liknande en större version av rommen på ikura sushi. Med ett höjt ögonbryn studerade Yao de små kulorna innan han såg skeptiskt upp på Johannes och ryckte lite på axlarna.
”Det är bubbas, allt jag vet och allt jag vill veta”, sa Yao och tog nöjt en tugga av sin egen yoghurt.
”Oj, shit vad wierd”, sa Johannes och den snörpta munnen och ihopdragna ögonbrynen var så prislöst at Yao började tokskratta, de andra hängde snart på. ”Seriöst, så kul var det väl inte?”
”Första gången någon testar är fan oslagbar”, sa Rick som låg i gräset med händerna knäppta bakom huvudet. ”Yao, dö inte, Johannes har rätt, så kul var det inte”
”Jo”, fick Yao fram medan han försökte kippa efter luft och torka tårarna.
”Men smaka själv då”, sa Johannes och räckte sin sked fylld med bubbas mot Yao.
”Nej för helvete,”, sa han och skakade på huvudet som en tjurig tioåring, och försökte häftigt styra undan sin skål innan Johannes han besudla den med de där äckliga sakerna, dock var det för gäves. ”Fan åh”
”För sött för dig?”, sa Sara som räddade Yaos yoghurt och skopade upp de giftgröna bollarna och lutade sig tillbaka mot Ricks uppdragna ben.
”Han är så söt så det räcker”, sa Johannes och nu var det hans tur att dö av skratt när Yao gav honom dödsblicken och pekade finger.
”Den bjuder jag väl på”, suckade Yao och snodde Johannes pilotglasögon och satte dem på sitt eget huvud som hämnd. ”Gå och rädda en katt ur ett träd eller något”
”Det är brandmän”, sa Johannes när han äntligen lyckades få fram hela meningar. ”Fail, och du ser inte klok ut med dubbla glasögon”
”Aesthetics”, sa Yao bara och ryckte på axlarna och log. ” Kom hit du har yoghurt på näsan, snyggo”
Fast innan Johannes hann ta bort det själv så var Yao snabb att stryka av det med tummen. Däremot torkade han av sig på uniformen vilket fick Johannes att pipa till. Fast innan Johannes hann slänga ut någon fler kommentar greppade Yao en handfull av uniformen och drog honom till sig och pressade sina läppar mot hans. Mest för han ville men också för att de båda skulle hålla tyst en stund. Det pirrade fortfarande genom hela kroppen och trots att de kysst varandra så många gånger slutade det aldrig att kännas bra. Framförallt när läpparna smakade massor av choklad och lime. Sen var det kanske inte det smartaste att kyssas bland sina kompisar, mest eftersom att allting var ganska osäkert.. Fast det hade känts passande så Yao orkade inte bekymra sig.
”Ni är knäppa”, konstaterade Sara i en djup suck och himlade lite med ögonen. ”Båda två”
”Ja, lite”, flinade Johannes och strök Yao över håret innan han tog tillbaka sina solglasögon.
”Ganska mycket”, rättade Yao honom och lutade sig tillbaka mot bänken och tog en till skedfull av sin fruktbomb, med Johannes arm över axlarna.
”Varför blir ni inte bara ihop?”, sa Henny med ett snett leende.
”Går inte, han är för snygg, så kan det inte vara, han överglänser mig”, sa Yao sakligt och Johannes fnissade.
”Nä, så kan vi ju inte ha det, skulle ju vara hemskt”, suckade Rick och himlade med ögonen. ”Ingen kan ju överglänsa the top bitch”
”Eller hur”, sa Yao och nickade menande och sneglade på Johannes med ett flin.
”Värst vad du är glad idag”, sa Johannes och synade honom.
Det var början på sommaren, de åt honeycomb i en park till ljudet av fiskmåsarna. Han hade Johannes bredvid sig och sina kompisar runt sig, så var det menat att fortsätta under sommaren. Skolan var snart över för terminen. Han hade stålsatts sig att inte åka hem utan bara njuta av Umeå, vilket han såg fram emot. Det var mycket han kände faktiskt var helt okej för tillfället. Mycket i hans eget huvud kunde bli bättre men det var på god väg i alla fall.
”Varför skulle jag inte vara det?”, sa Yao och ryckte lite på axlarna med ett snett leende. ”Livet är faktiskt rätt bra just nu”

Så var denna storu till ända och sitter och är lite mellankolisk. Kommer sakna dessa karaktärer så mycket, de kanske kommer igen, (troligast) men tack alla som läst! Har varit jättekul att ni velat följa detta osv. osv. Tack! :D
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
ilenna - 22 mar 17 - 21:10
nu har jag tagit mig tid att läsa din sista del! sorgligt att den är slut (var inte heller beredd haha :() men så mysig del! du fick fram känslan av sommaren på ett jättebra sätt så att det kändes som att man var där liksom.
och hallå johannes i polisuniform!! åh. skrattade också för mig själv flera gånger i den här delen haha, älskade bland annat det här: ”Gå och rädda en katt ur ett träd eller något”
”Det är brandmän”.
(och yaos barnkalas-kommentar haha. hade aldrig kommit på den liknelsen själv, men den var perfekt xD :D)
var både mysigt och kul att dom retades så mycket med varandra (och att dom fortfarande hänger med varandra! annars hade det här absolut inte varit ett bra slut haha.) och att man verkligen märker hur mycket bättre yao mår. och så gillade jag att yao var den som tog initiativet till kyssen, och att det var sådär inför hans kompisar. (och yes, jag skrattade åt att han torkade av glassen på johannes uniform också haha <3 och hans pip.)

gillade hela storyn jättemycket! du har mycket fina beskrivningar, bra karaktärer, trovärdiga repliker och massa humor. och det tillsammans med kärlek och lite sorgligt gjorde det till en perfekt combo :D
tack för att du lät oss läsa! :D
arbok - 25 feb 17 - 01:53
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )) UNIFORMEN. ASPIRANTEN. Anade att det skulle komma en vacker dag men jag var inte redo. Poliser <3
Vilken mysig avslutning. Saknar sommaren så mycket själv så blev alldeles varm av att läsa om sommar och honeycomb. Tycker definitivt att Yao och Johannes skulle vara ett sött par, men det är också bra att de verkligen inte skyndar in i någon, liksom? De bara har det bra. (Bra att Henny är med även fast Rick har en tjej.)

Okej, jag kunde inte få ur mig något smartare än en smiley med hundra hakor, men tyckte det var en mysig och alldeles lagom lång story om the top bitch och jag vill gärna läsa mer om karaktärerna. Särskilt Johannes. Hehe. Heheheh.

Skriven av
Vapor
25 feb 17 - 01:21
(Har blivit läst 478 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord