Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Gillar du vad du ser? [5]

Så kom lördagen och Yao försökte sitt bästa med att vara på bra humör. Musiken dånade från Saras rum och det var lite trångt med två kroppar som försökte ta på sig kläder och använda spegeln samtidigt. De hade öppnat en flaska vitt och det tackade Yao för. Sen i torsdags hade han haft nerverna utanpå kroppen och något behövdes för att lugna ned honom. Dessutom om han skulle stå ut med Emil var han tvungen att dricka något före, definitivt.
Han satt på den lurviga rosa matta med Kotten i knäet och väntade på att Sara lockat klart håret. Det fick henne att se ut som en 50-talsmadonna och det passade henne. Yao såg som alltid lite mörk och svår ut. För att trösta sig själv och ge sig lite med mer självförtroende hade han på sig sin favoritskjorta. Svart med lite bredare vita sömmar och knappar.
”Hur ser jag ut?”, sa Sara i en piruett och fladdrade lite med sina långa tjocka lösögonfransar.
"Du borde locka håret oftare, det passar dig”, sa Yao och reste sig upp från mattan till Kottens förtret.
”Tack, det är bara så drygt”, suckade hon och sträckte sig efter sitt glas vin.
Yao nickade och började peta lite på sin lugg framför spegeln. Han hatade när den inte ville ligga still ordentligt. Sedan fick han sota för att ha låtit sig charmas av Kottens gosighet. Det var bara att gå och hämta rollern. Yaos ringsignal dränktes nästan av musiken och där den låg ensam på mattan, krävde uppmärksamhet med sitt vibrerande och lysande skärm.
”Henny och Rick är utanför”, sa Sara som satt närmast och kunde se displayen bättre.
”Då måste vi öppna”, sa Yao som fortsatte stå och fixa med luggen. ”Orkar du?”
Sara ryckte på axlarna men tog på sig sina mintgröna inneskor och sprang ut. Själv riktades all uppmärksamhet till håret och kläderna. Han började bli riktigt förbannad på sin lugg och han hade missat att stryka ett vek på skjortan. Egentligen ville han skrika av irritation. Men istället gick han och hämtade sitt glas vin och sköljde ned de två sista klunkarna. Han hoppades att kvällen blev bättre härifrån.
Det tog 40 minuter att ta sig in på Corona. Det hade gått bra om inte Emil klagat varannan minut på att han frös och ömsom flörtat med Henny som var måttligt intresserad. Han var en sån sopa som inte fattade vinken när hon till och med nämnde sin (fiktiva)pojkvän för honom. Men Yao höll sig från att fnysa och himla med ögonen, mest för Ricks skull egentligen.
Väl inne så kunde Yao äntligen sluta irritera sig på Emil när han träffade några gamla klubbkompisar och fastande strax efter garderoberna. Lättat fortsatte de andra till baren för att köpa något att dricka. Det var ingen överraskning att Johannes stod där med uppvikta skjortärmar och mötte dem med ett leende. Yao försökte urskilja vad några av vad hans tatueringar föreställde. Uppgiften var allt annat än lätt för de var så många och de flöt som ihop med varandra till en enda helhet. Tack och lov inga tribals i alla fall.
”Tja! Kom ni nyss eller?”
Yao såg ned i backen och tänkte hålla tyst men det resulterade bara till en knuff från Rick.
”Ja precis, det var så lång kö”, sa Yao och sneglade på sin vän som tittade uppmuntrande på honom.
”Vad vill herrarna och de vackra damerna ha att dricka då?”, fortsatte Johannes och tittade på vännerna med sitt charmiga leende. ”Jag kan trolla fram det mesta”
Yao var tråkig och beställde en rom och cola och när de lämnat Johannes där vid baren med sina beställningar i hand var tjejerna ivriga på att veta vem Johannes var och hur de kände honom. Yao berättade att de setts i måndags och inget mer. Allting annat skulle få honom avslöjad av tinder och det ville han inte.
De ställde sig i ett hörn av lokalen och försökte hopplöst prata med varandra över ljudet av Dj:ns musik. Allihop skulle vara hesa och halvt döva i morgon. Yao hade redan ont i halsen och de hade nyss kommit hit.
”Yao varför nämnde du inte att Emils kompis var asnygg?”, sa Sara nästan genuint upprört. ”Jag är din bästa vän och kräver att du ska dela med dig av sån information”
”Jag visste inte att det ingick i kontraktet”, sa Yao och ryckte lite på axlarna. ”Men jo, det är han”
Yao sneglade tillbaka på Johannes som liksom föregående helg hällde upp drinkar och flörtade med alla som lät charmas av honom. Yao ville inte vara en av dem, men uppenbarligen så hade Johannes leende trollbundit honom också, lite grann, eller rätt mycket.
Kvällen flöt på ungefär på som förra helgen också. Tjejerna lämnade sina drinkar med Yao och dansade, om det inte var dags för shotrunda. Rick och Emil försvann också efter ett tag när de fann några gamla lagkompisar. Så Yao blev ensam, som för det mesta när de gick ut. Egentligen gjorde det inget, oftast var det då han stötte på något gammalt ragg eller nån som senare blev ett gammalt ragg. Ikväll var inte det fallet vilket fick Yao att inse att han var rätt dålig på att socialisera sig. De tankarna ledde till att han stod vid baren och stirrade ned i sitt glas med sin tredje rom och cola och kände sig lite bitter. Men fan, han kände sig inte för att vara bitter ikväll, och inte ensam heller. Blicken slängdes på Johannes som tog emot pengar av sista kunden i kön. Ricks eländiga kommentar om att Yao var som en grinig 90-årig gubbe ekade i hans huvud. Det kanske var dags att försöka göra något åt det? Han ville ju faktiskt prata med Johannes och Johannes var uppenbart intresserad av honom? Det måste vara alkoholen eller hans behov av att prata och flörta som äntligen fick övertaget.
”Tjo”, sa Yao så fort han kommit fram till Johannes som uppenbart såg chockad ut.
”Tja”, sa han och lutade sig närmare Yao så de kunde prata utan att skrika åt varandra. ”Vart är de andra?”
Vad skulle han göra nu då? Nu stod han här och försökte prata med snyggJohannes och visste inte hur han skulle gå vidare. Det blev inte lättare att koncentrera sig med Johannes så nära inpå. Han kunde känna hans heta andedräkt mot huden och doften från hans aftershave som luktade olagligt gott. Var det lite citrus och någon lite starkare krydda? Nejlika?
”Tjejerna dansar…”, sa Yao efter en stunds tystnad och tog en klunk av sin drink. ”Dans är inte min grej och Emil och Rick, försvann. Så ja nu står jag här?”
Ӂh hårt liv att vara så cool”, sa Rick och Yao kunde inte hålla sig från att le.
”Du ska bara veta”, sa Yao och la armarna i kors. ”Folk kan ju tro att jag har kul?”
”Nej vad hemskt”, fortsatte Rick och härmade Yao med att korsa armarna över bröstkorgen, var det ett keltiskt kors han hade på underarmen?
”Går det bra att jobba då?”, frågade Yao och han var tvungen att höja rösten ytterligare.
”Jovars, men tycker inte om Corona, så högljutt”, sa Johannes och grimaserade lite.
”Håller med du får knappt rum att tänka… vad är det?”, Yao drog irriterat ihop sina ögonbryn när Johannes bara flinade.
”Alltså förlåt men är lite chockad över att vi faktiskt pratar, har haft känslan av att du inte riktigt varit intresserad?”, sa han och tittade menande på Yao.
”Förlåt… det är jag som varit en bitch”, suckade Yao och ja, drickan talade åt honom. ”Men har varit lite arg på dig”
”Jaså?”, sa Johannes och det formades en liten rynka mellan hans ögonbryn. ”Varför då?”
”För att du är så jävla snygg”, sa Yao och hindrade sig själv från att slå händerna för munnen, sa han fan det där högt? Vad höll han på med?
”Va?”, sa Johannes med en besvärad grimas. ”Beatet i låten… vad sa du?”
Tack och lov!
”Det har bara känts pinsamt att du sett mig som en jävla hobo, okej?”, sa Yao högre och himlade med ögonen. Ӏr förvånad över att du vill prata med mig efter det”
Johannes flin gick över till ett skratt och Yao kände hur det hettade i kinderna och inte bara utav alkohol. Nu då? Hjärtat slog hårt mot bröstkorgen och han ryckte lite tafatt på axlarna och såg bort mot dansgolvet och låtsades spana efter sina kompisar. Yao upptäckte i ögonvrån hur Johannes tittade på honom medan han kliade sig i nacken. Kunde han inte säga något? Yao kände hur hans hjärta snart skulle antingen bryta sig ur bröstkorgen eller brista.
”Seriöst, du har sett mig i joggingtajts”, suckade Johannes och skakade på huvudet. ”Det kan inte ha varit en vacker syn”
”Oj måste vara jobbigt att vara så snygg att till och med när du försöker vara ful misslyckas du?”, sa Yao i en fnysning och sedan insåg han vad som sluppit ur honom och ville återigen slå händerna för munnen. Det kom per automatik och han kunde inte riktigt hålla sig.
”Var det där en komplimang? Tack”, sa Johannes med ett leende innan han sneglade på en tjej som tydligen ville beställa något. ”Vänta, kommer snart”
Vad hade hänt där? Det visste han inte ens själv. De hade börjat prata och Yao hade erkänt sin attraktion till Johannes. Han klunkade i sig mer av sin rom och cola. Spanade in Johannes ryggtavla som han egentligen ville se utan skjorta. Undra om han hade fler tatueringar? I en djup suck sköt han upp sina glasögon och försökte samla tankarna, nu fick han skärpa sig. Eller ville han verkligen det? Han visste inte.
När Yaos glas var tomt tog han en klunk av Saras mojito. Han trummade med fingrarna mot disken och harklade sig. Varför hade han sagt det där? Han såg sig om efter sina vänner som inte var i närheten. Kunde ingen komma till undsättning? Han behövde få något annat att tänka på innan Johannes tog upp hans tankar helt.
”Här”, En till rom och cola stod framför honom och så var Johannes tillbaka. ”Jag bjuder”
”Tack”, sa Yao lite förvånat.
”Berätta inte för någon bara”, sa han och ryckte på axlarna och så kom det sneda leendet tillbaka. ”Jag pratade med Emil för ett tag sen och det snackades om efterfest hos någon Rebecka, ska du dit?”
”Vet ärligt inte”, sa Yao självsäkert trots att han inte hade haft någon aning om efterfesten, han var tvungen att haffa Rick illa kvickt och höra om gänget planerat att gå dit. ”Hurså, ska du?”
”Självklart, vi ses där hoppas jag, så vi kan snacka lite mer?”, sa Johannes menande.
”Vi får se, men gå och gör ditt jobb nu”, sa Yao och nickade mot ännu en kund som stod och viftade med en tvåhundrasedel.
Genast blev snyggJohannes stressad och Yao kunde inte hålla sig från att le när snyggot ursäktade sig och ansträngde sig lite extra för att tappa upp ölen perfekt utan att den skulle skumma för mycket. Jo det var minsann ett keltiskt kort han hade på underarmen.
Yao var så fokuserad på Johannes så han hoppade till av förvåning när Henny kom upp bakifrån och la armarna kring hans hals.
”Hej”, pustade hon trött rakt in i hans öra. ”Jag har så ont i mina fötter nu alltså”
”Kul att dansa?”, frågade Yao och räckte Henny sin sex on the beach som hon girigt tog emot.
”Förutom att akta sig för alla äckliga män? Ja”, skrattade hon och sörplade törstigt. Hennes vingsmink hade suddats ut lite av all dans.
”Hört att det ska vara efterfest hos Rebecka?”, sa Yao och Henny såg frågande ut.”Hon är bekant med Emil?”, la han till och då verkade det gå upp ett ljus.
”Jaha, nä hörde om en efterfest men inte hos vem, vi vet inte om vi ska gå, ärligt, men Rick var lite sugen”, sa hon och vinkade mot Rick som kom gåendes mot dem. ”Vadå, vill du gå?”
Yao ryckte på axlarna och strök handen genom håret för att fluffa upp det. En efterfest där Johannes var kunde ju inte direkt gå fel? För som Johannes sagt, det skulle inte vara fel att få snacka lite mer. Trots att Yao blev sjukt obekväm och hans hjärta slog irriterande fort var det något med den killen som fick honom att faktiskt vilja avsluta det han påbörjat i kväll. Vad det nu var han påbörjat visste han inte riktigt. Självklart ville han ligga med Johannes men det behövde inte bli ikväll. Fast han skulle inte direkt säga nej ifall det hände.

Corona stängde två och Rick övertalade tjejerna att följa med på efterfesten och Yao sa inte emot. Allt slutade med att de fyra vännerna tillsammans med Emill, några innebandymänniskor, plus väldigt många obekanta ansikten och såklart Johannes började röra sig mot Rebeckas lägenhet. Natten var tjock av dimma och fukten klibbade mot huden och gjorde ytterkläderna tunga. Klungan av druckna men glada studenter tog upp halva trottoaren och Yao kunde inte sluta att sittra på Johannes som gick med Emil längst fram av hopen människor. Ledde dem som en skock högljudda får. Skulle han våga lägga in en stöt ikväll? Eller?
Yao passade på att röka när de stannade upp på Max när några ville äta hamburgare. Sara gick in i förväg för att beställa en stripsmeny åt dem med extra mycket smältost. Egentligen var inte Yao sugen på någonting men han var väl tvungen att äta något. Det var hur som helst skönt att ta in lite extra mycket friskluft. Den där sista rom och colan hade satt sig i huvudet ordentligt och Yao insåg att han inte borde ha druckit den. Sen borde han vetat bättre än att ha shottat. Han stod lutad med ryggen mot ena fönstret bredvid dörren till Max med blicken upp på himmelen och försökte få till sin tröga skalle.
Ӏr du okej?”, frågade en röst som Yao kände igen som Johannes vid det här laget.
Yao bara log. ”Jodå, men hur mycket sprit var det i colan du bjöd mig?”
Han kände en svag puff av kryddor blandat med citrus och tvingades titta upp på Johannes som stod framför honom. De där bruna ögonen var så svåra att motstå, och de där läpparna såg väldigt kyssvänliga ut.
”Om du tror att jag skulle supa ned dig”, skrattade Johannes och ställde sig bredvid Yao och körde ned händerna i fickorna. ”så tror du rätt”
”Ha-ha”, sa Yao sarkastiskt och knäppte av aska från cigaretten. ”Känner du Rebecka förresten?”
Johannes skakade på huvudet. ”Nä egentligen inte, men kunde vara kul att träffa lite folk, du?”
”Fan heller, förutom att hon tydligen är bekant med Emil?”, sa Yao och ryckte på axlarna men höjde ett ögonbryn när Johannes började skratta. ”Vad?”
”Emil vet inte vem det är, han trodde Rick kände henne?”, fick han fram och försökte samla sig.
”Rick har ingen aning om vem det är” sa Yao och började fnissa så små puffar av rök pyrde ur munnen och näsan.
”Så vi trashar en efterfest?”, sa Johannes och försökte hålla sig från att skratta igen.
”Ha, tydligen”, sa Yao och stampade ut sin cigg. ”Blir intressant”
”Väldigt”, sa Johannes och nickade.

Festen hos den där Rebecka sög egentligen med dålig musik, brända popcorn och okända människor i en alldeles för trånglägenhet. Men vad Yao vad minns i efterhand hade han haft trevligt. Han och Johannes hade suttit och pratat mest med varandra. Sara och Henny fortsatte sitt dansparty trots att det var Pitbull som spelades. Dock var allting väldigt suddigt för det Yao fokuserat på hade varit Johannes. Och ju längre tiden gick ju mer avklätt blev det i Yaos alla fantasier. Det sista han riktigt kom ihåg var att i slutet av kvällen när han och korridorsgrannarna skulle hem så blev han uppehållen av lukten av kryddor och citrus. Ett par mjuka läppar som smakade salt hade pressats mot hans och händer hade börjat treva under tröjor. Sara fick gå hem ensam med Emil och Yao minns inte ens vart han och Johannes tagit vägen, bort från Rebeckas lägenhet i alla fall. Under den tidiga morgonen fick han äntligen utforska den tatuerade kroppen som han trånat efter hela kvällen.

Jag lämnar det fluffigt för suger på att skriva sånt, kanske ger mig på det någon gång men inte i detta kapitel, hehe
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
ilenna - 19 nov 16 - 02:05
åh gillade det här kapitlet :D tycker själv att festscener kan vara svåra att skriva, men du gör dom jättebra ^^ älskar också yao´s lilla bitterhet haha, när han tycker synd om johannes som ser snygg ut till och med när han försöker vara ful XD tycker du skriver väldigt klockrena repliker överlag ^^

(och håller med arbok, vi vill veta hur johannes är heheh.)
arbok - 19 nov 16 - 00:05
men YAO YOU GO MY GUY.
tror det här är min favoritdel. både för att det är Johannes (såklart) och för att Yao är roande när han är full. gillar att han kunde driva lite med sig själv, och så jobbigt att Johannes inte hörde vad han sa :))) men kan ändå förlåta dig med tanke på hur bra det gick sen. hehe. he.
tyckte för övrigt att denna mening var bra:
"Egentligen gjorde det inget, oftast var det då han stötte på något gammalt ragg eller nån som senare blev ett gammalt ragg."

(och att du ska prova att skriva någon gång för fluffigt är nice men Johannes är nice och en vill ju gärna veta mer om hur han är you know what im sayin....)

Skriven av
Vapor
14 nov 16 - 03:37
(Har blivit läst 517 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord