Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Gillar du vad du ser? [1]

Trots att baren låg bortom alla blinkade epilepsiframkallande lampor på dansgolvet fortsatte basen vibrera genom kroppen. Musiken var inte lika hög och här gick det att tänka, nästan i alla fall. Yao stod lutad med armbågarna mot bardisken och såg ned på sin giftgröna drink, den hette garanterat något med tropical. Varför hade han beställt den? Han gillade inte ens sötsliskiga drinkar. I och för sig hade kvällen ändå varit skit så varför inte avsluta den med att spendera sina lånade studiepengar på dyrt piss? Fast jo, han visste varför han hade den där gröna tropikdrinken i handen. I smyg sneglade han på bartendern som för tillfället gjorde en mojito och höll på att pressa lime samtidigt som han flörtade med någon tjej. Yao hade haft svårt att fokusera på annat under hela kvällen än den där jävla bartendern. Det skulle vara rätt nice att få klämma på hans armar... Och få dra fingrarna genom hans mörka hår. Hur fick en människa se så bra ut i bara en vit skjorta och mörka jeans? Var fan olagligt. Den där jävla bartendern hade stått hela kvällen och shotta tillsammans med sina kunder och visat upp sina perfekta vita tänder i sitt sneda leende och varit allmänt charmig, vart fick han det ifrån? Var fan onormalt. Bara det gjorde allt med krogen mindre kul. Yao brukade vara den som blev spanad på och inte tvärt om. Han smakade på den radioaktiva sörjan och grimasera, den skulle han aldrig kunna gå ner
”Vad har du där?”
I ögonvrån såg han hur en kort tjej med puffigt mörkt hår och knallröda läppar satte sig på stolen till höger om honom. Han hade ingen lust att prata så istället sköt han drinken till Sara som färgade sugröret rött när hon provade sockeralkoholbomben. Hon hade dansat på bra med tanke på att hon var glansig i pannan och lösögonfransarna hade lossnat lite i kanterna.
”Fy hur mycket kiwisirap är det i den?”, Sara grimaserade och styrde glaset ifrån sig, mot den assnygga bartendern.
”Fråga inte mig.”, mumlade Yao som gjorde allt för att kväva bitterheten i rösten, vilket inte tycktes gå alls för en djup suck hördes höger om honom.
”Jag tog ut dig på krogen för att slippa se dig sura över Tommy, så surar du ändå…”, sa Sara och himlade med ögonen innan hon vilade blicken på den ensamma drinken och beslöt sig för att testa den ännu en gång.
”Om jag är sur är det verkligen inte över honom ”, fräste Yao och lika snabbt så bet han sig i läppen och ångrade sig, Sara hade inget med det där och göra och hon förtjänade inte att få skit när inget var hennes fel.
”Men vad är det då? Om det inte är Tommy?”
Yao fnös och såg ned i den blankpolerade skivan. Han och Tommy hade bara varit ihop tre månader så han sörjde inte killen på riktigt. Egentligen förstod han inte varför de ens blivit ihop. Tommy var jävligt snygg men så dryg ibland att Yao velat slita av sig håret. Så nej bitterheten var inte att mista Tommy. Bitterheten låg väl antagligen i att Yao var less på att alltid vara den som dumpade och fick skit när han bara var ärlig. Det spelade ingen roll om det handlade om någon som crushade på honom över nätet eller någon som trodde det skulle bli något mer efter en natt efter krogen och lite flörtiga sms. Kunde inte folk nöja sig med att det var skönt och kul med sex och sen var det bra? Nej i stället skulle det bli drama och Yao blev boven när inget blev som motparten tänkt sig. En annan sak, varför var det bara Yao som bröt med människor och inte tvärt om?
”Om du ska stå här och vara svår går jag och dansar”, suckade Sara och började tugga på en isbit när glaset var tomt på allt grönt slibb.
”Gå du och dansa för jag ska dra hem”, sa Yao som äntligen bestämt sig att det inte var värt att vara kvar, han var för full och för bitter på människor och livet.

De sa hej då till varandra och Sara mötte upp Rick och Henny och Yao gick mot garderoben. Bara på den korta biten såg han hur några tjejer uppenbart vände sig mot honom och började viska mellan varandra. Det intressanta var att han inte ens behövde ägna dem någon uppmärksamhet alls, de gjorde till sig ändå genom att vinka till honom. Att tjejerna verkade intresserade gjorde honom faktiskt på lite bättre humör.
Yao lämnade in nummerbrickan och fick sin skinnjacka i utbyte. Han funderade på att gå och köpa någon hamburgare och pommes i förebyggande syfte. Bakfyllan brukade inte vara så påtaglig men ändå…sen var han hungrig.
”Hallå vänta!”
Yao ignorerade hojtandet och fortsatte mot utgången. Alla hans vänner dansade och de ville inte ha något med honom att göra för tillfället, den känslan var ömsesidig. Trots det visste han att alla skulle träffas i morgon och käka bakismat. Deras kompisrelation i ett nötskal…
”Men stanna, du glömde en grej vid baren!”
Yao stelnade till när någon la en hand på hans axel. Snabbt vände han sig om och all energi gick åt att inte låta ögonbrynen skjuta i hårfästet nu när han stod öga mot öga med snyggbartendern. Fan vad mycket bättre han såg ut på nära håll då. Yao sköt glasögonen högre upp på näsan och höjde sitt ena ögonbryn. Han hoppades att hans yttre inte speglade hans awkwardhet som kändes inombords.
”Här”, sa bartendern och räckte fram Yaos bankkort som han klämt fast mellan pekfingret och långfingret. ”Kan ju vara bra att ha och så”
”Tack”, sa Yao stramt och tog sitt kort och stoppade det på fickan, han gillade inte att han behövde titta upp på honom.
”Ingen orsak”, sa snyggbartendern och dunkade honom lätt i ryggen. ”Ha en fortsatt skön natt”
Yao hade fått skärpa sig ordentligt för att inte svaja efter den töntiga grabbdunken. Han ville skylla det på att han varit oförberedd än på drickan, innerst inne visste han att det berodde på det sistnämnda. När han väl samlat sig så hade bartendern försvunnit in bland allt folk som mosat ihop sig entrén. Friskluft blev första prioritet när det började bli läskigt kvavt där inne.
Träden i parken hade börjat gulna men natten var lagomt sval och skön. Antingen det eller så hade Yao druckit för mycket för att inse hur kallt det var, enligt honom gick det bra att gå hem med öppen jacka åtminstone. I ren tristess stannade han upp på bron över motorvägen för att fumla med tändare och cigg. När han väl fått fyr och tagit ett bloss beslöt han sig för att luta sig mot räcket och njuta lite av utsikten. Det var fullmåne och stjärnorna löst väldigt klart ikväll. Det tillsammans med bilarnas lyktor på motorvägen under honom gjorde det hela lite magiskt. Han stod där några minuter, övervägde att ta upp mobilen och höra av sig till något gammalt ragg om de kunde ses över en fyllehamburgare. Dock lät han bli, det skulle inte vara värt. Precis nu skulle han bara bli irriterad på vilken människa som än var i hans närhet. Då skulle han ändå avblåsa allt och ragget skulle bli sjukt besviken. Lika bra att gå hem. Hamburgare lät inte heller gott nu, faktum var att han kände sig lite illamående.

Väl i studentkorridoren trampade Yao av sig sina svartvita creepers och försökte så tyst som möjligt att tassa in till sitt rum, första dörren på höger sida. Det var egentligen inte mycket att hurra för. Ett rum på 17 kvadrat och smutsvita väggar. Men där fanns en säng och det var vad Yao behövde nu. Känslan att klä av sig sina krogenkläder som stank rök och svett för att sedan ta på sig sin nytvättad men slitna Diablo T-shirt var obeskrivlig. Nog för att han skulle känna sig väldigt sliten och äcklig i morgon, men just nu spelade det ingen roll. Yao praktiskt taget föll ihop ovanpå täcket och fjädrarna knackade ledset. För tillfället befann han sig i ett konstigt mellanting av att vara för pigg och för trött på en och samma gång för att kunna sova. I brist på annat klickade han upp tinder och började swipea. Tinder var ett rätt underhållande tidsfördriv, han tyckte däremot synd om människorna som han matchade med för han svarade i regel aldrig på någons meddelanden. Intresset att gå på date eller så fanns knappt hos Yao, det var bara awkward och stelt och hemskt.
Efter att kontinuerligt ha dragit tummen åt vänster så var det nära på att råka swipea bort snyggbartendern när han dök upp på skärmen. Yao låg kanske i två minuter och stirrade på hans namn: Johannes 26 år. Han visste inte vad som var mest förvånande, att Johannes tycktes gilla killar eller oddsen att Yao hittat honom? Profilbilden var någon sommardag då snyggjävlen burit pilotbrillor och en svart t-shirt, såklart han hade sleeves också. Yao började nästan bli arg på riktigt. Här stod han varje dag och gjorde sig i ordning i typ en timme och så kom en idiot som Johannes och såg ut som att han inte behövde anstränga sig för att se så perfekt ut? Som att det inte tog evigheter att fixa skäggstubben och noppa de där ögonbrynen? Yao övervägde att swipea vänster så han skulle slippa se honom igen. Men nyfikenheten om de skulle matcha var för frestande, skulle kännas rätt bra om Johannes faktiskt likeat honom. Mest på kul så swipade Yao höger. Tinder visade tack och lov på ingen matchning för Yao fick panik i efterhand. Tänk om de hade matchat och Johannes fick veta att Yao tyckte han var snygg? Shit vad töntig han var. Vad höll han på med? I en djup suck över sig själv la han undan mobilen för natten innan och kröp ner under täcket. Det var varmt och skönt och han kände själv hur trött han var.
Han visste inte om han sovit i timmar eller bara slumrat när dörren öppnades med ett klagande knarr. Hade han glömt låsa den? Fast oron lättade för bara av de tysta stegen och den korta harklingen visste han att det var Sara. Han makade på sig längre in mot väggen när Sara satte sig på sängkanten och sträckte på ryggen. Den svagt doftande kanelparfymen hon brukade använda kändes rät tydligt när hon la sig bredvid honom, det tillsammans med rök och sprit.
”Hej”, fnissade hon.
”Hej”, mumlade Yao tillbaka. ”Tror du gått in i fel rum”
Ett tjyvnyp i armen fick honom att rycka till och det kom ett till fniss från Sara. Han förstod väldigt väl vilket humör hon var på men han orkade inte, inte ikväll. Hon blev alltid väl kelig och kamratlig när hon druckit. Hur många gånger hade inte hon försökt med honom? De gick inte att räkna på fingrarna längre, däremot gick det att räkna på hur många gånger de legat.
”Håll bara tyst”, hackade hon fram mellan fnissandet. ”Kändes bara ensamt att komma hem till en tom säng”
”Mm… god natt”, sa Yao och masade sig ännu närmare väggen, det var tyvärr omöjligt att inte ha hudkontakt med tanke på att han hade en sketen 90-säng.
”Happ”, sa Sara fortfarande fnissande och plötsligt låg de rygg mot rygg. ”God natt då, sov sött surpuppa”
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
arbok - 29 okt 16 - 02:20
nu när jag sitter vid datorn och kan skriva bättre så ville jag bara tillägga att jag tyckte det var gulligt att Sara smög in på natten, och att hon luktar kanel ~
arbok - 23 okt 16 - 02:39
Sura Yao <3
Nu har jag visserligen fått titta lite på Yao i förhand men är mycket nyfiken på att han fått en helt egen story. Sen tycker jag alltid det är mysigt med skolliv/slice of life, och det blir kul att få läsa något sådant av dig. (Sen att Johannes är fett snygg och lik min Johannes skadar inte alls. He he. He.)
ilenna - 19 okt 16 - 18:39
åh vad jag vill läsa nästa kapitel!!
älskade allt med den här. karaktärerna namnet yao, handlingen, humorn, beskrivningarna. har saknat att läsa bra m/m så; good job 8)

Skriven av
Vapor
18 okt 16 - 00:25
(Har blivit läst 510 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord