Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Att skriva ett emotionellt brev

Hej där!

Efter att sedan ett tag tillbaka mått otroligt dåligt har jag bestämt mig för att skicka handskrivna brev till de människor som sårat mig men som jag inte förmår att tycka illa om. Ett är till en kille som jag blev kär i men som sedan förstörde min vänskap till många vänner och som nu undviker mig så mycket det bara går. Det andra brevet är till en före detta tjejkompis som på grund av sin konflikträdda attityd spridit dynga om mig men som inte har stake att säga det till mitt ansikte utan istället flackar med blicken så fort jag tittar på henne. Det tredje och sista brevet är till min syster jag förlorat kontakten med på grund av att hon sårat vår mamma.

Har ni tips på hur jag ska förhålla mig i dessa brev? Vad ska jag fokusera mer och mindre på? Ge mig alla idéer ni bara kan!

Kramar
C
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Tiggarflikkan - 3 feb 16 - 20:27
Ã…h, modigt av dig! Har inga konkreta tips att ge, men jag önskar dig verkligen lycka till :)))
Intermezzo - 30 jan 16 - 23:01
Det jobbigaste brevet är nu nästan färdigt. I och med att det är viktigt, vill någon av er läsa det? Skriv i så fall ett meddelande <3 Tack för de värmande orden <3
nattblick - 29 jan 16 - 03:37
Först vill jag säga att jag tycker att det är väldigt modigt och starkt av dig att göra en sån här sak! Det är verkligen inte alla som vågar.

Jag tycker att du helt enkelt ska fokusera på dina egna känslor kring allt det som har inträffat och som har påverkat dig. Undvik att lägga skuld på de andra personerna som är inblandade, trots att de gjorde fel/agerade på ett dåligt sätt. Jag tror att det alltid är bäst att utgå ifrån sig själv, oavsett situation, man kan till exempel skriva "jag blev arg när du gjorde sådär", bara som ett exempel.
För oavsett hur mycket man tycker att det är någon speciell persons fel att något särskilt har hänt så bör det vara sig själv man fokuserar på tycker jag. Jag tror faktiskt att man också kan lära sig mycket om sig själv då. Och det är väl det bästa man kan uppnå. Jag menar, man kan ju ändå inte förändra något som har hänt och du gör ju det här för din egen skull, eller hur? Jag tror i alla fall att det är ett väldigt bra sätt att komma närmare sina känslor och lära känna sig själv bättre, att må bättre i sig själv helt enkelt.

Jag försökte så gott jag kunde och jag hoppas att du uppskattar mina tips :)

Kram på dig också <3

Skriven av
Intermezzo
28 jan 16 - 16:22
(Har blivit läst 377 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord