Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Vad är otrohet?

God dag folket! Den senaste tiden har jag spekulerat kring följande fråga:
Vad är otrohet?

Så jag undrar helt enkelt, vad är otrohet för dig? Finns det någon fast beskrivning, eller är det snarare upp till var och en att avgöra? Vad är den värsta formen av otrohet?

Spekulera!!!! :)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
anja-carina - 27 feb 20 - 15:32
Otrohet är någon i ett fast förhållande har sex med någon
annan bakom din rygg.
Det finns två saker att välja på då, antingen glömma och förlåta
den som varit otrogen och lova att aldrig ta upp det igen men
så fort man blir lite osams så kan jag lova dig att detta
kommer upp "på tapeten igen"
Jag har varit den som blivit bedragen och det jag gjorde var
att ge honom en örfil och sparka ut han ur mitt liv och det
var det bästa jag gjort.
anja-carina - 12 feb 19 - 15:15
Otrohet för mig är när man har ett fast förhållande och din partner har sex med någon annan bakom din rygg och att bli så bränd det känns och bidrar med jobbiga påföljder för framtida nya relationer. Fast man blir försiktigare med att träffa en ny partner och tillförlit och svartsjukan kan gör sig till känna i nästa förhållande, tyvärr
nattblick - 25 okt 15 - 21:59
Det viktigaste av allt är väl att man är ärliga mot varandra i en relation.
nattblick - 25 okt 15 - 21:59
Otrohet för mig är inte bara själva handlingen, att vara med någon annan, utan även att man tänker att man skulle vilja vara med någon annan fast man är med en person. För då vill man ju genuint inte vara med den personen man är med.
Men jag tänker typ om man vill vara med en känd person, eller någon som man vet att man aldrig kommer kunna vara med, är det att vara otrogen också?
Jag menar, man vill samtidigt vara med den personen man är med. På ett sätt blir det ju som ett andrahandsval men ändå inte på något sätt, jag vet inte, vad svårt!
Tissel - 23 okt 15 - 19:39
Avsikten är det avgörande. Om man "råkar" göra något dumt (nu anser inte jag att man bara "råkar", men aja) men inte har för avsikt att lämna sin partner utan erkänner detta så tycker inte jag att det nödvändigtvis behöver innebära otrohet. Detsamma angående känslor, man kan inte hjälpa att man får känslor får någon, det bara händer, men det blir otrohet om man överväger att lämna sin partner för den andra personen, oavsett om det hänt något fysiskt mellan dem eller ej. Ordet "otrohet" hänvisar ju egentligen till en sexuell "överträdelse", men det beror väl helt enkelt på vem man frågar.

Att vara otrogen med sin partners bästa kompis borde vara en av de värsta formerna av otrohet skulle jag tro, men egentligen handlar det väl om tillit. Om man gör något med någon som partner verkligen litar på att man aldrig skulle göra något med, liksom. Fattar ni hur jag menar? :P
Intermezzo - 23 okt 15 - 10:38
Megabitchchan:
Verkligen intressanta tankar! Jag kan faktiska tycka att du har rätt när du talar om kyssar kontra sex. I mitt förhållande visar jag kärlek genom såsom kyssar och att helt enkelt vara jag med denna. Sen är självklart sex en del av detta, men inte nödvändigtvis något som kategoriserar ett kärleksförhållande. Sex är som du säger - något explosivt som - tolka mig inte fel - inte borde planeras.

Jag har läst runt lite på diverse forum angående människors uppfattningar om att flirta med folk på nätet när man egentligen har en relation. Hur ser du på det? Vart går gränsen? Är gränsen om man flirtar och camar med grannen, eller blir det mer OK om personen bor utomlands som man förmodligen aldrig kommer till att träffa? Jag har tänkt mycket på det och jag kan tycka att det är rätt så stor skillnad på de olika alternativen. Vad tycker du?
Megabitchchan - 23 okt 15 - 00:18
Aaaah, detta ämne. Alltid lika intressant.
Jag vet inte vad jag ska säga om den här grejen med att ha känslor för en annan. Man kan inte hjälpa sina känslor. Om man skulle få känslor för någon annan så är det inte den enklaste saken i världen att bara avsluta det förhållande man har heller. Bara för att man får känslor för någon annan så betyder inte det alla gånger att man tappat de man har för sin dåvarande partner. Det är väl när man börjar leva ut de känslorna som det blir otrohet, I guess?
Och vidare till samlag… Jag tycker kyssar är så mycket intimare än samlag och kan inte direkt påstå att jag ens gillar att kyssas. Jag tror det är en person jag inte tyckt det har varit obehagligt med, och jag skulle hellre ligga med någon framför att hångla med dem. Min reaktion när någon lutar sig fram för att kyssa mig har oftast varit att rygga tillbaka eller vända bort ansiktet. Generellt sett, nu då. Gick bra med mitt ex, men det var inte direkt min favoritsysselsättning då heller. Är väl sådan jag är som person; icke kyssig (?)
Samlag/Sex är något så... Explosivt och tillfälligt. Att bli kåt och vilja ha någon som man är attraherad av är för mig ingenting konstigt. Sex är -inte- kärlek. Sex är något skönt, roligt, spännande och härligt. Klart att jag skulle bli lite putt om min partner låg med någon annan, samtidigt som jag har en viss förståelse i och med att jag har den syn på sex som jag har. Jag skulle inte ligga med någon annan eftersom att det (antagligen) skulle såra min partner, men jag väntar egentligen bara på den dagen jag är otrogen, för det kommer att hända.

Svårt att förklara i skrift, det här, känner jag. Blir lätt så rörigt.
Intermezzo - 22 okt 15 - 23:10
Jag förstår hur ni tänker! Så om vi i teorin säger att ni har en partner och hen talar om att hen har känslor för någon annan - skulle ni bli arga och ta det som otrohet? Hur ser ni på samlag?
arbok - 22 okt 15 - 16:20
oj vad töntigt att min kod inte funkade, haha ignorera den tack ):
arbok - 22 okt 15 - 16:19
jag tycker otrohet är när partner [k]vill[/k] vara med någon annan. om du är lycklig ihop med din flickvän säger vi och hon pussar sin kompis, fine. om de hånglar för kul och det inte känns fel, fine. om hon längtar efter någon annan och det slutar vara för kul, då känns det som otrohet. vet inte hur jag ska uttrycka mig på något bättre sätt men jag tror det går att förstå mig.

Skriven av
Intermezzo
22 okt 15 - 11:43
(Har blivit läst 606 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord