Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Studieteknik på universitetet/höskolan

Hej!

Finns det någon här som pluggar på universitet/högskola och som skulle kunna dela med sig av sin studieteknik? Jag själv hoppar på ämneslärarprogrammet på 5½år i höst och vill verkligen göra mitt yttersta utan att stupa.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
aspiration - 13 aug 15 - 06:57
Färgkoda anteckningar, plugga aktivt 25 minuter, var ledig 7 osv. I början får man lägga ner extra tid för att klara av plugget och komma in i det, men efter ett tag (några år typ ;)) så går det bättre och bättre. Och så värt det! Sjukt roligt att studera :) Lycka till!
west_west - 27 jul 15 - 21:09
Kom på lite tillägg som kan göras.

Rent generellt minns vi bra i bilder. Det finns flera minnestekniker som utgår ifrån att skapa bilder och förknippa dem med begrepp som man då ska komma ihåg. Man kan göra en liten berättelse om hur man traskar hem och placera nyckeltermer i korvkiosken, hos caféet på hörnet osv. Mindmaps kan vara ett bra sätt att anteckna lite av samma skäl, eftersom man då relaterar informationsbitar till varandra visuellt istället för i text. Anteckna i bilder har jag börjat försöka med på senare tid, använda mer grafer, tidslinjer osv som stöd istället för att skriva nyckel/värde-par med t ex årtal och händelse.

Det var ett par tankar som flög i huvudet nu när jag kollade in tråden igen.

/west_west
SoRandom - 27 jul 15 - 00:02
JennnyJ: Jag ska börja på Linnéuniversitetet i Kalmar (själv då?), Svenska som ingång (!!)
och sociologi!! Vad kul att du också pluggar till lärare. Ã…h smart, använda både text och bild som inlärningsmetod. Tack för tipset!

West_west: Tack för tipsen!
west_west - 25 jul 15 - 23:46
På Chalmers är tekniken att plugga gamla tentor. Det funkar väl hyfsat så länge det är ämnen med tydliga typuppgifter.

Rent generellt anses det positivt att ha tittat på materialet innan föreläsningen, samt att ägna några minuter efteråt åt att sammanfatta. Repetera materialet med jämna intervaller. Men det stupar man typ av :p

/west_west
JennnyJ - 24 jul 15 - 20:48
Ã…åh! Vart? Vilka ämnen? Jag pluggar också det o ska börja mitt andra ämne i höst!
Jag tror det skiljer sig en hel del mellan tekniker på olika program, på svenskan så ritade jag ofta sammanfattande bilder inför tentorna, sen läser jag de angivna sidorna efter föreläsningen istället för innan - så jag vet vad jag borde lägga fokus på :)

Skriven av
SoRandom
24 jul 15 - 13:44
(Har blivit läst 474 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord