Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Ung med PTSD?

Någon annan ung som har PTSD?
Har någon genomgått PE-behandling: Prolonged exposure therapy?

Kanske någon annan behandling?

Behöver råd/hjälp/stöd!

Tack på förhand!
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
aspiration - 17 okt 15 - 03:19
Update: Genomgick halva behandlingen, avbröt, men efter några månaders återhämtning är jag numer friskförklarad från PTSD.
Xuvetyn - 10 apr 15 - 22:03
Dessvärre har ju dare_me rätt i sitt sista inlägg. Både dessvärre och dessbättre skulle jag säga. Frigörelsen i att besegra sig själv är bortom ord.
Xuvetyn - 10 apr 15 - 22:00
Jag tror att oavsett vilken behandling man genomgår, att man behöver lita på sig själv mer än de behandlingarna. Först då kan de hjälpa. Ingen kan se efter en lika bra som en själv om man finner styrkan :)
aspiration - 10 apr 15 - 14:19
Dare_me: va? sa de att du inte kan jobba? De borde uppmuntrat dig och stärkt dig istället!!
Min psykolog sa samma sak när jag började hos henne i augusti, hon ville ha in mig på heltidsbehandlingar, dagvårder hit och dit men jag sa att jag bara skulle bli ännu sjukare om jag inte fick fortsätta plugga, för det var så det kändes. Och nu tar jag examen i juni, så man kan visst om man bara kämpar!
aspiration - 10 apr 15 - 14:16
Ja, jag gick två och ett halvt år i "vanlig" samtalsterapi, och jag kom väldigt långt på det, sedan blev jag för gammal för den mottagningen och sedand ess har det varit behandling efter behandling. Det har väl inte bara varit dåligt för jag är så gott som frisk från anorexin vilket jag aldrig blev från samtalsterapin, men det känns extremt jobbigt att bli utsatt för detta kravet, när jag själv bara känner att jag vill prata och prata tills det slutar göra så jävla ont. Jag vill inte gå in i traumat och uppleva traumat varje dag i 14 veckor bara för att deras statistik ska se bra ut. Jag kommer förmodligen dö på vägen, och det har jag berättat- att jag blir suicid av att bara försöka tänka på vad jag ska säga. Psykologen är dock väldigt hård tillbaka, som en robot.
Jag har mailat min gamla psykolog (världens bästa) och hon ska svara på mina frågor om behandlingen. Jag har även frågat om hon känner till andra ställen där man kan få hjälp..

Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! Hjälper massor!!
aspiration - 10 apr 15 - 14:06
Dare_me: Har du genomgått just denna behandlingen?
Jag fortsätter säga till dem att jag inte har så mycket besvär med min PTSD nu- jag lever ett ganska bra liv men behöver fortfarande någon att prata med. Psykologen har gett mitt ett ultimatum: antingen börjar jag på måndag eller så får jag inte någon hjälp. Mina PTSD-nivåer anses fortfarande vara höga, och jag vill ha hjälp (även om denna typ av behandling känns som bara ytterligare ett trauma).

Berätta gärna om dina erfarenheter av behandlingen om du vill! Du får gärna skicka ett mail

Kram
minperson - 10 apr 15 - 05:08
Jag fick nyligen diagnosen, och är inte redo för behandling. Hoppas du får svaren du vill ha :*

Skriven av
aspiration
10 apr 15 - 00:51
(Har blivit läst 724 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord