Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Posttraumatiskskt stressyndrom

Hej, är det någon här som har/haft PTSD som grundat sig i våldtäkt?
Jag skulle gärna prata med någon som har varit med om liknade situation.
Hur har era relationer påverkats? Jobbar/ går ni i skolan osv?
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
aspiration - 3 jan 15 - 02:11
Ja. Jag har PTSD.. Det har påverkat mitt liv nåt oerhört! Svårt att klara skolan under grundskola och gymnasium, fast jag förstod inte vad det var och utvecklade en ätstörning också. Alla mina relationer var kassa. Jag skämdes för mycket för att berätta för någon. Träffade en kille jag litade på och han våldtog mig fastän jag berättat om min historia. Tog lång tid innan jag vågade mig ut igen, men jag vågade, och träffade en superfin kille men det har varit svårt. Jag har haft väldigt svårt för att vara nära honom, och jag har kunnat berätta också vilket har hjälp väldigt mycket. Nu är vår fysiska relation mycket bättre, vi känner varann bättre nu och jag går i terapi för att komma ur PTSD:n.
Jag har alltid haft lätt för skolan så trots mitt mående har jag klarat alla ämnen, kommit in på högskolan, och i juni är jag färdig med min treåriga högskoleutbildning! Jag börjar känna att jag närmar mig slutet på detta helvetet. Har dock fortfarande mycket mardrömmar, men min pojkvän brukar väcka mig när jag har dem, vilket är väldigt skönt.
Hur gammal är du? Jag är 22 nu, men första traumat skedde när jag var 8. Har aldrig mött någon med samma diagnos i samma sits. Massa kramar till dig!

Skriven av
baraduvet
8 sep 14 - 22:29
(Har blivit läst 684 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord