Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Få anti-depppiller utskrivna?

Okej, så jag har efter mycket, mycket, lång tid kommit fram till att jag nog behöver ta någonting mot min depression. Men jag finner att en psykiatriska vården är så svårnavigerad och svåråtkomlig, så jag har liksom noll clue om hur jag ska gå tillväga för detta.

Det jag vet är att man kan ta tid hos husläkaren för det, men vad är det man säger när man bokar tiden, för de måste ju vara förberedda inför vad du ska ta upp?

(jag har prövat att gå till psykolog och kurator, och kommer ta mig till en psykolog för att få hjälp där med, men mina problem finns det lite kunskap om, och därför behöver jag hjälp att ta itu med det utan att kollapsa under allt, därför känner jag att jag behöver piller för det, så inga kommentarer om att andra sätt är bättre tack!)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
nattblick - 4 okt 14 - 15:52
bluesky:

Okej, det håller jag väl med dig om. Men man ska inte förlita sig på mediciner. Man kanske kan gå i någon slags terapi samtidigt? Jag håller med dig att om man har svåra problem kan det ändå vara ett alternativ.

När det har gått så långt så kanske det är bra. Det kan jag ju inte säga emot, eftersom jag själv inte har gått igenom samma sak.

Du har erfarenhet av det och det respekterar jag.
bluesky - 4 okt 14 - 15:25
mediciner hjälper en att hantera vardagen många gånger.

jag hade en enormt svår depression som jag gick igenom utan mediciner, och skulle ALDRIG göra det igen eller rekommendera det för andra. det var ett helvete.
nattblick - 4 okt 14 - 13:37
Jag tror inte att mediciner är rätt väg att gå. Det är bättre att gå till botten med sina problem. Mediciner döljer väl bara symtomen?
aspiration - 28 aug 14 - 00:05
Tydligen ska man behöva dö innan man får hjälp på vissa ställen.. KRAM
aspiration - 28 aug 14 - 00:05
Flytta till Jönköping. Psykvården här är jättebra.
Nej, men, seriöst. Gå dit, berätta, kräv vård. Blir du inte tagen på allvar? Gör en anmälan. Kram
bluesky - 25 aug 14 - 15:32
är så jävla förbannad, uppgiven, TRÖTT.

ringde om en tid och fick den tre veckor från idag, tre veckor. och då kunde jag inte. TRE jävla förbannade veckor. Har bara EN gång fått vänta så länge för något medicinskt och det var hos en sjukgymnast i Stockholm city! TRE veckor, tror inte ett jävla förbannade skit på att det inte fanns en tid innan dess. Jävla skitstövlar som leker med våra liv.
bluesky - 24 aug 14 - 01:27
aspiration: nope. ingenting jag vet om i alla fall. När jag bodde i Linköping hade min vc en psykiatrisk mottagning, men här är min "vc" en husläkarmottagning där endast läkare och en distrikssk jobbar. Jag kommer behöva remiss.

Har försökt via UMo i min kommun, de har en pissig kurator, och en psykolog som är hemma med sjuka barn varje vecka.
aspiration - 23 aug 14 - 22:30
finns det inte en psykiatrisk mottagning (ungefär som en psykiatrisk VC) där du bor?? Jag har fått jättebra hjälp så.
martobicat - 23 aug 14 - 22:11
nattblick: Vad kan du inte få tillbaka?

bluesky: Ja precis, vad ska man säga.. Okej! Jag önskar dig lycka till med allt!!!!
bluesky - 23 aug 14 - 13:37
martobicat: svensk sjukvård alltså -.- jag tänkte besöka psykakuten för 2 år sedan, men var så pank att jag inte hade råd att ta mig någonstans :/

min kompis fick dem utskrivna av doktorn... hjälper de mig inte där blir jag nog desperat. Det kommer ta ett tag innan jag är DÄR igen, men jag är rätt jävla säker att jag inte är så långt ifrån
nattblick - 23 aug 14 - 11:38
Jag är inte deprimerad, men jag är ledsen hela tiden på grund av något som jag inte kan få tillbaka :(
martobicat - 23 aug 14 - 03:41
Jag fick inga antidepressiva utskrivna förrän jag besökte psykakuten!
bluesky - 23 aug 14 - 03:38
xuvetyn: min husläkare är egentligen ingen vc, utan läkarmottagning. Ska be om remiss eller liknande till psyk eller liknande, för jag har i flera år försökt få kontakt med den vården utan någon lycka. Men jag vet att jag har ett ganska akut behov av antidepressiva eftersom jag har "känningar" av en svårare depression, och efter att ha genomlidit det flera gånger tidigare...

jag orkar liksom inte.
bluesky - 23 aug 14 - 02:06
jag skriver detta här för att när jag blir orolig/får ångest över saker måste jag fråga andra för att bekräfta, eller få mina tankar att sluta snurra runt i cirklar.

det handlar inte om att jag "vill ha uppmärksamhet". just an fyi

Skriven av
bluesky
23 aug 14 - 02:05
(Har blivit läst 576 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord