Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Vill du ha barn?

Nu när jag blivit liiite äldre har jag funderat på det där med barn, om det faktiskt är något jag vill ha. Ibland är det så där självklart att jag ska ha barn, andra dagar känns det som om att barn kommer att sätta krokben på den karriär jag vill ha.

Vet du att du vill ha barn, är du osäker, eller vet du att du inte vill ha barn?

Discuss!

;)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
nattblick - 1 aug 14 - 04:01
Jag vill ha barn. Jag längtar efter att få barn <3 Man känner en mening med sitt liv då. Inte för att man inte kan göra det på andra sätt också, men ändå.

Jag gläds vid tanken på att uppfostra sina egna barn till fina människor, att ge dem den respekt och kärlek de verkligen förtjänar så kommer man att få lika mycket tillbaka, och då blir barnen till en rikedom i ens liv :) Man gör ett val när man skaffar barn och först och främst måste man ju VILJA ha barn, sen vill man också göra det bästa för att det ska bli så bra som möjligt.

Man ska förstås inte skaffa barn förrän man är helt säker på att man vill det. Då blir det bara fel.
DracoLove - 31 jul 14 - 01:05
Jag vill aldrig någonsin ha barn. Skulle nog inte orka en dag utan att bryta ihop ...
Men håller med dig bluesky, jag har också syskonbarn och de är underbara! Så länge jag inte behöver vara med dem för länge åt gången.
// Polly
Micheliin - 30 jul 14 - 14:53
håller med om att det går fram och tillbaka hela tiden.
jag har precis fått fast jobb och då går ju tankarna till barn, och det har hela tiden varit en dröm för mig och min sambo (fästman) att bilda familj.
men på senaste tiden har vi trivts väldigt bra ihop bara vi, liksom. ett barn skulle ju göra det omöjligt att sitta ute en sommarkväll med ett glas vin och bara prata.
men jag är nog väldigt säker på att jag vill ha barn någon gång i framtiden.
har även funderat på adoption om det inte skulle fungera att få egna barn.
bluesky - 18 jul 14 - 00:35
f26: fosterbarn kommer många gånger med väldigt komplicerade bakgrunder och är svåra barn att ta hand om. Jag skulle inte kunna utsätta mina barn för en sådan osäkerhet i hemmet, dessutom när fosterbarn kanske bara stannar korta perioder. En stor del av min filosofi kring barnuppfostran är att om jag ska ha barn ska jag ge en stabil och säker barndom där min fokus är på dem, mest för jag vet hur det är att inte ha sådant. Att introducera fosterbarn känns orättvist, och ingenting jag tänker göra fören mina egna barn är redo.

Visst ska man göra så gott som man kan för fosterbarnen, men ens egna barn kan man inte uppoffra för, när det GÅR att vänta.
bluesky - 16 jul 14 - 13:37
f26: jo, det är något som jag kan tänka mig om jag själv haft barn och de är större/vuxna, men tror inte det är något jag skulle ha under tiden mina barn var små. Fosterbarn behöver, och förtjänar, mycket uppmärksamhet, och ofta odelad uppmärksamhet.

svampar: då gäller det att hitta en man att gifta sig med :P tror Kina bara accepterar adoptivföräldrar i ett heterosexuellt äktenskap. Det är där jag tycker det blir klurigt
svampar - 15 jul 14 - 18:50
bluesky- kanske runt trettio :) jag bryr mig inte riktigt var barnet kommer ifrån, det spelar ingen roll. kina lär väl behöva bli av med lite ungar ändå.
bluesky - 15 jul 14 - 14:21
svampar: tänker du dig en internationell adoption då? I vilket skede i livet TROR du att du skulle vara redo att inleda en adoptionsprocess? :)

Jag skulle kunna adoptera, men har lite svårt med det etiska med att adoptera från ett annat land. Funderar istället på att, om livet blir på det viset att det passar, vara en fosterfamilj :)
svampar - 15 jul 14 - 10:09
jag vill nog adoptera. inte nu, men senare i livet.
bluesky - 14 jul 14 - 16:58
f26: det gäller bara att den blir av, haha! Blir den inte det är barn ett ganska häftigt äventyr med :)

precis! Var au pair i 3 månader, klarade inte av det pga att föräldrarna inte förstod att man måste ge tid för barnen. De gick och gymmade eller träffade vänner framför att spendera sin lediga tid med barnen... och sen undrade de varför deras tonåring var utåtagerande >.<
bluesky - 14 jul 14 - 16:44
sääääärskrivningar hahah
bluesky - 14 jul 14 - 16:43
f26: härligt att du känner så!

Jag drömmer om en internationell karriär, en som är ganska osäker egentligen. En del av den är att ta sig in i konflikt härjade områden. Denna möjlighet begränsas av barn. Dessutom är dagistider och skoltider sällan anpassade efter en riktig arbetsdag, och inte heller är det rättvist för barnen att de ska vara på dagis en hel arbetsdag + resa till/från dem.

För mig är barn... barn är fantastiska, de är helt otroliga små människor som förtjänar all uppmärksamhet och tid de vill ha, och jag är osäker på om jag är kapabel att ge den 24/7. Därför blir jag osäker. Jag tror att jag skulle vara en jävla bra mamma, min tid med mina syskonbarn bevisar det tycker jag, men det är annorlunda när man måste vara mamma jämt....
bluesky - 14 jul 14 - 00:18
f26: jag är nyfiken på de som är stensäkra... känner du någon oro för hur barn kommer "stoppa" saker i livet, eller är du ok med det?

Skriven av
bluesky
13 jul 14 - 16:56
(Har blivit läst 496 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord