Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Börja skriva igen.

Efter att inte ha skrivit en rad på flera år har jag börjat bli sugen på att skriva igen, men största problemet, vad fastisken ska jag skriva om?

Hur får ni insperation? Hur kommer ni på vad det ska handla om?
Hur bygger ni upp en novell/bok? Bestämmer ni hur den ska sluta och allt och jobbar er ditåt sen?
Skriva slutet först? Börja mitt i? Kladda upp namn, ålder, miljö mm på papper?

Vill så gärna börja skriva igen men vet inte hur jag finner insperation. Vet inte hur jag ska komma på vad jag vill skriva om.
Efter så många år minns jag inte hur jag gjorde för att komma på allt. Mitt liv är allmänt ointressant så skriva om det blir inte kul.
Jag har noll ideér. Ge lite tips? Bolla lite tankar. Vad som helst.

Skulle verkligen uppskattas :)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Albarello - 2 aug 14 - 03:35
Skriv om vad som helst. Skriv om triviala saker. Skriv om sådant du känner starkt för. Du behöver inte lägga upp allt. Men skriv allt du tänker. Om du inte kan skriva något om något så kanske det inte är din grej. Vad vet jag? jag har själv insett att jag aldrig någonsin skulle kunna bli en författare även om det var min dröm när jag var yngre. Men jag förstår givetvis att din fråga inte handlar om att bli nästa nobelpristagare i litteratur :)
Mitt tråkiga tips är alltså. Skriv. Skriv. Skriv. Även om det inte känns relevant, eller bra. Till slut kommer det att bli bättre och tankarna kommer att flyta på bättre. En löpare som vill bli bättre kommer inte att bli bättre genom att sitta hemma och fundera på det optimala träningspasset, utan det är bättre om hen faktiskt går ut och springer.
nattblick - 1 aug 14 - 04:03
Skriv om tankar och drömmar? <3 Du måste väl ändå ha drömmar. Det har ju alla.

Med inspiration brukar det annars vara så att man inte kan bestämma när man ska ha inspiration. Den brukar bara komma.

Men visst finns det ändå en del saker man kan göra, som att till exempel läsa andras verk. Jag brukar själv få ganska mycket inspiration då, annars blir jag inspirerad att skriva i perioder.

Men vad roligt att du känner att du vill börja skriva igen :)
ilenna - 6 jul 14 - 02:16
ett extra tips är att ha ett litet block i väskan där du kan skriva upp repliker/händelser/idèer osv när dom väl kommer - om du tex. sitter på bussen och plötsligt får inspiration. Går väl iofs lika bra att skriva ner direkt i sin mobil men jag personligen gillar mer dom riktiga anteckningsblocken ;)
ilenna - 6 jul 14 - 02:13
jag brukar börja med att tänka ut vilka mina huvudkaraktärer ska vara (oftast 2 men ibland bara 1) och ungefär vad det ska handla om. Ibland har jag tänkt ut slutet från början men andra gånger så har jag bara en viss ´stor´ händelse planerad (tex. att dom två huvudpersonerna som först hatar varandra ska fatta att dom egentligen är kära i varandra ;)) och kanske några fler små. Jag vet folk som skriver upp som en lista för alla händelser som ska hända fram till slutet men jag själv skulle nog känna mig lite låst då och inte kunna sväva iväg på samma sätt - och ofta är det ivägsvävandet som ger dom bästa ´scenerna´ så att säga. Men sammanfattningsvis skulle jag tipsa om att ha några händelser planerade så att du vet på ett ungefär vart storyn ska gå, problemet jag haft många gånger är annars att storyn sakta men säkert dör ut ifall man Bara skriver och inte har en aning hur man vill att det ska utveckla sig, och ibland kan det vara smart att skriva upp från början tex. vilken ögonfärg dina karaktärer har och annat utseendemässigt - vet inte Hur många gånger jag fått söka igenom min 700 sidor långa story över vilken ögonfärg jag skrev att den där killens bästa kompis hade ;)
lycka till!
JennnyJ - 6 jul 14 - 01:05
när jag tog tag i mitt skrivande och började skriva här igen, mest för att hitta tillbaka till svenskan efter att ha skrivit mycket på engelska, så hoppade jag bara på den rådande trenden som just då var M/M historier i skolmiljö :) den började jag skriva utan den minsta plan och lät det utvecklas som det ville och det kan vara ganska så befriande ibland, att inte ha någon direkt plan :) hoppas i alla fall att du hittar något sätt som funkar för dig!
MyBlackBird - 5 jul 14 - 21:10
Tips, skriv net Allt. Osammanhängade som sammanhängande. Klicheer osc. Bara kladda och så kmr ideerna. Alla får inspo av olika saker, jag får av musik, bilder och mina egna tankar ... Ett ord, en mening. Från allt möjligt :)

Skriven av
Kajsa1991
5 jul 14 - 20:00
(Har blivit läst 457 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord