Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Våldtäktsskämt

What is the deal with them?

Förra året satt jag på en fest och ett par killar drog sådana skämt. Min kompis ber dem att sluta för att någon i rummet kan ha blivit våldtagen.

Hur svarar de?

"Vem?"

Och inte nog med det, inte nog med att de kräver att någon ska ha blivit våldtagen och erkänna det, när min kompis säger att hon blivit det, VAD är svaret?

"Hur då?"

HUR, HUR kan man tänka sig ha rätten att fråga ett våldtäktsoffer om hur de blivit våldtagen? Ska de beskriva det för dem så de själva kan bestämma om det faktiskt var en våldtäkt eller inte? Att det var deras rätt att döma? För varför annars ställer man den frågan?

VARFÖR DU ALDRIG SKA DRA ETT VÅLDTÄKTSSKÄMT IGEN

för att du är ett jävla kuksugande kaktusuppstoppade arsle annars.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
DracoLove - 31 jul 14 - 01:11
Det är vidrigt. Jag har läst ett riktigt sjukt våldtäktsskämt, och det var
riktat till stackars Engla som blev våldtagen och mördad som tioåring.
Någon på nätet hade skrivit "Hon fick i alla fall kuk innan hon dog".
SÅ JÄVLA SJUKT!! :@
// Polly
bluesky - 21 jul 14 - 21:41
vet du vad dare_me, det spelar ingen roll vad du är okej med, för extremt många våldtäktsoffer lider av sådana skämt, och likaså normaliserar det våldtäkt och får väldigt många att se det som mindre allvarligt än det är. Det är sant.

vetdu vad jag gör om jag ser en person med blodig skalle? Jag frågar hen om hen behöver hjälp med vård. Om en person säger till mig att sluta skämta om något gör jag det no questions asked, för jag tänker inte bara på mina egna behov.
bluesky - 29 jun 14 - 01:03
dare_me det går inte att jämföra våldtäktsskämt med att folk ska vara ok med "tjock" som ord eller hur man är. Våldtäktsskämt gör narr av en traumatisk upplevelse. En sak om man skämtar sinsemellan om det, mellan de som varit utsatta för det, men folk som kommer in och bara kläcker det för att vara käcka är så jävla fegt och respektlöst.
bluesky - 22 jun 14 - 19:56
aspiration: var i liknande sits... satt med ett par kompisar och tog ett par öl när de drog sådana skämt, min kompis sa emot och de ställde frågan ovan. Var med om en våldtäkt för drygt 2½ år sedan, känns fortfarande som igår många dagar.

Liksom inte bara ska jag behöva gå och tänka på det varje dag, utan man ska behöva läsa om människor som skrattar åt det man varit med om, och sen behöva försvara sig själv??

uk
aspiration - 19 jun 14 - 21:10
Efter att jag blivit våldtagen sökte jag #rape på instagram för att finna stöd hos andra som varit med om något liknande, precis som det finns #anorexiarecovery osv. Det slutade med att jag ville gräva min egen grav och hoppa i. Våldtäkter är aldrig roligt. Aldrig. Att få frågan hur är nog det allra värsta.. Som att de ska avgöra själva om det verkligen var hans eller mitt fel typ. Usch..
baraduvet - 19 jun 14 - 04:15
Man skämtar inte om våldtäkter för våldtäkter är ALDRIG roligt. Fatta
steelbird - 16 jun 14 - 20:00
I only sleep with the best !

Skriven av
bluesky
11 jun 14 - 23:52
(Har blivit läst 616 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord