Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

varför?!

Jag är så sjukt trött på skolan och vår rektor som inte kan sköta sitt jobb.

I flera månader har jag + två andra känt ett enormt obehag mot en klasskamrat som varken lyssnar eller respekterar ett nej.
Det hon har hållit på med kallas för sexuella trakasserier men ingenting görs åt problemet.
Jag har lidit av grova ångestattacker pga rädslan och den äckliga känslan jag känner varje dag på väg till skolan pga denna person.
När vi berättade för vår mentor sa hon: "Om hon hade varit kille hade hon blivit avstängd på en gång" och det fick mig att tappa hakan.
Vad fan är skillnaden, egentligen?
Hon har tafsat, smekt, stönat och sagt äckliga saker till oss i fleeeera månader och vi har klagat till rektorn och lärare, vi har sagt åt henne på skarpen att lägga av, jag har skrikit åt henne och varit sjukt nära på att slå in hennes ansikte. Hjälper det? Nej.
Varför är det såhär? Bara för att hon är tjej så försvaras hennes handlingar, och vi snackar om att vi strävar efter ett bättre samhälle? Bullshit.

(Kan passa på att tillägga att vi var vänner med henne i första ring (går andra nu) men hennes beteende började för ungefär sex månader sen).

Varför gömmer man undan problemen när det handlar om sådana här grejer?
Jag står fan inte ut med skolan, och det är den bästa jag någonsin gått i så jag kommer absolut inte sluta gå där.
Men med henne där så kommer jag nog bli en mördare och hamna på ungdomspsyk.
JAG STÅR INTE UT????
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
bluesky - 3 feb 14 - 00:01
anmäl. dokumentera och anmäl, det är nog det ända som kan hjälpa om lärare osv inte vill
Chidaper - 1 feb 14 - 15:06
plus att när vi säger åt henne (skriker, ryter osv) så tror hon att det är hon som är offret.
kan tillägga att jag går i en diagnosskola så hon har lite släng av adhd och annat även om hon inte vill erkänna det (jag har stött på liknande personer förut i andra skolor och de har adhd och annat men de har varit killar så då har problemen lösts skitsnabbt).
så kom fan inte å säg att jag inte försöker. men vad mer kan jag göra än att slå henne och bli avstängd själv? jag tvekar dock att polisanmäla för som sagt, hon tror att hon är offret och ingen annan har bollar nog.
Chidaper - 1 feb 14 - 15:01
Truddiedue: tror du inte jag försökt? tror du jag bara har gråtit över det? jag har skrikit åt henne, jag har knuffat henne (mer än att knuffa kan jag inte göra för vill inte riskera att bli avstängd), inte bara jag som har sagt till henne på skarpen utan också de andra två tjejerna och flera killar. men hon fattar helt enkelt inte för det ÄR något fel på henne, end of story.
Intermezzo - 31 jan 14 - 20:20
TruddieDue_: Är inte du en aning dömande nu? Att hävda att ingen i skolan bryr sig om vad som händer i elevernas liv är rentav absurt att säga. Dessutom, att du säger att är lönlöst att gå till rektorn gör mig riktigt arg. Det är rektorns skyldighet, vare sig vad du anser eller inte, att se till att skolan följer skollagen och läroplanen etc. Därför kan han/hon som skrivit inlägget gå till rektorn, för om rektorn inte ger en respons kan han/hon kontakta Skolverket, alternativt barnombudsmannen.

Så Chidaper - lyssna inte på det förgående sa, då denna personen har ingen aning om hur varken läroplanen eller skollagen lyder.
TruddieDue_ - 26 jan 14 - 01:41
tro inte att någon i skolan-jobb skiter i ett fan vad som händer i ditt liv
i ett idealt samhälle kanske man kunde gått till rektorn och fått hjälp men du
ser ju själv att det är lönlöst och så kommer det förbli om du inte tar hand om saken
i dina egna händer, sluta gråta till rektorn att fixa dina problem du är en stor flicka
-pojke nu så säg till denna idiot att inte komma nära dig om hon inte vill bli
rejält gul blå?
TruddieDue_ - 26 jan 14 - 01:39
men vad i helvete sånt här irreterar mig, och inte ens henne men dig.
skrik till eller något vafan? så fort hon närmar dig eller ska röra på dig ryt till
som en jävla häxa säg något RÖR MIG INTE FÖR I HELVETE. låt henne tro du är riktigt
störd i huvud så kommer hon nog inte bry sig om dig mer, är hon fortfarande jobbig
hoppa på apan och skyll det på försvar?

suck
Intermezzo - 25 jan 14 - 01:07
Hejsan!
Mitt tips till dig är att gå till rektorn igen och säga till honom/henne att du vill titta på deras likabehandlingsplan. De kan inte neka dig att göra det, du har all rätt att titta på det. Om de säger att de inte har någon, då ljuger de då Skolverket varje år kollar att alla skolor har detta och att den täcker deras krav. I denna står det hur skolan ska motarbeta mobbning och hur alla ska bli lika behandlade, oavsett kön, etnicitet, religion och etc.

Jag rekommenderar också starkt att du kollar detta dokument (http://www.skolverket.se/publikationer?id=2705). Tryck på "Rapporten i PDF format" så har du den alldeles gratis i din dator. Det är en läroplan för gymnasieskolan där det bland annat beskrivs att skolans mål är att varje elev ska respektera andra människors egenvärde samt integritet. (s. 11) Denna punkten kan du använda dig av väldigt mycket när du pratar med rektorn. Du kan helt enkelt säga: "Ni följer inte det som står i läroplanen och det är inte acceptabelt. Ni ska ha som mål att varje elev respekterar andra människors egenvärde och integritet, ta avstånd från att människor utsätts för förtryck och annan kränkande behandling. Det står även tydligt i läroplanen för gymnasieskolan att ni ska ha som mål att att varje elev ska leva sig in i och förstå andra människors situation. Det tycker jag kräver att ni också göra, men jag har inte känt av det överhuvudtaget. Om ni inte gör något åt situationen kan kontakta Skolverket."

Något i stil med det hade jag sagt, då blir dem helt enkelt tvungna att agera. Jag ber om ursäkt för eventuella stavfel, men som blivande lärare blir jag så fruktansvärt frustrerad när jag läser om hur skolorna beter sig! Skolan råkar inte möjligen vara en friskola?
MyBlackBird - 24 jan 14 - 22:57
Polisanmäl skolan och henne ... eller varna henne att en polisanmälning kommer om hon inte lägger av
Chidaper - 23 jan 14 - 18:05
Myblackbird:

Inte bara hon, vår rektor säger sådana saker också >.<
Ja, hon är bara på oss.
MyBlackBird - 23 jan 14 - 00:19
Märkligt. Hur kan en lärare säga så?!
Jag hade slagit ner någon om de hade hållit på så
Det är ju ingen skillnad om man är tjej eller kille, det är inte acceptabelt.
Är hon bara på er tre?

Skriven av
Chidaper
22 jan 14 - 23:31
(Har blivit läst 523 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord