Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Om ni valde....

Jag står inför ett val i livet som jag är osäker på hur jag ska göra.

Jag väljer mellan:
1) 8v språkkurs i Paris till våren
2) 1-3 mån surfkurs i Brisbane Austalien
3) 3-6 mån danskurs i New York

1 och 3 är CSN berättigade. 1) ger en skuld på ca 35k + ränta, 3) skuld på 65k för 3 månader
2. Kostar 20-39k, kost och logi ingår

1) Innebär att jag återvänder till vänner, men det kommer vara 3½ månad mellan jag kan se dem, och det är osäkert om de fortfarande finns där efteråt. Det gör det också lite jobbigt med jobb.

1 och 3 går att finansiera med bara lite eget sparat, 2 kräver att spara allt själv, men 2 är helt utan lån och jag slipper ränta, men jag måste spara mellan 2-5k/månaden i ett år.

Hjälp?
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
nattblick - 27 feb 14 - 02:25
Den här frågan känns ganska svår för mig att svara på, men jag skulle nog i alla fall välja dels det jag var mest intresserad av men jag skulle nog välja bort 2 tror jag, för att jag måste spara allt själv då, trots att det är utan lån och ränta. Det är i alla fall så jag känner nu. Jag skulle välja 1 eller 3, troligtvis 1.
bluesky - 21 dec 13 - 03:32
Har valt bort 1 pga annat, har fått ett jobb som ger mig bra förmåner, och kommer vara svåröverkommet att hitta något liknande med mina erfarenheter än så länge. Franska är tyvärr inte tillräckligt attraktivt på marknaden för att ta 8v csn lån för utomlandsstudier
BlackRain - 18 dec 13 - 17:26
1 skulle jag välja, en bra upplevelse och den gör dig attraktivare på arbetsmarknaden
om man ska tänka långsiktigt.

Angående din rädsla att du förlorar några av dina vänner om du är borta från dom ca 3 månader
är det verkligen så då låter det inte som äkta vänner och kanske inte är en så stor förlust.
bluesky - 16 dec 13 - 01:56
hhj: Jo, CSN måste man betala tillbaka. Lån-delen iaf. Fast jag ser de som skulle kräva CSN lån som en investering i mitt psykiska och fysiska välmående, som skulle ge mig erfarenheter som inte kan prissättas ;)

Har levt alldeles förmycket i rädsla av att spendera pengar och planera för en framtid som jag faktiskt inte vill ha! Det är inte i mig att leva ett liv där jag ständigt planerar för en "säker" framtid. Jag vill uppleva saker, och lån kommer jag ändå komma över. Varför inte lägga det på något som man får så mycket utav?

Nog att planera för framtiden, men man ska inte vara för fast i den. Och Sverige är rätt så jäkla trist, skulle verkligen kunna sätta mig i skuld för att slippa´t ;)
honheterjenny - 16 dec 13 - 01:48
Måste man inte betala tillbaka CSN? För du lär ju plugga en del i ditt liv så då får du ju betala tillbaka mycket för det med.
Tycker självklart att du ska följa hjärtat, men det är ändå viktigt att tänka igenom allt med. Lev livet men ha ändå en plan för framtiden liksom! Kram på dig
bluesky - 11 dec 13 - 22:26
Tack så mycket :)

Paris har strykts av listan pga livet. Har fått ett heltidsjobb (wiho!). Så det blir Australien eller New York, lutar mycket Australien, men kanske blir New York OCKSÅ :)
Maadelen3 - 11 dec 13 - 01:19
själv skulle jag, utan att tveka en enda sekund, välja Australien. Om inte det fanns så New York.

men gå på magkänslan. kör på det som känns mest rätt i hjärtat. du kan ju alltid ta något av de andra alternativen senare om du känner för det då! Vad du än väljer blir det nog superbra, och som tiggarflikkan sa - du verkar ha koll på ekonomi-delarna i vilket fall så tänk inte för mycket på den. följ din hjärt/magkänsla!
Tiggarflikkan - 8 dec 13 - 19:41
Tänk inte så mycket på det där med ekonomin, för det verkar som att du har koll på det oavsett vad du väljer. Tänk med hjärtat istället. :)
MagicLove - 8 dec 13 - 00:21
Sluta tänka med huvudet och lyssna på din instinkt, gör det som känns rätt.
Då brukar det bli ganska bra, ingen kan välja åt dig.
MyBlackBird - 7 dec 13 - 22:05
Det är en bra fråga, jag skulle tänkt. Vad vill jag göra helst?

Skriven av
bluesky
7 dec 13 - 21:17
(Har blivit läst 506 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord