Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Poesi för välgörenhet

Hej

Det är såhär att jag och tre vänner till mig har startat en välgörenhetsorganisation vid namn Lightcatchers. Och i samband med det planerar vi att ge ut en diktbok.

Vad vi gör är att försöka förgylla dagen och hjälpa barn och ungdomar med kroniska och dödliga sjukdomar samt cancer. Diktboken är menad att samla in pengar till just de personerna som behöver få hop och se att det finns någon där ute som bryr sig. Just nu samlar vi in pengar till en rullstol till en tjej vid namn Kitty som är från USA. Hon har en kronisk sjukdom som gör att hennes hjärna skickar ut smärtsignaler till hennes kropp hela tiden och kan på grund av det inte gå mer än två - tre meter. Men på grund av att hennes familj förlorat sin sjukförsäkring och att de är fem personer som lever på en lön har de inte råd. De har enbart råd med 3 av hennes 5 mediciner. Så vi vill köpa en rullstol för att underlätta hennes liv och göra så att hon kan lämna huset vilket hon inte gjort på över ett år.

Jag hoppas verkligen att ni vill hjälpa till med denna diktbok. Diktera vi söker måste passa in på ett visst tema. De ska handla om något personligt, om problem eller hop. En dikt om sommaren eller våren funkar uppenbarligen inte. Dikterna kommer även att översättas då vi planerar att ge ut en svensk version och en engelsk version. Ni som skickar in kommer självklart få läsa och godkänna översättningen av eran dikt innan boken publiceras.

Som sagt så hoppas jag ni vill hjälpa oss med denna diktbok. Maila till lightcatchers@outlook.com

Vi kommer också finnas på en hemsida så småningom, jag kommer lägga om länken på min profil när den hemsidan är startad.

MVH Lisa
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Bluesky94 - 18 sep 13 - 12:05
Oj, vad roligt och vad bra!
MyBlackBird - 21 aug 13 - 09:42
kay, jag ser vilka jag har så kan tar ni de ni vill ha/som passar .... jag mal till adressen ovan. sry för sent svar, i ternethaveri xD
LadyL - 15 aug 13 - 20:15
MyBlackBird: Det vi behöver hjälp med är just dikter, vi har just nu enbart fem stycken och behöver en hel del fler för att det ska bli en diktbok. Så om känner att du har någon som passar in på beskrivningen som finns i tredje stycket så skicka gärna in. :)
MyBlackBird - 15 aug 13 - 18:37
Så fint gjort av er ^^ Vad exakt ska man hjälpa till med? :)
MagicLove - 14 aug 13 - 02:34
Det är en väldigt fin tanke, hoppas det går bra för er! :)

Skriven av
LadyL
13 aug 13 - 11:04
(Har blivit läst 531 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord