Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Enklaste bloggportalen?

Hej,

jag funderar på att göra mig en ny blogg, men undrar vilken
bloggportal ni föredrar? Har just nu på blogg.se men tycker
den är svår när det kommer till designen, det är inte lätt
nånstans att typ ändra header osv. Har försökt lära mig
själv men nej haha. Gillar däremot allt annat med den bloggportalen.
Men har ni några tips på bloggportaler där det är enkelt att
själv ändra utseende och design? Utan att vara något proffs ;)
Vill ha ett enkelt och stilrent utseende men att det ska
vara lätt att ändra bild/header när man känner för det?
Vilken föredrar ni? Devote, nattstad osv? Let me know! :)

Taccckk
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
LadyL - 9 jul 13 - 21:57
Jag använder mig av weebly, visserligen ingen blogg utan mer av en hemsida men kan likaväl användas som en blogg. Det är verkligen jättesimpelt att använda.
Tiggarflikkan - 8 jul 13 - 13:58
Jag har bloggsida, som man kan säga är en variant av wordpress. Ganska lätt att göra sin egen design där - bara att ladda ner valfritt tema och redigera utifrån det. Nackdelen är att portalen kan ligga nere ganska ofta. Därutöver har jag provat blogspot, som även den är ganska lätt att göra som sin egen. Blogspot är lättare att lära sig (om man är någorlunda bra på engelska, fanns åtminstone ingen svensk version när jag använde den för några år sedan), medan bloggsida är lättare när man väl har lärt sig.
Deskriptiv - 8 jul 13 - 13:23
Jag har testat runt lite och kommit fram till följande:
* Devote har enkla möjligheter för att redigera bloggen om man inte kan något själv, det är bara rena inställningar, byte av header och bakgrundsbild ungefär, man kan även ändra storlek, typsnitt och färg på text. Nackdelarna är att alla bloggar ser likadana ut, där är mängder med reklam runt kanterna på bloggen och det minimerar bredden vilket gör att man inte kan lägga upp stora bilder.
* Blogg.se är mer avancerat redigerings-mässigt, men om man väl lärt sig några få, enkla saker så kan man lättare fixa till sin blogg som man vill ha den. Man kan dessutom betala någon en minimal peng för att designa åt en. Nackdelar är såklart att det är lite krångligare.
* Blogspot/Blogger är det jag fastnade för när jag ville ha minimalt med reklam, enkla möjligheter att få min blogg att se ut som jag vill och sådär. Enkelt verktyg för att designa bloggen och en trevlig sida. Nackdelen är att där inte finns något community som det finns hos devote och blogg.se, så det tar längre tid att sprida sin blogg till andra människor.

Det är de ställena jag har testat själv, så de andra vet jag inte om, men jag tvivlar på att Nattstad är ett alternativ om du vill ha en seriös blogg. Värt att kolla in verkar även vara Wordpress, som jag har hört har många bra teman att välja mellan!
MyBlackBird - 7 jul 13 - 19:32
enligt en kompis var nattstad lättare än blogg.se

Skriven av
hanochhon
7 jul 13 - 01:05
(Har blivit läst 486 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord