Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Varför skriver du?

Hej!

Jag håller på med mitt projektarbete i 3:an just nu som är att skriva en diktsamling och analysera kring mitt eget och andra ungdomars skrivande.
Det vore superbussigt om ni alla ville hjälpa mig att svara på en snabb fråga:

- Varför skriver Du?

Skriv gärna så utförsligt som möjligt, då det blir lättare för mig att förstå!
Tusen tack! :)


/Hanna
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
readmysoul - 23 maj 20 - 19:18
Jag är 32 år. Har skrivit dock sedan jag var 9 år.
Alltid av samma anledning: Att skriva mig ur sorg.
Alkoholisten tar till alkohol, narkomanen begraver sig i drogens värld..
...men för mig krävs bara papper, penna och några ord.
Tiggarflikkan - 4 mar 13 - 21:36
Det är som ett slags behov - ungefär som att äta, sova, kissa, bajsa och andas. För att jag måste, för att jag vill och framför allt för att jag mår så oändligt mycket bättre när jag gör det.
Mary - 4 mar 13 - 21:05
(Jag känner mig egentligen för gammal och gaggig för att svara på det här när du skrev "ungdomars", men jag skriver fortfarande av samma anledning som när jag var "ungdom", så du får ett svar, välj själv vad du vill göra med det.) Jag skriver för att lätta på trycket, när det är för många tankar/känslor i huvudet. Eller för att jag mår dåligt, känner mig kreativ eller bara vill skapa något jag själv kan tycka om, iaf lite grann. Men mest skriver jag för att jag älskar att läsa och då även, till en viss grad, skriva.
Dufwan - 28 feb 13 - 18:40
För att jag är uttråkad.
LovesLL - 28 feb 13 - 01:55
Jag skrev väl mest för att jag behövde ha något slags utlopp för min kreativitet och för vad jag kände. Jag antar att jag även, genom att publicera verk här, fick mitt bekräftelsebehov fyllt, vilket låter oerhört tragiskt, haha.
Safir - 27 feb 13 - 20:20
Jag skriver ofta för att det är en oförklarlig, harmlös och ganska oemotståndlig impuls att sätta orden i mitt huvud på papper. Även för att jag annars väldigt ofta glömmer bort vad som rör sig i mina tankar, så det kanske är därför impulsen tillkommit. Men för mig är det bara någonting naturligt, någonting nödvändigt. Ett sätt att bearbeta tankar och känslor, och att förmedla saker som får mig att känna. Jag skriver för att jag gillar det, och för att det jag skriver blir en del av mig som kan leva vidare efter att jag har dött. Jag skriver för att jag behöver det, av flera anledingar.

=)
Deskriptiv - 27 feb 13 - 18:16
Jag skriver ibland för att skriva av mig om det hänt något, ibland för att jag bara känner att jag får inspiration från något, och ibland för att jag måste skriva, typ i skolan. :)

Vet inte om det är en jättebra förklaring, men det är i stort sett bara av de 3 anledningarna jag skriver. :)

Hoppas ditt PA går bra! Jag kämpar också med mitt.

Skriven av
Bluesky94
27 feb 13 - 14:52
(Har blivit läst 426 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord