Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Särskrivning och felstavningar.

Är det bara jag som tycker det är bland det värsta som finns? Såklart i kombination med konstiga styckeindelningar eller inga styckeindelningar alls.

Någon som håller med mig om att det inte finns vardagliga problem i Sverige som är mycket större? (Jaja, arbetslöshet osv, men småproblem)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Deskriptiv - 10 feb 13 - 00:18
Jag förespråkar med nöje nya ord, men inte att gamla stavas fel/särskrivs. Jag läser alltid särskrivna ord som två ord, eftersom jag läser som jag skulle ha sagt det. Läser jag högt ur en text med särskrivning läser jag alltså jätte god och inte jättegod, om det inte står jättegod i ett ord, exempelvis.

Det finns ingen möjlighet att riskera språklig inavel när man inte dömer ut nya ord, utan bara tycker det är viktigt att man kan stava både de nya och de gamla orden rätt.
Deskriptiv - 9 feb 13 - 13:01
Gorgeous: Jag är till 100% säker på att det inte har med mig att göra, mer än att jag sen barnsben är uppfostrad med att läsa, skriva och prata mycket. Och allra helst på korrekt svenska. Alltid och förevigt kommer jag därför anstränga mig för att skriva så bra svenska som möjligt, med undantag för chatt-världen.
Jag pratar till och med ganska korrekt om jag behöver det, även om jag till vardags inte brukar göra det med mina kompisar.

Jag var osäker förr, men det hade fortfarande inget med det att göra. Jag har alltid valt bort dåligt skrivna texter, här på dikta, i tidningar, på bloggar. Jag läser inte en enda blogg med stavfel och särskrivningar, om de inte tar helt fantastiska bilder.
ProstheticHead - 4 feb 13 - 02:56
Gorgeous-thing: Det dar var ju ett fint satt att trycka till henne pa.
Det kanske var sa for dig, men det finns manga som inte tycker om att lasa texter som inte ar valskrivna. Det har inget att gora med osakerhet for de allra flesta.
svampar - 28 jan 13 - 09:20
Dessutom är nekande frågor ett bra sätt att överraska läsaren och få denne att haja till, och därefter börja tänka till.
svampar - 28 jan 13 - 09:17
Xuvetyn- anfall är bästa försvar. Jag har för mig att jag sagt precis samma sak till dig tidigare. Inlägget handlar just om att särskrivningar och felstavningar har ökat något kopiöst de senare åren, det är något som är viktigt att göra något åt. Istället för att klaga på små brister hos trådstartaren kan du istället delta i diskussionen och på ett trevligt och moget sätt visa din ståndpunkt.
Deskriptiv - 28 jan 13 - 08:50
Xuvetyn: Ja, okej, så mitt eget språk är inte helt korrekt enligt alla konstens regler. Men om du tänker på hur vissa här skriver, trots att det är en sida just för folk som skriver, så tycker jag inte att det går att klaga särskilt mycket.
Eftersom det här inte är skrivet till en uppsats eller någonting liknande alls, och inte heller särskilt formellt då det är ett forum vi är i, så tycker jag inte att den här texten ens bör vara för formell.

Mp3: Ja, jag har tänkt lite i samma banor. Fast både engelska och svenska.
JessicaKarlsson - 27 jan 13 - 23:13
ja. det är så sjukt irriterande!
Mp3 - 27 jan 13 - 03:04
Jag hatar det! Därför håller jag nu på att utbilda mig till svensklärare.
svampar - 26 jan 13 - 19:31
Håller med. Tack.

Skriven av
Deskriptiv
25 jan 13 - 10:49
(Har blivit läst 547 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord