Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Självmordstankar

Vad gör man när man verkligen behöver prata med någon, men inte kan prata med sin terapeut, läkare, familj eller vänner?

Alla vet att jag mår dåligt. Alla vet varför (bipolär). Alla vet att jag har självmordstankar, men ingen vet däremot hur starka de är. Om jag berättar för vårdkontakterna kommer det återigen att leda till inläggning mot min vilja. Familj och vänner skulle bara oroa sig och må dåligt.

Grejen är att jag faktiskt inte är orolig för mig själv. Det finns en annan röst där som kämpar för att leva och den är starkare nu än vad den har varit vid tidigare självmordsförsök.

Allt funkar rätt bra nu också: jag självskadar inte, jag jobbar heltid, dansar, rider, träffar vänner. Inte för att jag vill egentligen, utan för att jag vet att jag borde tycka om det. Att jag skulle må ännu sämre av att sluta. Bara maten som krånglar en del, men det vet alla om.

Jag har alltid mått sämre efter inläggningar. Spenderade en tredjedel av 2012 på BUP och det drog ner mig ännu mer i självdestruktiviteten. Samtidigt räddade det mitt liv. Nu är jag 18 och vuxenpsyk lär ju vara ännu sämre.

Just nu gör jag bedömningen att mitt liv inte är i fara, utan jag vill bara få bolla med någon om självmordstankarna. Samtidigt kan jag inte lova att de inte blir värre och att jag följer de då - därav risken att bli inlagd. Fångad i någon konstig återvändsgränd. Någon som har några idéer?
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
vikkiss - 25 jan 13 - 04:25
Du gör som du gör just nu.
Har du märkt att du berättat en del om dig själv bara i detta inlägg?
Detta bevisar att du borde prata med någon av oss,
utomstående, och som du inte hittills känner.
Vi som inte dömer dig helt enkelt.
saraarbast - 14 jan 13 - 20:41
Du kan gärna skriva till mig när du känner för det!
MyBlackBird - 13 jan 13 - 01:10
Att bara tänka på konsekvenser hjälper inte, man måste hitta det som får en att le igen ... Jag har inte haft självmordstankar ... men jag har mått dåligt. Jag hittade efter tag vad som fick mig att le igen ... PM om tankar, funderingar ... vad som helt enkelt ... om du vill eller känner för det :)

Skriven av
strong_heart
12 jan 13 - 23:14
(Har blivit läst 562 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord