Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Inspiration?

Jag tror jag har glömt hur man skriver.

Jag önskar att det var som på den tiden då orden bara rann ur fingrarna och ut på tangenterna och bildade dikter, noveller och annat intressant, men det går inte längre, är det för att jag glömt hur man gör? Kanske behöver jag inspiration?
Är det någon som har några tips på hur FAN man börjar skriva igen efter en längre tids uppehåll? Väldigt tacksam för minsta svar!
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Dufwan - 31 dec 12 - 01:51
http://destrucktion.tumblr.com/
Deskriptiv - 30 dec 12 - 21:15
När jag får totalstopp, men vill skriva och känner att jag vill få ur mig något, då läser jag en bok som har samma stil på berättandet jag vill ha eller som har någon liknande handling.

Kanske svårt att bara ta fram en bok ur bokhyllan för andra, jag har så mycket böcker att det känns rätt lätt, men annars finns ju alltid internet och bibliotek!

Sen är musik bra, eller lugn och ro och bara koncentration. Kanske ensam med tända ljus som enda ljuskälla, eller för all del inne på toaletten, där brukar jag sätta mig och bara tänka ibland!
SilverAndCold - 30 dec 12 - 13:44
Läs mycket, lyssna på musik som inspirerar och tvinga dig själv att skriva. Jag var i samma position för ett tag sedan, men det bästa man kan göra är att sätta sig ner och bara skriva. Även att man tycker att det blir jättedåligt och att man kanske bara får fram tre meningar på en timme så är det ju alltid något - skrivflowet kommer tillbaka så småningom. ;)
JennnyJ - 29 dec 12 - 13:20
vänta? nej, nej - jag vet hur det är när det bara tar stopp. när det går segt och man tvingar ur sig ord efter ord som man inte ens gillar. vet du var jag tror det är tecken på? att man har utvecklats - på ett eller ett annat sätt. och jag tror att du ska försöka skriva, skriva, skriva - prova olika historier, olika karaktärer, försök hitta din nya röst. jag har själv gått igenom det där och har väldigt svårt för att skriva sådant jag en gång brukade skriva. själv har det aldrig blivit så enkelt som det förut var att skriva, men det är en del av charmen för mig - någonting man måste lära sig att leva med. jag tror /inte/ du ska vänta, vill du att någonting ska ändras så måste du göra det själv - du kommer inte en dag bara vakna upp och kunna skriva igen. du måste jobba med det. lycka till, kram.
svampar - 29 dec 12 - 02:41
thisismee- Ja, det är jättelätt att skriva när man inte kan.
MyBlackBird - 29 dec 12 - 01:16
Tror också du ska vänta ut det ... men du vill skriva, men kommer inte på något. Beskriv den känslan i en dikt liknande text, en oneshot kanske.
svampar - 29 dec 12 - 01:09
Försök få in lite nytt i ditt liv. Bra som dåligt, spelar ingen roll. En major change. Tågluffa kanske, sälja allt du äger och hoppa på en båt. Eller bygg en fågelholk.
issakissa - 29 dec 12 - 00:54
Xuvetyn - Har väntat i två år! Men ja, det är väl kanske som du säger... Det är tråkigt dock, att vänta och att inte veta om någonsin kommer skriva något igen

Skriven av
issakissa
29 dec 12 - 00:43
(Har blivit läst 547 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord