Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Arv och miljö

Hur betydande roll har arv respektive miljö på hälsa, livsvillkor och psykoligisk utveckling tror ni? :) Motivera!
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
nattblick - 29 mar 14 - 21:14
Gillar dina frågor!

Jag tror absolut att arvet spelar roll. Däremot tror jag att miljön har den största betydelsen för hälsa, livsvillkor och psykologisk utveckling. För även om arvet har betydelse, vi föds med olika gener, så kan vi påverka om något kommer utvecklas eller inte eller om något får en negativ eller positiv riktning, beroende på vad vi gör med arvet och hur vi själva och andra hjälper till att forma vår miljö.

Det finns absolut ett samspel men miljön väger över (det är vad jag tror) och min åsikt om det är väldigt fast. Jag vägrar tro att vi är "slavar under våra gener" eller vad man ska säga. Det låter väldigt negativt, men jag tror bara inte att man ska ha en övertro på hur gener påverkar oss.

Det är vad jag tycker i alla fall.
svampar - 21 dec 12 - 15:28
Tja. Miljön har ju på ett sätt påverkat arvet, så enligt mig är miljön viktigast och arvet kommer i andra hand. Båda samspelar.
Jakktar - 20 dec 12 - 17:19
Om du vill ha siffror har jag hört 50-50. Det var från någon dokumentär om tvillingar där den ena blivit bortadopterad till jättelångt bort.
glasbit - 19 dec 12 - 22:29
hajsonen sa det mycket väl.

Skriven av
rebecc
18 dec 12 - 03:29
(Har blivit läst 437 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord