Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Blir riktigt ledsen...

när man läser om sådant här: http://www.aftonbladet.se/wendela/article15550703. ab

En man blir misshandlad av sin fru i flera år, försöker söka hjälp men blir inte trodd. Usch, fyfan.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
nattblick - 29 mar 14 - 21:22
Så hemskt :( Vill bara gråta när jag läser sånt.
svampar - 7 okt 12 - 15:02
Thisismee- dummaste jag har hört i hela mitt liv. Finns så sjukt många tjejer som slåss bra, även många killar som har muskulaturen som en mask. Varför skulle en tjej inte kunna slå en man? På grund av att kvinnor är svagare, eller har en annan mentalitet? Båda kanske? Hur som helst är det helt fel, både tjejer och killar slåss. Face it.

Tycker det här är så synd, det händer ju faktiskt att män blir behandlade såhär, eller t.ex blir sexuellt trakasserade på jobbet/fritiden utan att man tror dem. För det första ses män som starkare och får ingen sympati, eftersom mannen då är en fjolla som blir slagen av en tjej, och sedan väljer man att inte tro det, eftersom tjejer är så fega/svaga/whatever.
bluesky - 6 okt 12 - 01:43
thisismee: kvinnor är kapabla att slå också, och alla män är inte kapabla att utöva våld och makt i ett förhållande bara för att de har en kuk som dinglar mellan benen. Jag har varit i tillräckligt många slagsmål för att veta att tjejer kan slå bra de med.
bluesky - 6 okt 12 - 00:33
intermezzo: nog pratar vi mycket om att det händer kvinnor, men vi alla accepterar att det händer kvinnor. Debatten om misshandel av kvinnor inom äktenskap handlar inte om att man inte tror på att kvinnan har blivit misshandlad, utan att hon har provocerat fram det, eller är på något sätt medskyldig till det i och med att hon inte lämnat mannen, och så vidare. När det kommer till misshandel av män inom äktenskap så finns det alldeles för många som inte tror på att det sker, och ännu mindre resurser för männen, och inget skyddsnät för dem att falla tillbaka på.

Bara för att lite av fokusen hamnar på männen i den här frågan betyder det inte att vi tar bort ifrån kvinnorna. Skulle en kvinna inte bli trodd på det här viset skulle rubrikerna bli större, det tror jag helt och hållet på, och då är jag ändå feminist som tycker att kvinnor ofta är bortsedda och fel representerade i media, osv. Som feminist måste man inse att det inte bara är kvinnornas krig som ska slåss, utan det är jämlikhet för alla. Jag kan inte kämpa för en kvinnas rättigheter i samhället om jag blundar och inte slåss för männens rättighet till ett skyddsnät. För när vi inser att mannen också kan vara ett offer kan vi också börja ta flera andra steg framåt. Mycket av det ojämställda bygger på att männen är matcho/förövaren och kvinnan är mjäkig/offer, erkänner man att detta inte är exklusivt för ett kön så kommer man närmare ett jämställt samhälle.
Intermezzo - 5 okt 12 - 20:31
Varför blir det så uppmärksammat när en man går igenom det, men inte när en kvinna går igenom något sånt?
bluesky - 5 okt 12 - 13:37
absint: två av mina inlägg är deppiga, inte alla.

rebecc: ja, precis. Tycker det är bra att det här börjar få uppmärksamhet.
LisaHoglund - 5 okt 12 - 02:20
Såg också det. Hemskt :(
rebecc - 5 okt 12 - 01:24
Sinnes! Då vet vi att det finns något att kämpa för :)
martobicat - 5 okt 12 - 00:01
Där ser man. Det finns tydligen risker med att gifta sig.

Skriven av
bluesky
4 okt 12 - 23:04
(Har blivit läst 559 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord