Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Samskrivning av poesi: spoken word

Välkommen till samskrivnings-workshop på Lava! (http://kulturhuset.stockholm.se/Lava/)

Vad: Samskrivning av poesi
Vart: Lava (Sergels torg 5, Stockholm)
Datum: 20 augusti
Tid: 18-21
Målgrupp: 16-25 år
Kontakt: oscarfredhage@gmail.com

Samskrivning är att skriva i samarbete; ett gemensamt författande av en text, i det här fallet poesi, i realtid. Tjänster som PiratePad och Google Docs har gjort det möjligt att skapa och redigera dokument tillsammans och samtidigt, med resultat utanför det som vi kan uppnå individuellt. Det är en möjlighet att uppnå något nytt ihop med en grupp, men också att utvecklas i sitt egna skrivande.

Detta första tillfälle, av hittills 3 planerade, kommer vi att börja med en kort genomgång och övning av hur samskrivning går till mer praktiskt, och därefter fokusera på kvällens huvuduppgift: spoken word. Vi kommer tillsammans att introducera oss för genren, varpå vi genom samskrivning skapar gemensamma texter. Kvällen avslutas med uppläsning och ett utforskande av hur olika sätt att presentera texten påverkar tolkning.

Observera att för att delta behöver man en dator, och ett begränsat antal kommer finnas att låna. Det är alltså inget tvång, men för att alla ska kunna delta är det positivt om så många som möjligt kan ta med sig en egen.

Vill du komma? Det är fritt att bara dyka upp, men sätt dig gärna som attending på vårat facebookevent också (https://www.facebook.com/events/429094530466888/) . Då blir det lättare för mig/oss att planera.

Hoppas vi ses där!

MVH
//Oscar Fredhage

(Har du frågor? Lämna en kommentar, eller skicka ett mail till oscarfredhage@gmail.com, så får du svar så snart som möjligt)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Espoir - 22 jul 12 - 12:00
Får man betalt? :)

Skriven av
OscarFredhage
21 jul 12 - 18:05
(Har blivit läst 386 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord