Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

spetsa ögonen! (smärta i buken)

Har känt ett litet tryck typ i buken i några dar, speciellt när jag satt mig ner eller kissat. Men smärtan jag fick igår är det VÄRSTA jag någonsin känt. Jag kissade och hann knappt resa mig upp från toastolen innan värken kom smygandes, och sedan var den extrem på ett klick. Var tvungen att lägga mig ner på golvet och trodde den skulle försvinna, men den var kvar. Reste mig upp och kroppen förberedde sig på att tuppa av (för att det gjorde så ont), började kallsvettas, synen blev dålig, fick lock, och allt bara snurrade. Tog mig ner och la mig på soffan i alla fall, och då försvann de svimfärdiga. Men smärtan i magen var kvar.

Alltså det var inget vanligt magont eller illamående utan genomträngande smärta, som kramp, och det bara strålade neråt så jag varken kunde röra mig eller ens öppna munnen för att prata. Det var som håll fast en miljard gånger värre. nedanför naveln och på sidorna, och varade i ungefär en timme, fick systematiskt resa mig lite och räta mer och mer på ryggen, tillslut försvann det, men smärtan fanns fortfarande kvar om jag tryckte på magen liksom eller spände mig det minsta...

Så var jag hängig hela kvällen sen fast jag åt och drack hela tiden och nu är jag jättekrasslig i halsen. Vad kan de vaarrra????? blindtarmen? allergi? Har inte känt någonting sen dess, inte ens det lilla tryck jag haft tidigare när jag satt mig och så. Vill verkligen inte uppleva det igen...

Ps. jag är oskuld!
ps 2. Jag misstänker även att jag är allergisk mot skaldjur, för att jag haft nässelutslag till och från i fyra år, och det är det enda jag börjat äta som jag inte ätit tidigare. Men det kan väl inte ha något samband med den smärtan, eftersom jag då borde reagerat tidigare?
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
nattblick - 29 mar 14 - 21:16
Det lättaste är att ringa sjukvårdsupplysningen! Tror inte det är något allvarligt, men det är ju alltid bäst att vara på den säkra sidan? Känner du dig väldigt orolig bör du göra det tycker jag.
rebecc - 14 jun 12 - 20:01
aliceantecknar:

Nä, det stämmer inte in på datumen. Och det var inte "sådan" smärta :P Hur den nu än känns, men det var annorlunda
saraarbast - 10 jun 12 - 02:35
Herregud, hade jag fått sådär hade jag ringt efter hjälp, du är verkligen uthållig! Har ingen aning om vad det kan vara, men hoppas verkligen det blir bättre och att du inte behöver få sådär ont igen ...
rebecc - 9 jun 12 - 18:04
xuvetyn: Ja jag har inte haft några symtom alls sen i förrgår, förutom att jag blivit förkyld då.. Vet ju inte om det har med det att göra dock.
rebecc - 9 jun 12 - 15:24
Bluesky: Hm, kanske det.. Ska läsa mer om det :)

Jag hade ont i iprincip hela buken, mest i mitten och sen strålade de ut på sidorna, speciellt om jag rörde mig. Om jag rörde kroppen lite åt höger gjorde det ont där (mer än vad det gjorde innan) och tvärtom :/
bluesky - 9 jun 12 - 07:03
rebecc: hmm, okej. Kanske var en cysta på äggstocken som gick sönder? Det gör SKITONT. Eller en cysta (vattenfylld blåsa) som inte är spräckt ännu. Fick sådana regelbundet för ett tag sedan, och ibland gjorde de så jävla ont att jag inte ens kunde tänka. Ofarliga för det mesta...

Något med tarmen, förutom blindtarmen, kan också vara möjligt. Hade du ont på ena eller båda sidorna?
rebecc - 9 jun 12 - 06:07
Xuvetyn: vad rör det sig om?
rebecc - 9 jun 12 - 06:06
Bluesky: Fast har svårt att tro att jag kan gå runt med en brusten blindtarm i 30 timmar utan några som helst symtom :p
Tror som sagt inte att det är gallsten, det ska ju stråla upp i ryggen, och är precis under högra revbenet. Alltså för högt upp.

Jag har läst igenom i princip alla problem man kan få med magen och vissa saker stämmer in, men inte nått som får mig att känna: ja det är det!

Jag ringde sjukvårdsupplysningen och dem kunde inte veta exakt vad det var, men sa att jag skulle gå till läkaren om det händer igen.

Kan inte bara släppa det. Var verkligen en sjuklig smärta, som jag inte ens kan återskapa i mitt minne för den var så extrem :p De jag känner igen mig mest i från vad folk skriver, är av gravida :p och det är ju inte möjligt..
bluesky - 9 jun 12 - 05:20
Ring sjukvårdsupplysningen istället (1177). Om det är blindtarmen så är det ett tecken på att blindtarmen brustit om det inte gör ont längre.

Men som andra säger så kan det vara gallsten, låter lite mer troligt eftersom det var i samband med att du var på toa.

Men ring sjukvårdsupplysningen nu under helgen. Vårdcentraler brukar inte ha telefontid under helger.
rebecc - 9 jun 12 - 02:09
Tack allihopa!
Jag ska till min husläkare i samband med skaldjursallergin också men jag får troligtvis inte tid förrän om några veckor.
Det hade varit skönt om det var gallsten, för då vet jag åtminstone vad det är, men jag är osäker på om det är det. Vissa symtom stämmer in, men det verkar vara mer för äldre och jag kände ingen som helst smärta under höger sida av revbenet, och inget som strålade upp i axlar och rygg (som det tydligen ska göra då). Mitt strålade ner..
martobicat - 9 jun 12 - 01:31
Gallsten.. är det första jag tänker på.. men kolla upp det..
så det inte är något allvarligt.. dina kvinnliga organ eller
nåt..
Ta hand om dig rebecc.
ProstheticHead - 9 jun 12 - 01:31
Menade att Jakktar sade gallsten.
ProstheticHead - 9 jun 12 - 01:30
Jag tror inte att det ar blindtarmen (prova att trycka lite pa hoger sida av magen och se om det gor ont). Kan ju ocksa vara allergi eller gallsten, som martobicat sager. Men ga till doktorn sa fort som mojligt, aven om du inte kanner smartan igen. Better safe than sorry.
Krya pa dig!
Jakktar - 9 jun 12 - 01:19
gallsten? no idea. ta hand om dig!
martobicat - 9 jun 12 - 01:19
Jag tycker du ska kontakta en läkare, rebecc.

Skriven av
rebecc
9 jun 12 - 01:05
(Har blivit läst 442 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord