Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Svenskar är mesiga.

Nu är jag jättetrött och har feber, så tänker inte sitta och formulera världens längsta krönika nu. Ni kan tacka mig för det.
Bara direkt på sådär:

Jag tror att rasister, eller åtminstone dessa små "minirasister" egentligen inte ogillar invandrare. Med invandrare menar jag alltså inte någon från våra grannländer, om han/hon inte skulle råka ha asiatiskt ursprung. Problemet ligger i vår relation till vårt land. I de flesta länder, jag skulle nog våga säga nästan alla, firar man sin nationaldag ordentligt. Parader och fester och allt möjligt. Här i Sverige sitter alla hemma framför soffan, och skulle någon vara ute på gatan och röja blir man tillsagd av polisen.
Det är just det som är problemet. Inte nödvändigtvis hur vi firar vår nationaldag, det är ju trots allt svenskt och ett svenskt sätt att fira, men vår stolthet. Säger man till en amerikan att hans land är skit åker man på stryk, säger man det till en svenne får man svaret "ja vi har väl lite problem med det här och det där..."
I vissa skolor får man inte sjunga nationalsången längre. Går man på en fotbollsmatch hör man "mummelmummel..JA JAAG VILL LEVA JAG VILL DÖÖ I NORDEN!!X2...mummel.."
Vi får alltså inte vara stolta över vårt land, nej för det anses stötande. Det där där rasismen kommer in. Hela det här är på grund av att vi svenskar inte ska vara märkvärdiga, så kommer det en mexikan, ja då får vi sluta sjunga. Man vet ju aldrig, han kanske saknar sitt hemland.
Och det värsta är att vi inte ens kan skylla på invandrarna, trots att det är de som är problemet. För det är egentligen inte alls de som är problemet. Det är vi. Vi är så fjolliga att vi inte ens frågar "tar ni illa upp?". Nej, vi antar bara att det är så.
Skulle man fråga en invandrare, antagligen vem som helst, skulle hon/han inte tycka att det är stötande att vi sjunger nationalsången. När vi är utomlands, i alla fall de flesta av oss skulle jag tro, har inga problem med att delta i andra länders firande på semestern. fast det kanske bara är för att vi är svenskar.

Nu kanske ni sitter hemma helt patriotiska och tänker "nehejdu vi svenskar vi är då inte mesiga!"
Då har du fel. Kanske inte varenda individ, men som grupp. Annars tror jag nog att vi skulle fira vår nationaldag lite flashigare, eller sjunga nationalsången i skolan, till exempel.
Men du är nog jättepatriotisk ändå som tänkte läxa upp en tonåring på en diktsida.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Agony - 13 maj 12 - 17:12
Så stört jävla sant!
martobicat - 19 apr 12 - 01:38
Inte utomlands iallafall.. http://www.youtube.com/watch?v=dqQMinj_A1U
martobicat - 17 apr 12 - 04:40
http://www.youtube.com/watch?v=tbpm3T8Ph1s
svampar - 14 apr 12 - 00:24
Det här inlägget handlade egentligen inte om intellekt eller anpassat språk... ni får gärna fortsätta fortsätta i meddelanden, trots att det är svårt när man är två mot två. Ett alternativ är väl att ni startar en egen tjafstråd...
Missförstå mig inte, det är otroligt underhållande att läsa.
bluesky - 14 apr 12 - 00:15
Hajsonen: och det är inte det som menas med det.... Det handlar om att förstå något så bra att man kan omvända det i enklare termer, egna ord, osv osv. Inte att man ska stanna på den nivån :S
bluesky - 13 apr 12 - 23:06
Hajsonen: tråkig syn du har på barn. Barn är jävligt smarta, de har en förmåga att ta till sig ny kunskap som sakta försvinner med åldern. Tänk dig allt nytt ett barn ser konstant, och ändå lära sig så snabbt... Makalöst
Dufwan - 13 apr 12 - 22:25
Barn förstår inte ens ironi och sarkasm förrän runt 11- 12 års åldern. Lol. Idiotiska ungar.
rebecc - 13 apr 12 - 22:10
hajsonen: du kan förklara så han/hon förstår. det är jävligt enkelt egentligen.. barn är ganska smarta. deras tankar förvirras aldrig av hjärnans förnuft :)
bluesky - 13 apr 12 - 22:00
Hajsonen: kan du det, kan du förklara det, du måste bara använda andra ord. Albert Einstein skulle hålla med mig, för det var han som sa det, och han hade ju inget enkelt att förklara :P
bluesky - 13 apr 12 - 21:37
Thisismee: jepp. Jag spelar på vad folk har sagt tidigare i tråden. Jag står fast vid "kan man inte förklara det för en 6 åring, kan man det inte"
rebecc - 13 apr 12 - 20:29
hajsonen: Gick stylist, men nu går jag humanistiska inriktning kultur.
martobicat - 13 apr 12 - 19:28
rebecc: Han har väl rätt att uttrycka sig som han vill..
Dettta är INTE programmet DEBATT.. Detta är DIKTA.SE..

Samtidigt vill jag berömma dig för ditt skarpa intellekt..
som du trots allt ändå också har..
rebecc - 13 apr 12 - 19:06
Såhär är det. Det var jag som som skrev till honom och bad honom att anpassa sig efter sin publik. Det var bara en plötsligt ingivelse som uppstod då ungefär 9/10 ord av hans var obekanta för min del (bortsett från att jag tycker språket överlag är otroligt chargerat). Jag skrev åtskilliga gånger att jag beundrar det, men att det som sagt är för mycket.

Personangrepp eller ej, men av vuxna högutbildade människor har jag alltid blivit bildad till att betrakta mina åskådare och få deras intellekt att spela med, oavsett nivå. Uppmanar någon mig att förklara vad jag skriver så gör jag det obestridligt. Annars har det ju skett utebliven framgång av allt jag vill få sagt, jag har varken kommit fram eller ut med mitt budskap, vilket borde vara den största fruktan för den som skriver?

Så, när xuvetyn nu inte stod i relation till detta, reagerade jag. När han sedan inte kan lirka sig ur situationen, utan att stöta sönder mina språkkunskaper och mitt intellekt, utan mena att det är krympt, jag som annars blir ombedd av mina föräldrar att sänka min förmåga i skolan för att överensstämma med ledet, jag som försöker vänja mig vid ständiga beröm, då förstår jag verkligen vilken våglängd han handlar på. Note: Jag vet vem jag är, han vet det inte, och att inte kunna ta kritik över sitt eget språk utan att ta genvägen in till en annans är.. Ja.

Det fulaste är att ni sätter honom i skydd. För det första klarar han sig själv. För det andra hade det inte hållit inom något arbetsområde alls, varken hans agerande eller ert försvar. Likt förbannat fungerar det på den här sidan. För det gör det alltid .
bluesky - 13 apr 12 - 17:36
Aoura: okej. Då förstår jag. Ja, jag hade glömt bort att jag skrivit det (är i lite av en dimma ibland så jag glömmer sådant lätt :P)

Thisismee: skrivet på en 8-12 årings nivå (lol): i usa firar man helgdagar genom att spendera, företag utnyttjar konsumenter till att köpa mer och mer, och gör varje helgdag till en tid att spendera massvis med pengar. Spendring blir ett krav för att fira. Det är alltså inte kulturen som gör att de spenderar, utan mer lockelsen att ha mera och ha allt som man kan ha.
enDiktAre - 13 apr 12 - 14:12
Har inte läst alla kommentarer än men undrar om ni verkligen
är seriösa?

Jag går på den islamiska skolan i Göteborg. Vi kallar den för
en svensk skolan med islamisk profil. Gissa vad vi brukar sjunga
på skolavslutningen?
bluesky - 13 apr 12 - 14:08
Aoura: DET är personangrepp? Kritik är plötsligt personangrepp.

Hajsonen: har jag inte skrivit
Dufwan - 13 apr 12 - 13:12
////////////////////////////////////////////
Glömde mitt force- field. Tänker dock inte dubbeläga mig själv.
//////////////////////////////////////////
Dufwan - 13 apr 12 - 13:05
Hajsonen är avis bara för att han inte är extremt sorglig och pretto. In på "diktarträff"- tråden istället och ge mig uppmärksamhet.
bluesky - 13 apr 12 - 12:35
Aoura: har inga som helst problem med hur x skriver, det är x attityd som är problemet, och hur han jämför rebeccs språkliga nivå med en 8 årings. Har inte gått till personangrepp, kan du peka ut var för det enda jag gjort är att förklara mig själv mot hans påståenden om mig och andra. Har aldrig sagt till honom att han ska skriva på annat vis, men han borde nog bli van av att få förstår det han vill förmedla, inte bara för hans språk, utan också hans ovilja att vidare utveckla sig, och när man anser att informationen man gett är knappert, och inte förklarar... Ja då är man dum på något vis.

Så det har inte med språket att göra, det enda jag sagt är att det ser pretto ut. Jag anser själv att jag skriver på högre nivå än en 12 åring dock. Jag ligger på en normal nivå för min ålder.

Med tanke på att du inte valt att påpeka det x har gjort behöver du inte "välja sida". Det hintar på var du ligger
bluesky - 13 apr 12 - 07:47
Martobicat: snäll är man när folk förtjänat det
Rebecc: frestad av att ta samma väg, men det är personer som han som är roliga att prata med just för att de anser sig så bra, och andra skit
martobicat - 13 apr 12 - 02:07
Nu ska vi vara snälla mot varandra..Diplomaten Dufwan försökte iallafall
stoppa det hela med lite humor..
rebecc - 13 apr 12 - 01:57
Dufwan: Hahahaha tung du är!

Bluesky: Håller verkligen med dig. Men han är extremt sorlig och inte värd min tid. =)
bluesky - 13 apr 12 - 01:09
Dufwan: inlägg av mig blir perautomatik coola ;)

X: det roliga är att jag aldrig kallat mig intellektuell, jag är bara medveten att jag inte är dum och besitter en någolunda bra kunskap i debatter. Nu förtiden är de halvhjärtade. Men det är gulligt att du tror så mycket om mig baserat på så lite. Det är alltid kul när folk bryr sig så mycket om en.

Du behöver nog en nallebjörn att krama om. Du bryr dig alldeles för mycket om att vara unik och inte falla för grupptrycket kallat vardagligt språk. Sött.

Jag kan ge dig ett tips: den som oprovocerat hackar på andra är någon jag inte respekterar.på något vis. Du ger dig på rebecc, du ger dig på mig. Så av mig får du tillbaka. Jag kan lova dig att ingen av de jag försvarat nu eller liknande är någon jag har en särskilt bra relation med. Men din attityd är hemsk, enligt mig. Det är därför jag fortsätter kommentera. Jag skiter fullständigt i hur smart eller dum jag är eller framstår här. Att vara en någorlunda bra person kommer först.

Hatar attityder som din. Kryper i skinnet på mig (märk: attityd, inte "du")
Dufwan - 13 apr 12 - 00:45
___________________________________

Alla som postar töntiga inlägg över den här linjen är läderklädda Hitlerlovers. Och har feta morsor.
bluesky - 13 apr 12 - 00:38
X: öh. Hahahaha. Du är ju bara rolig. Desperat? Lura dig inte genom att tro att din åsikt om mig spelar någon roll. Allt jag skriver här för att det är kul, inte för att bevisa något. Jag fick mvg i nästan alla ämnen pga min vältalighet, och debattkunskaper. Jag litar på människor som varit runt mig i över tre år nästan dagligen över någon som efter två dagar redan bestämt sig vilken kunskapsnivå jag ligger på.

Suck. Bara för man förklarar sig så betyder det plötsligt att man bryr sig om vad andra tycker?
svampar - 12 apr 12 - 23:13
det heter väl ändå ju...desto? orsak...verkan?
Eller har det helt enkelt ändrats i vardagligt språk?
bluesky - 12 apr 12 - 21:52
X: krossade mig? Med tanke på att du inte hade några argument och faktiskt inte debatterade så nej, det är din åsikt, men jag delar den inte alls. Och jag debatterar inte i denna tråden, så du får ta att ursäkta att jag inte köper ditt bullshit för att du klär in det i fina ord.

Och 1, 2 och 4 är missuppfattningar, eller du som beskrivit mig åsikter jag faktiskt inte har pga dessa missuppfattningar (med ditt ordföråd borde mitt vara barnleken att förstå)

Svampar: det skulle vara kul! :) jag debatterar sällan irl dock, gör det mest med mina närmsta kompisar så det är nog inget ni kommer få se hehe
martobicat - 12 apr 12 - 20:10
Dufwan: Lysande ;)
Dufwan - 12 apr 12 - 20:05
Jag fixar dricka.
rebecc - 12 apr 12 - 20:02
svampar: Jag vet hur det ser ut och att det är så, det har du rätt i, men det betyder inte att jag inte har ett val angående hur vida jag ska falla innanför dem ramarna eller inte. Det har jag. Jag behöver inte vara den.
martobicat - 12 apr 12 - 19:58
svampar: Absolut :) Så många som möjligt.. hade faktiskt varit trevligt..
men vi får nog träffas någon annanstans.. pub.. konferenssal..
För det blir nog för trångt med alla i min lilla lägenhet..
svampar - 12 apr 12 - 19:51
Jag vill får med bluesky och xuvetyn också, och se dem argumentera "på riktigt"
martobicat - 12 apr 12 - 19:49
svampar: Hemma hos mig, få med dig rebecc med :)
svampar - 12 apr 12 - 19:41
Jag skulle förresten vilja ha en diktaträff
svampar - 12 apr 12 - 19:35
Rebecc- mitt munväder? Det har jag inte hört sedan gammelfarmor dog.
Ja, i min skola (och många fler), får man inte sjunga nationalsången. Man blev utkastad. Jag går inte där längre, men känner folk som gör.

Du kan vägra inse hur det ser ut i sverige. Rasister hatar inte alltid invandrare, de hatar fenomenet. De hatar att vi inte kan uttrycka oss som vi vill, och de skyller på invandrarna, när det egentligen är vi som är problemet.
Så fort man inser det, finns det längre inte något problem.
rebecc - 12 apr 12 - 18:52
Xuvetyn: Du är pinsam. Du borde veta att det är en viktig principsak, att kunna reglera sig. För normen är ditt uttryckssätt grundligt överarbetat - stora lovord för det som sagt, men jag vill hävda att man ska skriva så läsaren reagerar på vad man säger, inte på hur man säger det.

Bluesky: Tack fina du, du fattar!

Svampar: Ja, det är svenskarnas fel. Men ditt munväder om att man t.ex inte "får" sjunga nationalsången och att det borde göras mer överensstämmer inte med mina intryck, jag har sjungit nationalsången varje år sedan jag gick i lekis. Vart ifrån kommer du?

Tycker att ni som uttrycker missnöje kan ta en titt på er själva istället och börja omskapa där. Ni säger hur mesiga vi är och ja, vi blir ju verkligen inte bättre av sådana som ni som släpar er själva i den smutsen och tillämpar oss som ett dåligt exempel, när ni i själva verket kan distansera er från den stämpeln och bryta mönster. Jag har gjort det. Jag gör inte min enda tillgång till mitt enda hinder. Det är ni själva som väljer vad ni vill vara en del av. Om ni vill göra skillnad eller åka på samma tåg. Jag förvägrar att vara den sista, resten är upp till er.
MimmiKitmiri - 12 apr 12 - 18:02
Bitches, please. I got this.
*random*
bluesky - 12 apr 12 - 17:51
X: trevligt att du måste håna någon för att känna dig bättre om dig själv. Om du nu använde det språket vid 16/18 är det underbart, men majoriteten av ungdomar har inte den språkliga kunskapen som man bör besitta för att läsa igenom det du skrivit (som har massa fina ord men ofta grammatiska fel), och förstå det.

Är det 2 på natten och inte en lärobok jag läser så skiter jag i sådant språk. För mig ser det pretentöst ut, och gör mig bara allmänt irriterad. Och av din reaktion så inser jag att du redan är jävligt pretto.
Dufwan - 12 apr 12 - 17:28
För mig är Tenenbaum bara en läskig tant i Bioshock. Det, och en skapligt intressant film.
Dufwan - 12 apr 12 - 17:22
Hajsonen: Ska vi ha Hello Kitty- party någon gång? Det finns Hello Kitty- läsk att grogga på.
Safir - 12 apr 12 - 17:18
Håller helt med, och utöver det, svenskar är tråkiga och asociala. Har några exempel på det, men det bästa är nog ett scenario som är självupplevt: Jag skulle åka tåg - själv - och satte mig i en relativt tom vagn. En stund in på resan upptäckte jag ett mönster i personernas placering; ingen på samma stolsrad och minst en tom rad mellan den närmaste personen. Ingen sa något. (Tråkigt nog följde även jag det mönstret, omedvetet..)

Jag är definitivt inte patriot, men däremot svensk - även sett till personlighet. Jag ser inte det speciella med en nationaldag, och jag gillar inte vår nationalsång. Och jag är osäker på hur folk reagerar på vissa saker jag gör, men har inga problem med att andra gör samma sak.
Dufwan - 12 apr 12 - 17:12
Trodde först att Xuvetyn snackade skit om Hello Kitty- Kitty, innan jag kom på att hej, han kanske snackar om deckar- Kitty. Och så blev plötsligt allting bra igen.
svampar - 12 apr 12 - 15:35
bluesky- ja, och det är ju det hela inlägget handlar om. Det är egentligen inte invandrarna man ogillar, utan effekten, och därför behövs det göras något åt det. T.ex låta barnen faktiskt få sjunga nationalsången i skolan. Massa smågrejjer som man stör sig på.
rebecc- Nej, det är inte alls vad jag menar. Jag menar att vi inte tar plats, och absolut, som jag redan sagt, ligger det i vår svenska tradition. Problemet är att många stör sig på det, på alla småsaker och även dessa stora saker, och skyller det direkt på invandrarna. Fast det är ju förstås fel, eftersom det är vi svenskar som är problemet.
rebecc - 12 apr 12 - 15:31
Svampar: du kan ju inte mena att vi är mesiga och icke stolta för att vi inte har parader och allt vad det är på "stora" dagar. Det ligger inte i vår tradition och har inget med mesighet att göra, vi firar på andra sätt och där jag befunnit mig har det alltid varit stora firanden.

Xuvetyn: det tänker jag inte göra. Det är din uppgift att få läsarens förståelse att spela med.
Dufwan - 12 apr 12 - 15:27
Hajsonen: Som mig?!?!
Dufwan - 12 apr 12 - 14:56
Jag hatar traditioner, det är så jävla jobbigt. Jag hatar faktiskt det mesta. Och jag är galet o- mesig.
Kom och röj på gatan då, jag bor i Motala, vi fixar en parad på lördag.
bluesky - 12 apr 12 - 14:01
Hajsonen: såvida man inte tycker att kvinnorrollen ska vara som på 1800 talet gillar man feminismen på något vis. Annat snack är bullshit.

Jag ser hellre offentlig sektor än det som pågår i usa där det kostar allt för en någolunda utbildning och man kan dö av en infektion i en tand...

Svampar: rasism är fördomar mot en viss ras, inte hat, eller misstro eller något sådant. Fördomar. Så ja, många som vi pekar ut som rasister ÄR rasister. Men man är inte rasist om man ogillar effekten, däremot är man det om man skyller på invandrarnas beteende för det.

Svenskar är lågmälda, och tycker man att vi ska springa ut på gatorna är det något annat lands kultur man vill ha. Inte den svenska
svampar - 12 apr 12 - 13:21
bluesky- ja, men du verkar inte förstå inlägget alls. Det jag menar är att vi inte tar plats, och det märks överallt. Som ett exempel tog jag just det här med firandet. Ja, du firar nere på sandhamn med en massa folk, men det kan inte mätas med andra länder där hela befolkningen är ute på gatorna och jublar. Det största firandet vi kan mäta med det är studenten, och det säger ju en hel del.
Som sagt, det är en del av den svenska kulturen. Frågan är ju, vill vi vara så jäkla jante? Inlägget handlar om att många rasister inte alls ogillar invandrare, snarare effekten vi får av "dem". Att vi inte vågar ta plats, att vi antar att andra tar illa upp och därför tonar ner på hela WOHOSVERIGE. Det är nog därför SD har blivit alltmer populärt.
Fast ja, ditt sandhamnfirande är nog det största som hänt Sverige hitintills.
Sedan har det som sagt, inte bara med firande att göra. Min förra skola, t.ex (bland många fler) sjunger inte nationalsången, för att det "kan anses stötande" för folk med annat ursprung.
bluesky - 12 apr 12 - 13:14
Vad är det för fel på feminism, offentlig sektor och yrkespolitiker? (det sistnämnda finns även utan detta)?
bluesky - 12 apr 12 - 12:29
Svampar: så bara för att det inte är storslaget firar vi inte? Vi dansar, äter, dricker, super, bara för att vi inte gör det som amerikanerna firar vi inte storslaget? Jag har firat midsommar på sandhamn och där är det ordentligt firande. Sedan har vi valborg med brasor, fyrverkerier, festande osv (här börjar det tio på förmiddagen och håller på tills nästa morgon).

Tycker helt ärligt inte att det är så lite firande.
bluesky - 12 apr 12 - 12:18
X: men klart jag vet att det är på skolavslutningar, men VAR. Det är något man hör hela tiden men aldrig får veta var detta skett. Låter.som ett "somalier får gratis körkort av staten" enligt mig. Osant, men finns en liten svag sanning någonstans, och har bara skett på ett ställe.

Och ja, svenska flaggans dag har funnits länge, men inte som firande.

Sedan känner jag att hela din första kommentar är som en lögn. Vi är endast vid ett övergångs stadium där vi måste anpasa oss till att många olika kulturer nu existerar här i sverige, och att vi kommer att komma tillbaka till en punkt där vår kultur tar större roll i samhället. Men problemet är just nu att vår kultur alltid varit lågmäld, förutom våra festiviteter, så den överröstas väldigt lätt av andra väldigt starka kulturer (som kurder t.ex) syns mer, och kräver mer. Så ja, vi är mesiga på det viset. Men återigen, var det inte svenskar vi ska vara?

Och marxismen som helhet älskar jag, men visst, kulturen är ändå en del av oss.
svampar - 12 apr 12 - 12:00
Bluesky- ja, vi firar midsommar, men på ett tyst svenskt sätt där vi äter lite sill och huttar med familjen och grannar. Det är ju iof vår kultur och vårt sätt att fira, som jag skrev i inlägget om nationaldagen, men jag undrar vart alla stora fester har tagit vägen. Visst finns det en och en annan by där alla dansar runt stången, men åt de flesta håll är det bara pinsamt. Pinsamt för vilka, kan man undra då.
Med fester menar jag inte någon källarfest hemma hos per, jag menar fina parader etc. Vi firar inte storslaget, för att vi inte vågar ta plats i vårt eget land. Men det är ju svenskt.
rebecc - 12 apr 12 - 04:50
Xuvetyn: Lol, men kan du inte skriva så att man förstår? Har aldrig i hela mitt liv mött en människa som använder så avancerade ord som du eller uttrycker sig helt, ja förrvirrande blir det för min del, jätteduktigt och wow vad du kan, men tänk på din publik. Eller du kanske bara kan skriva så?

(absolut inget illa menat men förstod typ två ord, var kom Finland och krig och våldtäkt ifrån liksom? Skulle nog förstå om jag inte skummade igenom men det blir snudd på skrattretande, talar du sådär också? Sorry :/
bluesky - 12 apr 12 - 03:10
Var får man inte sjunga nationalsången?

Och sedan är nationaldagen ett ganska nytt påfynd taget från usa. Egentligen tycker jag att vår RIKTIGA nationaldag är midsommar. Den firar vi som inget annat. Att fira nationaldag är bara så.... Amerikanskt, inte svenskt, och svenskar skulle vi väl vara?
martobicat - 12 apr 12 - 02:48
X: Kanske inte håller med om exakt allt, men det mesta
tycker jag liknar min egen syn på det hela..
martobicat - 12 apr 12 - 02:20
dagg: Verkligen!
martobicat - 12 apr 12 - 02:16
X: Du vet var "skåpet skall stå" och du är väldigt duktig på att
uttrycka det.
rebecc - 12 apr 12 - 00:56
Som grupp är vi "mesiga", det håller jag med dig om, men alla räknas ju inte in där och de är de som är det som borde göra en förändring, om dem själva vill det. Varje gång någon klagar på sverige eller säger något typ "typiskt svennar" så störs jag alltid av det och säger något i stil med "Ingen tvingar dig att vara här, är det så dåligt så dra härifrån då". Jag är jättestolt över Sverige när det kommer till vissa saker, och har inga problem med att visa det. Dessutom har i princip alla människor väldigt goda och höga tankar om sverige och oss som människor, vart du än reser så märker du av detta. Du är så önskad. Så jag förstår inte varför jag inte skulle vara stolt. Dock som du säger finns det folk som tror att det är fel att vara det, men det är det ju inte så länge man inte är främlingsfientlig eller hyser agg mot andra länder eller nationaliteter.
martobicat - 12 apr 12 - 00:47
http://www.youtube.com/watch?v=qc-oba0Hvvs

http://www.youtube.com/watch?v=7YGrIvYAsOA
EnJulia - 12 apr 12 - 00:35
Du har så sjukt rätt. Så rätt att jag inte har något att tillägga. Bra skrivet! Fan vad bra.

Skriven av
svampar
12 apr 12 - 00:30
(Har blivit läst 1087 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord