Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

"raka er tjejer"

Som de flesta av er antagligen har märkt pågår det en stor hår-debatt just nu. En debatt om kvinnor borde raka sig under armarna eller inte. Jag har aldrig varit med om något löjligare.

Allt började med att en kille gjorde en fotodump på en tjej ur melodifestivalpubliken. Tjejen sträckte glatt upp armarna när Loreen hade vunnit och visade då sin orakade armhåla. Killen lade upp bilden på facebook och efter cirkus en timme hade den fått flera tusen kommentarer och delningar. De flesta kommentarerna var direkta hån mot tjejen på bilden. Killar och tjejer från hela landet kallade henne äcklig, ofräsch, dum i huvudet, ful osv. Efter ett tag bildades grupper som "Ta håret tillbaka" osv. Men sen bildades också motgrupper till motgrupperna som heter "Tjejer raka er" o.dyl. Så jävla sjukt.

Vad jag vill komma fram till är att det är helt sjukt att en orakad armhåla kan skapa så mycket uppståndelse. Jag menar, tjejer har också hår under armarna och det är väl individens egna val att raka sig eller inte? Jag trodde fan att vi levde i ett mognare samhälle...

ber om ursäkt om ämnet redan blivit utjatat (inte här, men kanske någon annanstans)kände att jag behövde få utlopp för mina agressioner.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
bluesky - 18 mar 12 - 03:09
thisismee: jag bryr mig inte om vad du har för åsikt, däremot har jag något emot över hur du uttrycker dem. Vi alla sitter inne med åsikter om folk, beteenden och utseenden, men de flesta av oss häver inte ut oss att det är äckligt, och har inte heller ett behov att trycka ned folk för att de inte är som en själv.
bluesky - 16 mar 12 - 19:19
aoura: men det är skillnad på att tycka det är ofräscht, och att säga att det är äckligt, att man är påväg att spy, och att de ska "täcka" sig själva...
liten_snopp - 15 mar 12 - 11:53
http://www.hannafriden.com/politik-samhalle/fangas -i-tv-med-orakade-armhalor-da-fortjanar-du-att-mob bas-och-trakasseras-pa-internet/
steelbird - 15 mar 12 - 10:52
Jag tror att det är en modegrej det där. Det tycks ju ha kommit de sista tjugo åren (ca) att vi skall raka oss under armarna. Modet och skönhetsidealen växlar hela tiden. Under renässansens epok skulle kvinnor vara bleka och knubbiga. Knappast något som gäller idag. Jag är faktiskt osäler på om det är hygienska skäl (svett osv) som det skall rakas både här och där.
rebecc - 15 mar 12 - 02:30
martobicat: haha okej :)
martobicat - 15 mar 12 - 02:12
rebecc: Det skulle nog egentligen inte kunna vara omöjligt :)
Men lena ben är ju aldrig fel. Och en jämn "bikinilinje" är
snyggt. Dock bryr jag mig inte lika mycket om hår under armarna.
Men jag tycker ändå att det viktigaste är att en tjej är
bekväm med sig själv. Hon skall göra det för sin egen skull.
rebecc - 15 mar 12 - 01:52
martobicat: Ja, det blir allt vanligare. Vet killar som tycker det är äckligt med hår på sig själva :P Så du skulle kunna vara tillsammans med en tjej som inte rakar sig?
martobicat - 15 mar 12 - 01:45
rebecc: Okej. Många killar har ju redan börjat ta efter
tjejer. Själv så tycker jag inte att manlighet sitter i håret
på kroppen. Jag tycker själv de kan vara snyggt och bekvämt
med lite och välvårdat.
martobicat - 15 mar 12 - 01:38
ProstheticHead: I så fall skulle jag vilja säga detsamma
om kvinnor: Bara de känner sig bekväma själva.
rebecc - 15 mar 12 - 01:37
martobicat: Säger som Ph. Det beror helt på hur personen ser ut i övrigt. Hår kan vara snyggt, men då ska det vara liite och välvårdat. Men jag föredrar rakat, helt klart!
martobicat - 15 mar 12 - 01:34
ProstheticHead: Det tycker jag var fint sagt :)
ProstheticHead - 15 mar 12 - 01:28
martobicat: Nja, jag tycker att huruvida det får en att se manlig ut beror på hur resten av personen ser ut. Jag tycker både om hårig och hårlös, bara personen själv känner sig bekväm :)
martobicat - 15 mar 12 - 01:02
Vad säger ni tjejer: Är det manligt med hår på kroppen?
Borde inte vi killar ansa oss mer likt som tjejer?
rebecc - 14 mar 12 - 23:24
Helt rätt bluesky :)
bluesky - 14 mar 12 - 23:07
dagg: när man rakar sig så har man vant sig vid det, det är vad som är den "naturliga" sensationen. Tänk när du håller på att växa ut håret, då kliar det, och det känns obehagligt när det når axlarna, eftersom det är onaturligt för en själv. Rakar man sig under armarna är man inte van vid sensationen av hår där, eller att se hår där, så det känns onaturligt för en själv, för dte är inte vad man är van vid
rebecc - 14 mar 12 - 22:58
LovesLL: Jag menar hur man ser ut, att man inte föds med hår på kroppen.

Dagg: Ja det är NATURligt att ha hår, eftersom det växer fram av ren natur. Men det känns onaturligt/obekvämt för en som inte är van vid det. Punkt!
bluesky - 14 mar 12 - 22:33
thisismee: de *säger* inte det, men det betyder inte att de inte är det.
LovesLL - 14 mar 12 - 22:16
rebecc: Men, vi har ju inte heller förmågan att tala, gå, läsa, you name it. Isåfall skulle det enda helt naturliga för oss vara att vi låg i fosterställning på ett golv, utan förmågan att göra nånting.

Dessutom är ju hår naturligt eftersom det VÄXER fram av sig självt. Hallå eller.
rebecc - 14 mar 12 - 22:09
Lovesll: vi är utan hår från början.

Dagg: för dig kanske, det beror ju på vad man är van vid. Rakar du dig inte så är det klart att det är naturligt för dig
LovesLL - 14 mar 12 - 21:17
rebecc: Hade det varit meningen att kvinnor inte skulle ha hår, skulle vi väl förfan födas utan?
rebecc - 14 mar 12 - 20:57
Dagg: Det är inte samma sak nej, men jag skrev det för att förklara varför det borde vara naturligt. Vore det meningen att kvinnor skulle ha det kvar så hade väl inte någon blivit lärd till något annat en dag för länge sedan. If you know what I mean!
rebecc - 14 mar 12 - 19:53
Har tänkt på en sak, borde inte det naturliga vara att vara utan hår också? Eftersom vi föds och växer upp början av vårt liv utan det? Jag tyckte det kändes jätteonaturligt och obekvämt när jag fick det, och BAD TILL GUD om att det skulle försvinna kommer jag ihåg. Tills jag upptäckte hur jag kunde bli kvitt från det på egen hand det vill säga haha

Appropå att folk säger att det är naturligt att vara naken för att vi föds nakna menar jag? Klart det är naturligt för någon som aldrig rakat bort det att ha det, men för den som gör det så känns allt annat onaturligt.
Safir - 14 mar 12 - 19:26
bluesky: Oh, gör det! Jag kan hoppa in och göra samma sak..... Fn vad kul.

Jag umgås med många som rakar sig -tjejer som killar- och känner då mig en aning malplacerad eftersom jag oftast inte orkar eller vill bry mig om det. Ska till badhuset med en av dem imorgon och känner en viss press för jag vet att det bara kommer vara renrakade kvinnoben där... Jag känner för att bara inte bry mig, men jag är säker på att jag kommer få kommentarer för det.. Det enklaste är då att vika sig, men jag skulle föredra om de andra bara kunde visa lika mycket respekt som många här och inte bry sig.
bluesky - 14 mar 12 - 15:50
thisismee: Jag vet att alla i världen inte tycker som jag, och jag förstår det. Men jag förstår inte varför man måste vräka ur sig en del av de saker som du gör utan någon hänsyn till andras känslor. Jag kan lova dig att jag sitter inne med minst lika många tankar som dessa, men har vett nog att veta att bara för att jag tänker det betyder det inte att jag behöver säga det.
Dufwan - 14 mar 12 - 12:08
Hajsonen: Jag vet =/ Vill ha en mustasche och brösthår och benhår och allt sådant, men ikke. Förhoppningsvis kommer det ifatt mig lagom till min 40års- dag.
Manliga tjejer är avtändande av uppenbara skäl.
bluesky - 14 mar 12 - 08:39
thisismee: så du är emot att tjejer har hår under armarna för att det gör dem manliga? Du tycker manliga tjejer är äckliga?

Stackarn, kan inte äta sitt godis utan att någon viftar med sin håriga armhåla. Det är så synd om dig!
rebecc - 14 mar 12 - 01:52
dagg: ja, men det skapar ju alltid reaktioner?


thisismee: Du tycker bara det är äckligt för att det inte är idealet eller normen. Du har hår på armarna, det är precis samma sak, bara att det är "normalt" att ha det där, och då blir det inte äckligt.
bluesky - 14 mar 12 - 01:32
thisismee: men tjejer har oftast bara litelite hår, så jag förstår inte varför det är mindre äckligt för killar att ha det?
ProstheticHead - 14 mar 12 - 01:09
Thisismee: För det första, håriga armhålor är inte ofräscht. Det är faktiskt mer hygieniskt än att raka bort håret då det tillåter för mer cirkulation av luft, än om det hade varit bar hud mot hud. Tycker du att nästan alla killar är ofräscha då, i och med att de flesta killar inte rakar armhålorna? Och om de inte är det, varför tycker du då att tjejer är det?
För det andra, hur kan du tycka att hår inte är naturligt? Håret växer där helt naturligt. Att raka bort det är onaturligt. Ett helt okej val, men det är det onaturliga i det här sammanhanget. Om vi verkligen hade gått framåt och inte bakåt, som du säger, så hade folk inte blivit "äcklade" av att någon bryter mot en konstig norm.
rebecc - 14 mar 12 - 01:02
Bluesky till thisismee, woooooord! (y)

bluesky: Hahahah, snälla gör det. Bara jag som lockas att göra det som provocerar andra, "bara för att"?

Angående att man ska ha överseénde med att någon tycker en själv är äcklig, det var väl inte riktigt så jag menade. Men om jag inte rakade mig så hade jag haft överseende med att det skapar reaktioner, och att alla inte gillar det. Precis som jag nu har överseénde med att dem vill ha det så, så får dem acceptera att jag inte vill ha det så.

Sen är personangrepp en annan sak, men då är det människor som har en jävla brist på nånting, alternativt inte är tillräckligt gamla för att förstå det här med att respektera andras val.
bluesky - 14 mar 12 - 00:59
thisismee: det är ganska uppenbart att du inte har din ålder inne...

Använder du linne eller t-shirts? För du sa ju nyss att man inte ska ha det. Har du alltid långärmade t-shirts eller?

Förresten, vad föreslår du att de med orakade armhålor ska ha på sig om sommrarna och på stranden för att lilla du inte ska äcklas av något så naturligt för att stackarn blivit så skadad av media? Det är så synd om dig, och alla som äcklar dig genom att inte förhålla sig till normerna.
LovesLL - 14 mar 12 - 00:42
bluesky: åh, gör det. Och skriv sen en rapport om reaktionerna du fick. Tyvärr är jag inte modig nog att göra något sådant själv...Men kör på, du!!
bluesky - 14 mar 12 - 00:35
Ska nog ta mig till stranden i sommar, utan rakade armhålor, ben, och bikinilinje, och sedan ligga där och sola. Så får andra äcklas hur mycket de vill av det naturliga, och jag ska njuta av det.

Att provoceras så av kroppsbehåring verkligen bevisar hur sjukt vårat samhälle är idag.
bluesky - 14 mar 12 - 00:23
thisismee: jag syftade på "Vill man inte raka sig ska man fan inte inte ha på sig linnen och visa sina äckliga armhålor..
Så sjukt äckligt. Fyfan.."

du får gärna tycka vad du vill, men det betyder inte att du behöver spy ut alla åsikter du har. DET har med åldern att göra
LovesLL - 14 mar 12 - 00:21
Till alla: Klart man ska få tycka precis vad man vill. Men säger du, Thisismee, att du tycker håriga armhålor är äckliga, måste jag säga att jag tycker detsamma om dina åsikter.

Hade jag inte rakat mig hade jag inte velat få en massa nedvärderande kommentarer om mitt utseende, som ju då trots allt skulle vara naturligt. Vill kräkas på alla som säger att de vill ha "naturliga" tjejer, men sen inte klarar av lite hår.

Angående hår på killar, vart fan det än är, tycker jag att det är sexigt. Det är ju det naturliga, liksom. Dock gör det mig ledsen att det uppenbarligen inte är alls accepterat för tjejer att vara precis så naturliga som de vill vara. Idealet som är idag om att kvinnor i princip ska vara som barn, är enligt mig sjukt.

Ja, ledsen för osammanhängande text och eventuella stavfel. Är trött som fan.
Kravburk - 14 mar 12 - 00:09
Thisismee har en bra poäng där!
Kravburk - 13 mar 12 - 23:54
Xuvetyn: Du kan alltid gå tillbaka till det du skrev, jag svarade på det med en motfråga. Försök att få fram mer info, det är bara följa trådarna som jag faktiskt kommenterar.
bluesky - 13 mar 12 - 23:19
thisismee: gång på gång lämnar du dessa trångsynta kommentarer och när du var 14 tänkte jag att det var därför, men nu är du 2-3 år äldre, och du skriver samma saker. Snälla kliv ur din bubbla snart, den bubblan där allt annat än normen inte är okej. Det gör ont i hjärtat att se någon så öppet vara stolt över sina fördomar.
ProstheticHead - 13 mar 12 - 23:15
hajsonen: Tummen upp för brösthår!
Dufwan - 13 mar 12 - 22:51
Who cares, egentligen. Jag föredrar respektive kräver rakade tjejer dock och om jag hade haft minsta kroppsbehåring förutom hår på huvudet så hade jag nog rakat mig också. Är ju van vid att vara kal.
Kravburk - 13 mar 12 - 22:48
Xuvetyn:"Jag tror vi kan klargöra en sak, och det är att denna utseendefixering kränker kvinnligheten". Där har du skrivit att det kränker kvinnligheten, förstår inte hur folk år 2012 fortfarande inte förstått att det samma händer med manligheten.

Sen förövrigt är det ett forum, klarar du inte att någon sätter sig emot är du på fel ställe.
Kravburk - 13 mar 12 - 22:32
Xuvetyn: Så för att kvinnor väljer själva om dom ska raka sig eller inte, eller om dom tycker det är äckligt eller inte, det är kränkande? Ska jag som man känna mig kränkt då när folk vill att jag rakar mig?
bluesky - 13 mar 12 - 22:30
Man får ha åsikt. Men bara för att man tycker en viss sak är äcklig behöver man nödvändigtvis inte gå ut och håna de personer som har/gör det man tycker är äckligt, speciellt när det är något så personligt.

Jag tycker röking är så jävla äckligt att det är inte sant, men skulle aldrig generalisera och säga att rökare är äckliga, eller på någotvis håna läsare. Män lägger upp bilder på deras håriga anus och säger "så här ser ni ut". Det är inte en åsikt, det är barnsliga fasoner av människor som inte kan tolerera att vissa inte faller in i idealet, eller vill följa det.

Jag rakar ibland, när jag vill, oftast. Men sådana här saker får mig att vilja slänga rakhyveln för jag blir så jävla less.

kravbruk: skillnad är att en kändis är mer beredd på påhopp, och har redan förberett sig. Denna tjej blev påhoppad från ingenstans. Det är ALDRIG okej, och man ska ALDRIG ha överseende (rebecc) med att folk kallar en äcklig, och beter sig som de svin de visar sig vara nu
svampar - 13 mar 12 - 22:06
vad spelar det för roll om vissa rakar sig eller inte? ´jag själv tycker det är obekvämt med hår och väljer att ta bort det, men samtidigt är det besvärligt. Om jag inte hade velat raka mig skulle jag bli skitsur om någon reagerade sådär. Hår är naturligt. Vissa tycker det är äckligt, och kan då välja att dejta någon som rakar sig om de känner för det, men behöver inte hacka på folk som inte gör det.
rebecc - 13 mar 12 - 22:01
Dagg: Fast det är så livet är, tyvärr :/
ProstheticHead - 13 mar 12 - 21:52
rebecc: "Men dem menar ju inget illa egentligen"
Seriöst? De sade till den här tjejen att hon borde skämmas. De har mordhotat folk i "Ta håret tillbaka". Hur kan man se det som att de inte menar något illa?

Angående inlägget: Det spelar absolut ingen roll för mig vad folk gör med sina egna kroppar. Det angår inte mig. Jag vill inte diskutera folks utseende.
rebecc - 13 mar 12 - 21:44
Dagg: Nä, men då kan vi väl vara glada för att hon inte tog illa upp i alla fall. Och de tjejer som inte rakar sig under armarna är nog medvetna om det och säkra i vem dem är liksom. Om jag var med 20 tjejer som inte rakar sig under armarna så skulle jag skita i om de sa att det var äckligt att jag rakade mig. De har nog överseende med reaktioner om du förstår
Kravburk - 13 mar 12 - 21:41
dagg: Hur man än vrider och vänder på det så tycker jag inte det här var så farligt. Hade det varit en kändis som blivit hånad hade många inte tyckt att det var en sån stor grej, men nu när det är en helt vanlig Svensson så är det fruktansvärt fel.
rebecc - 13 mar 12 - 21:30
Dagg: Jo det är det. Men dem menar ju inget illa egentligen och tycker bara det är äckligt. Hon kan nog hantera det, hon skakade ju på axlarna typ? Kommer du inte ihåg vad vi sagt förut "finns ingen förrädare så länge det inte finns något offer".

Visst är handlingen detsamma men hur hon reagerar på det tycker jag avgör mycket.
Kravburk - 13 mar 12 - 21:29
dagg: Men du tycker att de som skriver det är löjliga? Det kan också uppfattas som ett hån.
Kravburk - 13 mar 12 - 21:26
dagg: Men du diskuterar ju det också? Jag ser inte varför det blir skillnad om vi sitter och gör exakt samma sak här.
Kravburk - 13 mar 12 - 21:20
dagg: Hon har också gått ut om vem hon är samt att hon inte verkar stött. Tråkigt att folk hånar henne, men jag ser det mer som att folk stör sig på hår under armen, båda killar och tjejer.
rebecc - 13 mar 12 - 21:17
Visst kan man tycka att människor har för mycket fritid men alla får ju samtidigt ha sin åsikt. Observerade det själv på tvn och började asgarva för att det var så random. Personligen bryr jag mig inte om tjejer rakar sig under armarna eller inte
eftersom jag ändå inte attraheras av mitt kön över huvudtaget men tycker det ser fräschast ut så, ÄVEN på killar :)
Kravburk - 13 mar 12 - 21:09
dagg: Ska vi resonera så kan vi lägga ner alla skvallertidningar.
martobicat - 13 mar 12 - 21:01
Det är ju naturligt med hår. På 70-talet var man inte rädd
för hår ;)
Kravburk - 13 mar 12 - 21:00
Hon blir också stöttad, kommer man med i tv så kan ju dessvärre sånt hända.
LovesLL - 13 mar 12 - 20:56
Men, det sjuka är ju att tjejen blev helt sönderhånad. Man får gärna tycka att hår under armarna (på tjejer) är "äckligt", men den här tjejen utsattes ju för värsta internetmobbingen!
Kravburk - 13 mar 12 - 20:54
Ingen som tvingar någon att raka sig, men alla har ju en egen åsikt om just hår på kroppen, saker som kan skapa debatt. Folk vill helt enkelt diskutera allt och jag tycker inte det är sjukt, man har ett val att hålla sig utanför om man så vill det.
MimmiKitmiri - 13 mar 12 - 20:52
Patetiskt, minst sagt.

Skriven av
LovesLL
13 mar 12 - 20:37
(Har blivit läst 1007 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord