Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Bok tips ^^

är det någon bok som man måste läsa.?.
vad heter författaren och vad handlar den om?..
skulle vara snällt om ni kunde hjälpa mej lite ...älskar att läsa böcker men hittar inga riktig bra..

det kan vara från kärleks böcker till deckare ...spelar absolut ingen roll..
bara rekomendera en/de böcker ni tycker man måste läsa :D ..
tack i förhad :D:D
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
carrou_mrs_cool - 2 aug 06 - 01:28- Betyg:
mmm, håller med anni, läs: i taket lyser stjärnorna, lr du måste bara läsa Liza Marklund´s: Gömda.
den är bara såå bra, vet att du skulle älska den!!!
//Caroline
Sorgsen93 - 25 jul 06 - 03:05
Läs "vingklippt ängel" av bernie pålsson..
Jättebra bok som e sann om en tjej som skär sig
och tar droger
och hur hon hoppar från behandlingshem
till behandlingshem
Bunny90 - 11 jul 06 - 02:15
Jag gillade en pocket vid namnet "Den Hungriga Prinsessan" som e skriven av Christina Herrström. "Jag blir glad, för den handlar om att våga bryta upp, bejaka den man är och modet att förändra sitt liv. Go girls!" Moa Herngren, Mama

Den handlar om Aurora. Flickan som föddes med så mycket glädje och liv i kroppen att det måste räcka till alla. Till den bittra och rasande pappan. Till de stökiga pojkarna i skolan. Till alla äldre män som kom att åtrå henne. Och så småningom till Tomas, mannen hon gifte sig och fick två barn med.

Men glädjen räckte inte. En dag är den slut. Försvunnen tillsammans med det barn hon tvingats välja bort eftersom det just nu inte passade i den väldesignade tillvaro där Aurora och Tomas gömmer sig tillsammans med sina lika välartade vänner.
Men Aurora vill inte, nej hon KAN inte vara snäll, följsam och behaglig längre. Hon vill ha tillbaka sin glädje. Kosta vad det kosta vill.

Till omgivningens stigande förskräckelse ger hon sig ut på helt nya vägar, tillsammans med helt nya människor:
Nadja, den livsfarligt sensuella. Erica, som svikits av sin man och försörjer sig på att sälja telefonsex. Och Edu, som målar graffiti i tunnelbanan på nätterna och är den vackraste man Aurora har sett.

Christina Herrström har också skrivit en annan pocket bok men namnet Glappet som säkert e lika bra. Har inte själv läst den, men ska ta och göra det när jag hinner :) nu när det e sommar går det ju böcker som smör i solen!
Josefin suger tag med blicken i Ellas och hon kan känna precis hur det måste ha pirrat! Josefin redogör för varje ord, skiftning och rörelse och ibland måste de studsa omkring tjutande av upphetsning. Josefin lägger kinden nära Ellas, utan att vidröra den, bara så pass nära att man känner värmen av den andres hud. - Jag ber att få ringa ... så kan vi ha sällskap ... någon lunch. Men då går vi någon annanstans ...! - Han har ingen kompis till mig? frågar Ella. Sådär fem år äldre. - Fem år? grimaserar Josefin. - Du sa ju att han var vuxen? Är han tjugofem? frågar Ella. Är han det? Är han tjugoåtta? Trettio? Är det en gubbe??? - Kanske trettiosex? föreslår Josefin. - Det är en gubbe!!! kvider Ella spyfärdig.Men så enkelt är det ju inte. Josefin blir förälskad och Ella följer med på dubbelträff. Hon blir fascinerad, det kanske är kärlek på riktigt mellan Carl och Josefin. Och vad känner Ella själv för den andre Karl? Hon kanske är så annorlunda och vacker som han säger. Ella och Josefin är 17 år och lever i glappet mellan den kvinna de förväntas vara och de kvinnor de egentligen är. Det är inte lätt, men det är spännande. De vill ju att något stort ska hända här i livet. De kan ju inte leva i en grå vardag som alla andra.

Och böcker jag själv håller på med är bland annat. "Smärtbäraren av Åsa Nilsonne." Hon har oxå skrivit andra böcker som, kyskhetsbältet och Tunnare än Blod. De här alla tre har då Åsa Nilsonne skrivit.

Så kunde man nyss få en pocket med en tidning som heter "Mörkerspår och e skriven av Inger Frimansson"

Hilja Agnevik är snart 50 år, men har aldrig bott ensam. Till det yttre är hon som vem som helst, en aning grå och blek kanske, men inte särskilt annorlunda. Men hon har aldrig bott ensam, har aldrig stått på egna ben. Hon är kuvad av sin äldre och sjukliga syster Karla, intryckt i en anonym hyreslägenhet på Kungsholmen i Stockholm som de delar. Några barn har hon inte, även om hon fortfarande drömmer om det. Via sitt jobb som biträde i en blomsterbutik har hon träffat Göran, en grå och trist tjänsteman, men ändock en man, som hon tror att hon kanske älskar. Men även i förhållandet till honom är hon hunsad, han är gift och har inga planer på att göra henne till någon annan än den andra kvinnan. Hilja har fastnat, och förstår inte hur hon ska komma loss. Vid 50 års ålder väntar hon fortfarande på att livet ska börja.

En dag kommer en osympatisk man in i butiken för att sända ett blommogram till den berömda skådespelerskan Jennifer Ask. Hilja och Jennifer var oskiljaktiga som barn, men gled ifrån varandra som tonåringar och har senare aldrig möts igen. Händelsen startar en process i Hilja, hon börjar drömma om en återförening med sin barndomskamrat, en upprättelse för de dryga 30 år av förnedring hon levt i sedan hennes mamma tog sitt liv och därmed tvingade henne samman med den äldre och dominanta Karla. När så deras bror Kristian råkar nämna att han i sitt jobb som mäklare fått i uppdrag att sälja Jennifers villa, följer Hilja med ut på visningen. Denna till synes rätt så anspråkslösa händelse får långt större konsekvenser än någon av dem trott.

e nästan allt som händer.

Sedan finns det Röda vita rosen av Mariette Glodeck som jag inte läst men ska försöka hinna i sommar.

"Det är midsommartid, och på väg mot Simpön i Stockholms skärgård är ett förut väl sammansvetsat kompisgäng som alltmer börjat vittra sönder. I packningen: öl, vin, sprit och alla gamla och nya attraktioner och aggressioner, redo att manifestera sig i kyssar och knytnävsslag. Och med i packningen också den briljanta idén att i berusningen leka den av lekar som lättast går över styr. The way of pain – Röda vita rosen."

och ja ... ha en skön läsning nu bara ;D
amelia90 - 9 jul 06 - 01:57
du är typ 14 år
eller?

För dig skulle nog böcker som t.ex. I taket lyser stjärnorna, Bakom stängda dörrar och kanske klassresan passa...

Om du vill ha något för lite äldre så kan du läsa;
Da vinci koden, Janet Evanovich böcker *(t.ex.Lovligt byte) Liza Marklunds studio sex
Änglar och demoner, I cirkelns mitt, alla marian keyes böcker (t.ex. sushi för nybörjare o.s.v.)


En bok som du defenetivt skulle gilla är ''maskrossång.''
vackraste boken någonsin!
Ellizz - 8 jul 06 - 22:57
Nyligen läste jag en bok som heter "Idilia Dubbs dagbok" av Genevieve Hill som var välig bra tycker jag. Här står det på baksidan av boken:

"Detta är den sanna historien om den sjutton år gamla fröken Idilia Dubb från Edinburgh. När hon 1851 var på resa med sin familj i det tyska Rhenlandet försvann hon plötsligt under mystiska omständigheter. Det stod att läsa i den tidens tidningar om de fruktlösa försöken att finna några spår efter henne. Tio år senare hittades kvarlevorna av Idilia Dubb i en tonruin. Vid hennes sida hittades också hennes dagbok och ett fantastiskt äventys uppdagades...

Genevieve Hill, Idilia Dubbs väninna, tog hand om dagboken, redigerade den och försökte få den förlagd då, på 1860-talet. Hon lyckades dock inte med detta, varefter dagboken och fröken Idilias öde föll i glömska. För några år sedan återfanns den, väl bevarad, hos en stiftelse i Edinburgh."
PureDice - 8 jul 06 - 18:46
vad vill du ha? romaner, serier, poesi..?
Jossann_ - 4 jul 06 - 04:06
håller med zinga, läsa vingklippt ängel!! en av de bästa =)
cajsen - 2 jul 06 - 17:46- Betyg:
Jag gillar alla böcker som är skrivna av Torey Hayden,
verkligen en författare att kolla upp!!! Bäst är
"bara barnet"
meantime - 1 jul 06 - 19:14
På min profil har jag några boktips. Titta gärna in!
PS: Sandra91, jag har läst dem och höll på att grina ihjäl mig!
zinga - 28 jun 06 - 10:35
läs vindklippt ängel ! den är jätte bra den handlar om en flicka som levar
i en svart massa kommer inte o håg vad författarn heter kram lycka till !
Sandra91 - 28 jun 06 - 00:26
Läs;
Pojken som kallades Det,
Pojken som inte fanns,
och,
Pojken som överlevde,
Skrivna av Dave pelzer :)
Det handlar om en kille som blir misshandlad av sin mamma,
kommer till fosterhem m.m, och sen hur hans liv blir och så,
och det är en sann historia.
Dom är verkligen läsvärda :)
banjo1 - 27 jun 06 - 21:54- Betyg:
Amanda då! ;D Du kan ju alltid läsa "I taket lyser stjärnorna" . Jag har läst den 2 ggr och är på min 3die. så bra är den! Fast du har säkert redan läst den .. ? :P Haha , ajaj . äslakr deej <
WonderWorld - 27 jun 06 - 05:41
har några tips : "lizzi mcguire" böckerna ! ,. sen vet jag en till som jag ej vet var den heter, kan åter komma med det ;)

Skriven av
Triangel
27 jun 06 - 01:20
(Har blivit läst 333 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord