Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Ge mig ett nytt liv [Del 2]

Klockan är halv fyra och det var för tio minuter sedan hon hade smsat mig. Detta måste bara ha blivit en slump, hon kanske har skickat fel. Eller så har hon skojat med mig. Alla tankar flög runt i huvudet om sms:et om det var en kille eller tjej eller om den skulle börja i vår klass. Men det borde det ju vara annars hade inte Eva skickat ett sms till mig och säga att det ska börja en ny i vår klass om några veckor, men på måndag ska hon komma och kolla på skolan. Då ska jag bli så bra vän med henne som möjligt så jag kan få någon vän. Detta är ju det enda jag har drömt om… eller är det något annat?

Jag svarade inte Eva utan bara stängde mobilen och lade ner den i fickan igen. Mamma kom in genom dörren igen, hon hade varit ute och hämtat posten som jag hade glömt att göra.
- Så, hur är det? Undrar hon.
- Jo… det känns väl okej. Jag ska vara ärlig… det är liksom lite pirrigt. Tänk om hon också hänger på Sanna? Då skulle jag fortfarande vara den mobbade tjejen.
- Du är inte mobbad gumman! Jag lovar dig att det är bara töntar som är med i ett gäng och den som är ”ledaren” i gänget är bara knäpp. Sa hon och kramade om mig.
Jag gick in på mitt rum och lade mig i sängen. Jag kollade upp på väggen, där hängde alla tavlor. Två på hästar som hängde några centimeter ifrån varandra och under hängde en liten mindre tavla. Jag hade inte kollat på den på det sättet förut. Jag reser mig upp och kollar på den lite närmare. Det är jag och en kompis på bilden, men vem är den andra som satt bredvid mig. Hon såg ut att vara lika liten som jag, runt 1-2 år.
- MAMMA, kom! Ropade jag. Mamma kom in och svarade.
- Vad?
- Vem är det på bilden bredvid mig? Undrade jag.
- Hon heter Isabella, eller hette fast jag vet inte. Svarade hon.
- Vadå hette..?
- Jo, hon hade cancer ungefär vid den åldern men de klarade inte av alla frågor så de flyttade och hörde aldrig av sig längre. Sa hon och gick till köket igen för att läsa sin tidning.
Nu blev det ännu mer tankar i huvudet men jag orkade inte fundera på det just nu.
Pappa klev in genom dörren med tre pizzor.
- Nu är det mat! Säger han.
Jag går till köket och äter, direkt efteråt är jag så trött så jag går in i min säng och somnar.

- God morgon ! Säger Pappa, han sitter på sängkanten och försöker väcka mig. Jag är rätt lättväckt så jag går upp direkt. Klockan är halv tolv så jag har sovit väldigt länge. När jag ställer mig framför spegeln så gäspar jag stort. Jag kollar på min smala kropp, den är inte direkt fet brukade mamma säga förr men jag har sagt till henne att hon ska sluta säga det. Det är otroligt störande att lyssna på så fort man säger något om smal så säger hon samma sak hela tiden, att jag inte var fet. Jag tar på mig ett par gråa mjukisbyxor och ett vitt linne sedan borstar jag igenom mitt bruna platta hår. Mitt hår är inte så långt, jag vill ju ha det längre men det går ungefär ner till mina revben. Jag värmer en liten pizzabit från igår och äter den till frukost sedan tar jag på mig och går ut. Solen skiner svagt bakom några gråa moln. Jag går runt lite i samhället och kollar runt lite. Jag ser en tjej längre bort, det ser ut som Sanna. Hon är helt själv så jag går mot henne. Hon vänder blicken mot mig och stannar upp.
- Vad… gör du? Frågar jag.
- Sluta? Säger hon.
- Men du gick själv och då tänkte jag att…
- Låt MIG vara! Jag har egna problem så GÅ!!
Hon avbröt mig så jag bara gick tillbaka och lutade mig mot en stolpe. Jag kikade mot Sannas håll, hon hade satt sig på knä och bara kollat ner i marken. Jag sprang in till mitt hus och loggade in på facebook, Sanna hade skrivit något i sin egen logg ”R.I.P” och tre hade kommenterat. Jag orkade inte kolla vad de hade kommenterat, men vem var det som hade dött? Jag tittade ut genom fönstret, Sanna satt kvar. Jag joggade ut till henne och satte mig bredvid.
- Är du dum eller? Dra, sa hon.
- Vem har dött? Frågade jag tyst.
- Hur FAN vet du det?
- Facebook, men till sak vem har dött? Frågade jag igen.
Hon slog till mig, reste sig upp och gick vidare. Jag fattade ingenting… hade jag gjort något dumt mot henne? Sa jag något fel? Jag tänkte efter ett tag sedan satte jag mig i trappan utanför dörren till vårt lilla hus. Jag funderade på vilken början på dagen det har varit sedan gick jag in på facebook och läste kommentarerna. De som hade kommenterat var:

Moa: Åhhh stackare !! Fiiinns gumman <333 Hoppas din mamma mår lite bättre i alla fall!
Cindy: Hörde om bilolyckan :( <3
Ashley: hälsa din mamma älskling ! vi hörs på måndag . puss <3

Jag tänkte igenom detta, hälsa din mamma hade två skrivit och en hade skrivit om en bilolycka. Jag loggade ut och så fort jag klickade på knappen hade jag förstått. Sannas pappa hade varit med om olyckan…Noooo inte smygläsare :oo
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
Hexan94 - 28 nov 11 - 02:10- Betyg:
Bra! Fortsätt gärna mejla ;D
Smidigaida - 27 nov 11 - 17:34- Betyg:
den är as bra gulleplutt säg till när du skriver en del till<33333333333333
maddeemaddee - 26 nov 11 - 22:59- Betyg:
väldigt braaaa! :) mejla.
ABC_123 - 26 nov 11 - 22:36
Bra!!! Mejla nästa!!!! ^^
viki_heart - 26 nov 11 - 20:00- Betyg:
Åh vad bra<3
Mejla nästa ;)

Skriven av
sarahisacson
26 nov 11 - 16:06
(Har blivit läst 268 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord