Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

tycker du spel är dåligt för hälsan?

Det tycker inte jag. Själva spelet i sig är inte dåligt för hälsan, det är hur man använder det. Om man struntar i allt annat och bara spelar hela dagarna är det klart att hälsan blir sämre, men det är ju inte på grund av spelet, utan individens egna prioriteringar. Jag tränar, gör mina läxor, äter ordentligt och lever ett bra liv, och jag älskar spel. För vissa går det inte ihop, för vissa är der en självklarhet och vissa bryr sig inte. Nu riktar jag mig till er som tror att spel gör ungdomarna dummare, ni som tror att spel influerar ungarna negativt och får dem att skjuta folk på gatorna.

Jag älskar assassins creed. Med tiden har jag också insett att jag har lärt mig oerhört mycket om Italien under 1500-talet. Mycket mer än vad man lär sig i skolan, faktiskt. Jag kan nämna hur många byggnader i rom som helst, kända personer, Da Vincis olika konstruktioner, viktiga historiska händelser mm. De flesta spel är baserat på riktiga historiska händelser och platser, så visst lär man sig alltid något.
Call of duty, till exempel, är ett väldigt lärorikt spel. De flesta tänker nog "men man springer ju bara omkring och skjuter folk", och visst gör man det, men man lär sig samtidigt hur krig faktiskt fungerar. man lär sig hur läget ser ut i trakterna och man förstår världen på ett helt annat sätt.

Skitsnacket som gick väldigt mycket förut (och som fortfarande hänger kvar en aning- om inte börjar komma tillbaks lite) om att spel gör barn till mördare tycker i alla fall jag är otroligt löjligt. Barn som går ut och skjuter någon för att man såg det på TV eller gjorde det i ett spel har någon grav störning, och då är det knappast spelets fel. Jag slår vad om att samma unge också eldade upp grannens katt och pressade ner raketsmällare i grodors munnar. Jag tror INTE att normala barn påverkas så negativt av spel.

Nästan alla jag känner spelar olika sorters spel och inte en enda är särskilt våldsam. Visste ni att barn är som våldsammast när de är runt tre år? Hur många treåringar spelar krigsspel? Små barn slåss, och så är det. Barn i förskolan är bråkiga, och det är bara till föräldrarna att säga åt ungen och ge en god uppfostran. Barn som i äldre dar är otroligt våldsamma har antagligen något fel. Jag tror knappast att man skjuter farmor bara för att man gjorde det i fallout.

Absolut kan TV-våld vara missledande när man nästan inte ser något blod alls och personerna ställer sig upp och går igen, det håller jag med om, men i de flesta spel dör man ju faktiskt om man blir skjuten. Eller hur? Eller så blir det game over om man ramlar i lavan, eller har jag fel? Dessutom har spel åldersgränser, så om du klagar på att din åttaåring sköt katten efter att ha spelat call of duty föreslår jag att du följer lagen och inte låter ungen spela sådana spel i fortsättningen.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
Jakktar - 13 sep 11 - 14:49
svampar; Hah, jag kommer inte ihåg x) Kommer bara ihåg själva result thingyt (:
svampar - 10 sep 11 - 22:32
Och vad var det för undersökning? Av vilken firma? Var läste du det? Hur många kvinnor/män hade de testat?
Jakktar - 8 sep 11 - 20:59
svampar: Jag sa det för att den undersökning som jag hade läst om inte var någon förvrängd statistik, utan ALLA männen fick högre aggressivitet och det fick inte kvinnorna!
svampar - 8 sep 11 - 20:19
andvändningen*
svampar - 8 sep 11 - 18:50
De flesta (eller ja, alla) undersökningar jag har sett i alla fall har det handlat om väldigt låga siffror. Sedan är det också VÄLDIGT lätt att få statistik att verka mer än vad det är. T.ex hade anvädngningen av droger hos ungdomar ökat med 200% i nynäshamn, fast egentligen var det bara en snubbe som rökte på och sedan var det tre (eller om det var fyra). Alltså, det är väldigt lätt att leka med statistiken för att få den reaktion man vill ha.
svampar - 7 sep 11 - 22:28
jag har tydligen inte uttryckt mig tillräckligt väl. Man kan (på vissa personer) mäta högre aggressivitet, men det är så ytterst lite att det inte spelar någon roll (frånsett vissa udda fall som redan har någon störning) och dessutom kan man mäta det från nästan allt.
Jakktar - 7 sep 11 - 12:40
svampar: Men om man kan mäta högre aggressivitet så beror det ju på att personen blivit påverkad, annars skulle den ju inte vara just högre? xD
Edwin82Therese98 - 7 sep 11 - 08:13
Du har rätt med det att man lär sig: Jag spelade World of Warcraft, och har spelat det sen jag va sju-åtta år. (2006) Jag lärde mig otroligt bra engelska och jag behöver t.ex bara öva engelska glosorna en gång sen kan jag dem... Så man kan säga att jag lärt mig otroligt mycket engelska, och det är jag glad över! :) Hahaa, katten! :D
svampar - 6 sep 11 - 23:39
Jakktar- grejen är att påverkan inte är så stor, man kan absolut mäta högre aggressivitet från spel, men även i princip allt annat också. Av tv-program, t.ex. Att inte spela spel på grund av det är löjligt, det är så små siffror det handlar om och det stämmer inte ens på alla.
Jakktar - 6 sep 11 - 22:47
kristallsand; Jag tänkte mest på början av tredje stycket, tror jag. Det är liksom inte bara skitsnack, det påverkar faktiskt. :)
Det man gör ofta har man lätt att tänka på, och du säger att du inte tror att det är så farligt, men vill inte att dina egna barn ska spela sånt. Det tyder ju på inbyggd moral och skydd, typ (:
Jakktar - 6 sep 11 - 22:26
En intressant grej bara; Det var nån undersökning som gjorts på ett antal kvinnor och män, de fick sitta och spela nåt våldsspel ett tag, och sedan visade det sig att männen, men inte kvinnorna, blev mer aggressiva.
Tycker det var lite intressant.
svampar - 5 sep 11 - 16:05
nä, för ofta tycker inte jag heller att man ska spela. Gör man det är det ju faktiskt dåligt för hälsan, man får ingen motion, man sitter stilla i samma ställning i flera timmar och kan få problem med leder och nacke mm (inte så vanligt dock), man kanske spelar istället för läxor osv. Men normalt spelande tycker jag är helt OK, så länge man kommer ihåg att det finns ett liv utanför datorn också.
ProstheticHead - 5 sep 11 - 15:43
Håller helt och hållet med dig. Kan inte tillägga något, du har redan sagt precis vad jag tycker :)

Skriven av
svampar
5 sep 11 - 15:06
(Har blivit läst 375 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord