Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Forum

Wien? Stockholm?

Om lite mindre än en vecka drar jag till en kompis i Österrike. Hon bor i närheten av Wien och det är väl där vi ska tillbringa den mesta tiden. Hon fråga mig nyss om det finns något speciellt jag vill göra där eller se, men jag vet inte. Så jag tänkte fråga er, som har varit där eller känner någon som har varit där, om det finns något ni skulle rekommendera? Jag ska vara där i sex dagar, och vill få ut så mycket som möjligt utav dagarna.

Jo, sen kommer ju hon med mig till Sverige och ska vara här i en vecka. En dag ska vi åka till Stockholm (bara över dagen, det är typ 40 mil dit härifrån) och jag har ingen aning om vad vi ska göra där. Hon vill se slottet, iaf. Tänkte om ni kunde komma med något man kan göra, sådär över dagen bara. Förutom grönan, ska till liseberg en dag också^^
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer
west_west - 3 jul 11 - 22:58
Som alla säger så är ju gamla stan något av ett måste. Om man tar sig dit från plattan längs drottninggatan så passerar man ju Sveriges maktcentrum också, Riksdagshuset och Rosenbad. Och slottet ligger väl någonstans där i soppan också vill jag minnas. Sen är det ju bara o flanera runt tills man hittar ett schysst fik och så kan man fika en stund osv.

/west_west
IrMiS - 1 jul 11 - 21:51
Gamla stan! Jätte mysigt! Annars är jag rätt oerfaren när det gäller Stockholms innerstad!

//Irma
hush - 1 jul 11 - 21:49
Wien är underbart. När jag var där blev det väldigt mycket gående av olika anledningar, så utan att vi tänkt det fick vi se en hel del sevärdheter som vi annars inte skulle ha hunnit göra. Det är underbart att bara gå omkring, mysa, sitta på uteserveringar osv. Berömda sevärdheter är ju Stephandsdomen, Spanska ridskolan och slottet Schönbrunn. Sök lite på internet och se vad du hittar :)
jokern13 - 30 jun 11 - 21:32
Hm, jag har ju "släkt" i Wien men allt jag vet är att det finns en... Kyrka?

Skriven av
Evvi
29 jun 11 - 19:23
(Har blivit läst 302 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord