Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

"Bandit och jag" del 3

-Agnes? Vakna, det är skola idag! Mamma ruskade mig försiktigt.
-Ja mamma, mumlade jag. Jag kommer…
-Nej, du måste upp nu! Vi är försenade. Hon gick ner för trappan.
Jag suckade och klädde långsamt på mig rena kläder. Jag hade sovit i ridkläderna, och dom fick mig att bli påmind om att Bandit. Jag suckade igen, tyngre den här gången, och gick till badrummet för att borsta mitt hår. När jag hade ätit klart och var påklädd så gick jag ut till min cykel. När jag kommit halvvägs till skolan stannade jag plötsligt grensle över cyklen. Jag tittade på klockan. Anita skulle inte komma till stallet förrän om fyra timmar. Om jag cyklade dit nu, så skulle jag kunna rymma med Bandit som i drömmen. Men vart skulle jag rymma? Jag tänkte på om det här verkligen var en bra ide.
Jag tittade på klockan. Skolan hade redan börjat, så det var väll lika bra att cykla till stallet ändå. Jag cyklade så snabbt som jag kunde mot stallet, lycklig över att få se Bandit igen.
När jag kom fram till stallet, så ryktade jag Bandit noggrant och sedan sadlade jag honom. Jag gick in till köket i stallet och bredde på några smörgåsar med mjukost, sallad och tomat. Jag tog ett paket med chokladkex och två par apelsiner ur skafferiet och fyllde en flaska med vatten Sedan la jag allt i min ryggsäck.
Jag gick ut till stallet och hämtade ett paket med havre i och några morötter till Bandit. Sen så gick jag ut till stallgången och hoppade försiktigt upp på Bandits rygg. Han trippade nervöst runt i cirklar. Jag kramade om hans hals och pussade honom på manken.
-Allt kommer bli bra, sa jag till Bandit på ett försök att lugna ner honom. Men jag sa det nog också bara för att försöka intala mig själv. Jag hoppades verkligen att jag hade rätt…
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)


Skriven av
Junior_
31 maj 11 - 16:59
(Har blivit läst 318 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord